Бугарија ќе трупа војска кон Македонија

• Креатор на темата Креатор на темата @cool@
  • Време на започнување Време на започнување
Koja vojska ke trupaaa ?.da gi cistat vecinjata vo evropa zatoa im e poterbna vojska .:pos2:

BUGARSKIOT JAZIK E MAKEDONSKI DIJALEKT.KAKO ZBORUVAAA BLGARITE PRED DA GO NAUCAT MAKEDONSKIOT JAZIK?:vozbud:

vesti-bugari.JPG
Бугарија ќе трупа војска кон Македонија.
Која војска, оваа насликата?
Малце да ја анализираме сликата:
Средина лево војникот се кези, на кого? Средина десно војникот спие, а исто така и оној горе некаде во средиа исто така спие, тројца избројав кои се циганчиња од семафор што прсат, но затоа тој во средина е онака хард кор, прав б‘лгарски војник.

Која војска, оваа насликата?
Малце да ја анализираме сликата:
Средина лево војникот се кези, на кого? Средина десно војникот спие, а исто така и оној горе некаде во средиа исто така спие, тројца избројав кои се циганчиња од семафор што прсат, но затоа тој во средина е онака хард кор, прав б‘лгарски војник.

:vozbud::vozbud::tv:

Bugari-Tatari -Gancovci:tapp:

Турче, прво научи каков е етногенезиса на турскиот народ, после говори дека бугарите били татари. Знаеш нешто повеке за огузите татарче?

Веке писах во една друга тема - во Бугариjа татари има - неколку села преселници во Добруджа от Крим после 1827г. и после Кримската воjна. Порано са били повеке, но сега са асимилирани от . . . турците. Истите като тех са. Со тех им е лесно, со нас бугарите немат ништо заедничко.

Б`лгарија ке трупа војска кон Македонија :uvo: :nesvest: Јас само едно се чудам некој да ми каже верувате ли наистина на тези приказки?

а бе незнаеме до колку сте лудничави,јас не веруам,ама резерви иам,само у едно не су резервиран да ве мразам од дното на душава,незнам од кај волку омраза,треба сами да се запрашате............

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom