Call of Duty: Black Ops

• Креатор на темата Креатор на темата Ficiani
  • Време на започнување Време на започнување
Аха... ОК :)
А што и фали на MW2?? Треба само да почекаш 1-2 минути да ти најде сервер на AlterOps и плешаш.
Не бе зошто да чекаш да бара. Има Server List правиш рефреш и бираш кој сервер сакаш да се уклучиш.

Не бе зошто да чекаш да бара. Има Server List правиш рефреш и бираш кој сервер сакаш да се уклучиш.

Да, ама одмана не сум го пробал тоа и го заборавив. :) Ај више доста офтопик на темава, идемо даље со BO.

Аха... ОК :)

А што и фали на MW2?? Треба само да почекаш 1-2 минути да ти најде сервер на AlterOps и плешаш.

BO е уште подобра од MW2 ако ги тргнеме настрана баговите. (се надевам дека во најкратко време ќе ги решат, иако не прават големи проблеми)

Самите резултати се си кажуваат..
Играност според XFire? Заедно WaW / MW2 / BO не стигаат ни до CoD2 (неможе да е изговор дека CoD4 играчи користат XFire, другите не.. бидејќи и WaW и MW2 и BO ја имаат надминато CoD4 во играност)
Број на турнири организирани за некоја од поновите CoD? Да не зборам за број на тимови... (ова рачунам само за promod, да не гледам колку има кланови за hardcore (земајки во предвид дека promod се грубо 40% од вкупните сервери)...
Разговарам за PC, и колку некоја игра има успеано компетитивно и до некаде комерцијално (бројките од конзоли не ми значат ништо)... И големата незадоволност предизвикана кај верните CoD фанови...

Metacritic user rating :
CoD4 - 8.7
CoD2 - 8.2

Самите резултати се си кажуваат..
Играност според XFire? Заедно WaW / MW2 / BO не стигаат ни до CoD2 (неможе да е изговор дека CoD4 играчи користат XFire, другите не.. бидејќи и WaW и MW2 и BO ја имаат надминато CoD4 во играност)
Број на турнири организирани за некоја од поновите CoD? Да не зборам за број на тимови... (ова рачунам само за promod, да не гледам колку има кланови за hardcore (земајки во предвид дека promod се грубо 40% од вкупните сервери)...
Разговарам за PC, и колку некоја игра има успеано компетитивно и до некаде комерцијално (бројките од конзоли не ми значат ништо)... И големата незадоволност предизвикана кај верните CoD фанови...

Metacritic user rating :
CoD4 - 8.7
CoD2 - 8.2

IGN score:

CoD BO: Reader Score 7.8

Steam statistics

Не знам за ПЦ БО мултиплеер колку ја играат. Ама на ПС3 кога и да се вклучам онлајн скоро секогаш 500000 играчи има онлајн кои ја играат БО...

IGN score:

CoD BO: Reader Score 7.8

Steam statistics

IGN User rating :
CoD4 - 9.2
CoD2 - 8.9

Доколку споредиш со листата погоре што ти ја дадов од Metacritic, се поклопуваат?
Само што не е толку голема разликата... Повторно CoD 4 > CoD2 > други...
Бај д веј, и CoDMW2 и CoDBO се стим ексклузиви, така да секој CoD MW2/BO играч е забележан..
Цените на Steam многу слабо паѓаат, така да CoD4 играчите не се на стим , моментално има 50% попуст на стим (веројатно новогодишен), и повторно е дупла цената од што јас ја земав CoD4 (cdkey)..
Steam е единственото место каде според статистики некоја CoD ја јаде CoD4... User ratings на Metacritic и на IGN се подобри за CoD4, и на XFire 4 пати повеќе играчи има CoD4... Европската CoD4 Europe Promod (значи, ограничено само на европјани, што играат промод (некаде грубо 40-60% од вкупните играчи можеби) лига на clanbase има 12.500 тима во моментот кога пишувам.. Собирај од сите лиги за ПЦ на MW2 и BO заедно, не стига..
Во продажба, сите знаеме дека CoD BO и MW2 имаа огромно гурање од медиумите, (потплатени reviews да кажеме) и доста рекламирање, и плус огромен број од продажбата е остварен на конзоли, не на ПЦ..

Така да, CoD BO/MW2 на ПЦ.. Не..
А за конзола, нека каже некој друг мислење... Но како што гледам поголеми рејтинзи за нив на конзола, верувам дека се подобри...

Момци јас иам проблем.Ми вика прво Steam must be acctive to play game????
Пред тоа ја инсталирав ми викаше нешо fatal error i direct x.Ја извришав и ми го вика тоа првото шо го напишав.чаре?????

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom