Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Забелешка: This feature may not be available in some browsers.
40 е со јогурт. Значи имаш 1/4 бурек + јогурт од чашка овие што се за 40 ден(25+15). Вчера баш јадев и бурекот беше одличен, топол со доста сирење. Во останатите млечни ресторани оваа комбинација се движи од 60-65 денари.Стави уште јогурт во израчунот и ете ти 50 денари. Ете кај се крие профитот.
еве ти приближно точна рачуницаА Струја? А време кое нели е еднакво на пари ? Поскапо ќе да ти е од 100ка .... Инаку не е нова бурекџилница, јас што се сеќавам година,две минимум....
20 e бурекот ,али затоа симитот е колку тулумба голем а бурекот е тенок ко тетраткаМислам дека ми имаат зборувано за овој во струмицаБитно да не останеме ние Скопјаништава покуси си имаме и ние вакво нешто кое се наоѓа во чаршија бурекот е 25 ден, симит погача 10 денарчиња, абе џабе да јадеш
Уствари грамажата не е иста кога ќе погледнеш реално...
нешто сличен муабет иам слушнато кај што некој евреин отвара пиљара до веќе постоечка пиљара. Шитка се по набавна цена а ќар правел од празните гајби што остануваат се дур не го натерал тој до него да затвори па ги кренал ценитеОд економски аспект гледано постојат 2 теории, зошто е тоа така:
1. Заглавени во кредити/аванти за одреден бизнис, кој не им тргнал на добро, па мора да пласираат се што имаат со надеж да ги намалат долговите, но претежно завршуваат со банкрот- познавам доста вакви случаи и тоа заглавиле со екстремно големи пари.
2. Уништување на конкуренцијата.
На истиов принцип работат кинезите во Австралија. Односно нивната теорија гласи вака: додека работи кај тебе и зема 200 евра плата, и ако може да инвестира за да го има истиот твој бизнис, тој ќе отвори исто како тебе, ќе работи двојна смена и ќе пресмета да земе 250 евра само за да е сам свој газда и да те уништи тебе.
Ја рушат цената на производите односно одат до минимум, со една цел: да ја уништат конкуренцијата до последен, се додека не станат монопол и доволно силни , за одпосле да манипулираат со цените на пазарот.
За да го направат тоа, мора да го запазат квалитетот и неодреден период макотрпно да работат без никаква заработка.
gazdata na burekdzilnicata e sopstvenik na mlin za brashno ( i benziska ima uspat i ushte nekolku lokali i magacini) , pred nekolku godini burekdzilnicata ja otvori od hobi i si terashe po ceni kako i site drugi burekdzilnici . Pred nova godina na 100 metri od nego eden greota chovek otvori i toj burekdzilnica i mu zema malku od mushteriite ( pekarite se naogjat na frekventen pat kade golema masa rabotna raka shiba po toj pat nakaj nekolkute fabriki , pogoni i sl) . Ovoj za kontra udar namali se na pola cena (bukvalno se , kvalitetot i kvantitetot ostanaa isti ) i si tera , kur go boli ,brashnoto e negovo , na pozitivna nula e i cheka ovoj grevot da krahira , kaj i da e mu se gleda krajot . Me interesira otposle koga ke zatvori konkurencijata kako ke gi vrati starite ceni , cela Strumica ja nauchi na bagatelni ceni (jas zastanav ednash da kupam ,ama se otkazav , se cheka po saat vreme) i dali ke ima ziv chovek vnatre otposle . Inaku i so ovie ceni moze da shiba do koga saka , poln e pari od drugite biznisi , pekarata mu e 1 % od celiot biznis i veruvam deka ne e zijan , mozebi ne e ni kjar, ama si gi pokriva troshocite i si go pravi kejfot i bilda egoto