За малку, колко да е - 13 века?a blgarija vo 19 vek. tuuuuuuuuu za malku pred nami)
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Забелешка: This feature may not be available in some browsers.
За малку, колко да е - 13 века?a blgarija vo 19 vek. tuuuuuuuuu za malku pred nami)
a kakov e korenot?Има ист корен и затоа се слични но неможе да се каже дека сите тие јазици се македонски дијалекти.
amiЗа малку, колко да е - 13 века?
Зора на слободата ти сакаш да кажеш дека бугарскиот српскиот рускиот хрватскиот се се македонски дијалекти затоа што се слични ? Ако не си учел ова се словенски јазици и затоа се слични. Срамота е да незнаеш такви банални работи.
Словенскиот е потекнувал и е дел от индоевропеjското семеjство.ОД КАДЕ ПОТЕКНУВА СЛОВЕНСКИОТ, ЦРКОВНОСЛОВЕНСКИОТ ЈАЗИК?!?!?!?!?
HAHA VIDI NESAKAAT DA PRIZNAAT DEKA E MAKEDONSKI HAHA:pos2: REGIONALNI DIJALKETI I SLOVENSKI JAZIK ,KOJ REGION ? HAHA :nesum:MISE PLACE OD VAS BLGARI.Словенскиот е потекнувал и е дел от индоевропеjското семеjство.
Црковнословенскиот е наследник на стариja црковнословенски,коjто е мешавица от регионалните диалекти и словенскиja jaзик.![]()
Бре машала, си се регистрирал само за мене да ми реплицираш?Ti versace kade si vijdal be, evnuh. I za armia ne govori 4e 20 voinika imate vie, vdignaha se albancite i vi naglasiha. Tapi FYROM- ci 6te si ostanete.![]()
Кога се зборувало Македонски јазик вие уште не сте ни биле дојдени сега кај што сте, сте биле скриени во некои планини, прости и глупи, сега влеговте во ЕУ и мислите дека се знаете, дека нашиот јазик е ваш, дека ние потекнуваме од вас...Одавна знаеме дека Македониja е центарот на свето. Какви ти древни египтjани, гр'ци, перси и шумери...Ништо че државата и jазикот на тоа велик народ се создадени во 20ти век.
![]()
А твоите предци на кој јазик збореле?Словенскиот е потекнувал и е дел от индоевропеjското семеjство.
Црковнословенскиот е наследник на стариja црковнословенски,коjто е мешавица от регионалните диалекти и словенскиja jaзик.![]()
:pos2: Ех обичните словени покраj река Висла и те зборували македонски еjjjjj :pos2:HAHA VIDI NESAKAAT DA PRIZNAAT DEKA E MAKEDONSKI HAHA:pos2: REGIONALNI DIJALKETI I SLOVENSKI JAZIK ,KOJ REGION ? HAHA :nesum:MISE PLACE OD VAS BLGARI.
Колко назад сакаш да ти отговорам,дали моите предци отпреди 200 години или тези от преди 1000 или тези от преди 1300?А твоите предци на кој јазик збореле?
Дажи и племената покраj Висла во минатото зборували македонски,Боже,БОЖЕ,колко мака има по този свет,Боже!![]()
се извинувам заftopic:
:ban?:за членов што го цитирам од тема пошто ја истролаа темата и почнаа за историја некоја ми ти а не ја гледа дека властите таму користат рецепта а ла гвујо мачкање очи за да ги потрошат државните пари за нивни цели и луксузи
докажи дека се случиле други прати линковиНе е точно тоа. Во моментот толку много работи се случват околу новата влада, че реално тие работи со вас минаа помегу другото.
?
докажи дека се случиле други прати линкови
Да видиме дека мењаваат нешто освен надворешната политка и јадењето гомна