Chelsea vs. Manchester United | 05.02.2012 ; 17:00h

Како ќе заврши натпреварот?

• Вкупно гласачи
    118

ManUtdChampions

Lleyton Hewitt
Член од
5 февруари 2009
Мислења
32.743
Поени од реакции
43.907
Челзи - Манчестер Јунајтед ; Стемфорд Бриџ ; Недела, 17:00 часот
Пошто никој од фановите на домаќинот на средбата не се реши да отвори тема, јас ќе си земам за право да средам набрзинка..​
Ново дерби во Англија, дуел на четврто и второ пласираните екипи на табелата... Челзи против Манчестер Јунајтед.. Мора да се спомне дека ќе има понеколку важни фудбалери во редовите на двете екипи кои ќе го пропуштат овој натпревар.. Во тимот на Челзи тоа се Рамирес, Дрогба, Кол, Оби Микел и Тери.. Додека Лампард е неизвесен.. За црвените ѓаволи ќе отсустуваат голманот Андрес Лидегард, капитенот Немања Видиќ, Џонс, Креверли.. А неизвесни се Руни, Нани, Јанг и Андерсон.. Јунајтед на СБ во рамките на ПЛ немаат победа цели 10 години... Додека последната победа им беше минатата сезона при гостувањето во 1/4 финалето од Лигата на Шамионите..​
Последни 5 дуели на овие 2 тима:​
Јунајтед - Челзи 3:1 - ПЛ​
Јунајтед - Челзи 2:1 - ПЛ​
Јуанајтед - Челзи 2:1 - ЛШ​
Челзи - Јунајтед 0:1 - ЛШ​
Челзи - Јунајтед 2:1 - ПЛ​
Судија на натпреварот: Хауард Веб..​
Со среќа нека им е на двата тима, нека победи подобриот!​

П.С. Џену нека направи анкета, сум заборавил јас... Фала однапред.. :)

C R E S

Chelsea Fan!
Член од
30 јуни 2006
Мислења
3.515
Поени од реакции
1.266

Многу касно се отвори темава али добро е бар на некој му текне..
Според мене Манчестер фаворит и те како му требаат овие бодови,борба за шампионската титула и доста битна утакмица за нив. За разлика кај Челзи незнам дали има желба за игра и за надигрвање пошто знаеме каква е состојбата моментално во тимот,и колку тоа разочара Челзи оваа година.Без Дрогба не е истото дерби дефинитивно :icon_mrgr: .Со среќа у недела па да гледаме отворен фудбал и нека победи подобриот тим..

Johnny B

Misogynist, racist, anti woke
Член од
15 февруари 2010
Мислења
11.722
Поени од реакции
11.996
Се надевам на нерешено. Би посакал и пораз на Челзи ама сепак.....Јунајтед е во прашање мада би било фино да тепаат па после ние да ги скиниме на ОТ. Оти ако изгубат сега едно Челзи пак ќе ни бега друго тешко Јунајтед две по ред да губи

GTFO

Pushing the button
Член од
3 април 2009
Мислења
5.654
Поени од реакции
4.579
Жими к.. натпреваров дерби кога Челзи ке игра без 4цата клучни играчи (Тери,Лампард,Колл,Дрогба)
Па и овој Боас ке излезе со некоја бедна напаѓачка тактика и ке примат 6 гола.Подобро ке беше да го гледав тимот со Анчелоти ,одбранбено ке играше Челзи и барем Х ке извадеше..

Член од
22 јули 2010
Мислења
32.528
Поени од реакции
81.967
Се заебавав дека ќе биде Х....али навивам и убеден сум на 2ка...2ка од авион за мене....а темава ќе биде поактивна после утакмицата :)

Бавча

идол на младите
Член од
25 декември 2007
Мислења
11.818
Поени од реакции
11.445
Ова ќе биде пеколно дерби, кое се надевам ќе го добие Јунајтед. Челси се ранет волк, ама секогаш опасни и запалени против Манчестер, кој што нема победено одамна на СБ во премиер. И да не играат целите први состави од двете екипи, пак ќе биде супер натпревар, со жар, крв и тепање цели 94-5-6 минути :icon_mrgr: Тоа е симболиката на овие дуели, се игра до смрт.

GLORY!!!!!!!!

S

Stivie G

Гостин
Нека заврши нерешено и онака Веб не е во препознатливата форма ;) , би требало во овој дуел да навивам за Јунајтед ама не можам.

dragonsky

Hate leads to suffering
Член од
25 декември 2010
Мислења
43.400
Поени од реакции
85.351
За Челзи не играат Дрогба,Тери и Лампрад.
Челзи цел месец играат полошо од Тетекс.
Судија е Веб.

Натпреварот ќе биде Mission Impossible 5.

Ајде со Торес напред па што биде нека биде.

Член од
7 септември 2011
Мислења
3.539
Поени од реакции
4.782

Ќе биде повеќе од тешко :).Но Утд е фаворитот :)

Awake

б.
Член од
30 декември 2007
Мислења
3.198
Поени од реакции
2.628
Според моменталниот состав и форма на Челзи, типувам на Јунајтед.

Eric The King

Why always us!:)
Член од
21 април 2010
Мислења
3.297
Поени од реакции
1.245
За Челзи не играат Дрогба,Тери и Лампрад.
Челзи цел месец играат полошо од Тетекс.
Судија е Веб.

Натпреварот ќе биде Mission Impossible 5.

Ајде со Торес напред па што биде нека биде.
Зошто да не играат?

Kajgana Shop

На врв Bottom