Breaking Bad

Mr.47

Juve Fan
Член од
29 јули 2008
Мислења
10.048
Поени од реакции
6.074
Смени си потписот, т.е. сликата. Не е интересно 10/10 со 5000+, кога се веќе над 33000. :D

Memento Mori

Yeah science, bitch!
Член од
24 август 2009
Мислења
1.132
Поени од реакции
1.562
dve odlicni serii sto zasluzuvaa podobri finalinja...

Шо фалеше на крајот живти се? Барем на ББ ме интересира твое мислење,пошо ств не знам какви очекувања имаш ја не сум сретнал лик што хејта све и свашта поише од тебе.

Psyside

Nocturnal
Член од
30 јануари 2009
Мислења
18.746
Поени од реакции
18.495
Шо фалеше на крајот живти се? Барем на ББ ме интересира твое мислење,пошо ств не знам какви очекувања имаш ја не сум сретнал лик што хејта све и свашта поише од тебе.

Не хејта све, ја сака The Arrow :D

G

grande-juve

Гостин
И на крајот, каков беше редоледот на смртта? Не можам тоа да си го разјаснам... Кога умре Волт, а кога Хајзенберг? Последните сцени ме потсетија на Волт, но целиот генијален план за убивање на нацистите е дело на Хајзенберг. Кога го бутна на земја Џеси, повторно беше Волт. Ако Волт умре на крајот, кога умре Хајзенберг? Не верувам дека двајцата умреа во исто време... Или Волт умре порано? Хмм... Ако последново е точно, тогаш имаме целосна трансформација на еден лик. Некој ќе го толкува како себеуништување, но јас мислам дека е себепронаоѓање. И не сакам да му судам.
Според мене Хајзенберг се распадна откоа отиде со човекот нови идентитети шо прави, крајот беше нели кога тргна по снежниот пат, си ја стави “Хајзенберг“ шапката :), ама не можеше да продолжи, Волт се распадна после телефонскиот разговор со син му, од сите страни распаднат реши да се предаде на полиција, после ги слуша Гречен мечен на тв, му се праи во телото хемиска реакција Х3В2 од двата поранешни лика, и се создаде човекот шо се погрижи за се во финалето :)

Kocka

Manchild
Член од
1 август 2006
Мислења
3.531
Поени од реакции
2.752

izvini ali ne bese za svrsavanje krajot....daleku pomoken bese face off momentot......prvo ni od daleku ne bese dovolno razrabotena samata epizoda probaa so dva tri flashbacka...kutijata na jessie so prikaznata od rehabilitacija....i pocetokot na gotvenjeto...i tolku....prazna bese....nikakva emocija ne razbudi, pa scenata jessie kako vozi i se smee ili place bese nepotrebno retardirana....Jessie trebase da umre i toa od Walt....i tolku bea isforsirani poslednite 10 min u pm....pa i smrta na walt izgubi na tezina...dobra epizoda ali ne za finale....

mozese da se razraboti mn podobro so sekvenci i kadri od flashbackovi...prazna epizoda...skoro bez nikakvi izmesani emocii...

Tegla

Interista
Член од
20 февруари 2012
Мислења
5.125
Поени од реакции
9.074
Супер испадна финалево се затворија скоро сите главни приказни. Презадоволен сум како финишира!

Мислев Jesse ќе заврши трагично, секој момент очекував кога бегаше со колата да му искочи нешто на патот и овој со нагло вртење да се усука во некое дрво или слично и да загине (малку клише). Баш така со крупен кадар и напнато музиче, искрено тоа очекував. Понатаму Breaking Bad финале без Saul Goodman е исто како Simpsons без Homer. Знам дека ја затворија приказната со него во предходната епизода но ете сакав уште еднаш да му го видам суратот за разделба. :(

Ни на крај памет неможев да предвидам што ќе се случи со мажот и жената кои се збогатија на негова сметка, добра разврска/твист смислиле. Почетната сцена беше типичен BB момент, ќе ми недостасуваат ваквите сцени. За мене тие сцени и музичето е она што и даде посебен белег на серијата и ја направи уникатна. И крајот со Heisenberg беше ептен пригоден, умре во лабораторијата која му даде живот и цел. Многу емотивен ми беше крајот заедно со сцената кога се разделуваше од своите деца. :place:

Во секој случај предобро шоу, како успеа да го задржи квалитетот низ сезоните секоја чест. Одамна е влезена во мојата листа за најдобри серии заедно со Game of Thrones, Lost, The Wire (без редослед).

Среќа ги распоредија серииве па по завршивањето на оваа почна Homeland 3та сезона па ќе има што да се гледа, на пролет Game of Thrones 4та сезона и така.

STEALTH

God is a DJ
Член од
25 ноември 2011
Мислења
10.679
Поени од реакции
14.562
Kocka, тука сите имаме уште многу да јадеме за да правиме финални епизоди како Винс Гилигем ок?
Кажи му го овој пост на него, ќе го измети подот со твоето "знаење"

Kocka

Manchild
Член од
1 август 2006
Мислења
3.531
Поени од реакции
2.752
Kocka, тука сите имаме уште многу да јадеме за да правиме финални епизоди како Винс Гилигем ок?
Кажи му го овој пост на него, ќе го измети подот со твоето "знаење"

ne sum samo ja sto misli taka uzivaj ;)

wot

aloof
Член од
20 мај 2008
Мислења
19.725
Поени од реакции
34.286
Јас ја гледав дури во 8 вечер. Помешани емоции кај сите другари, ама воглавно завршивме избедирани, затоа што сакавме уште 5 ебени сезони.
Јас апсолутно немам желба да пуштам нешто друго. Што и да напишам друго, а знам да закуцам.. нема да е доволно.
Џимеј постот совршено ја дефинира серијата и импактот кај гледачот дури без последните сезони.
Псај е човекот, што не ја загледавме минатата недела ради мода.
Битно ја испопуларизиравме серијата доволно.

Мене ми е апсолутен врв. Искрено, незнам дали ќе е исто на ладна глава, ама ми ја надмина SFU. Барем at the time being. :)
Tagline-от за Sopranos ќе го имплементирам, повеќе од заслужено.

Television. Redefined.

:cuc:

Psyside

Nocturnal
Член од
30 јануари 2009
Мислења
18.746
Поени од реакции
18.495
Многу ама ептен многу ми е мерак и ме погодува, што повеќето сме сплотени и воодушевени од серијава, вие ми се заблагодарувате што сум ја популаризирал на форумов (мада не сум само јас) а јас ви се заблагодарувам што бевте дел од дружењето и прекрасната дискусија за неа, кога ќе видиш слични емоции кај некого за одредена серија како кај себе, автоматски чуството - ефектот од еуфоријата, адреналинот - емпатијата станува далеку поголем :)

Ни во еден момент не изгубив надеж за серијава, од 1 сезона знаев дека ќе биде она што го чекам со години, најсериозно, каков од ефект на гледачoт, така до обработка на карактери - пресверти, тензија, драма.... сигурен бев дека ќе постави нови стандарди.

За серијава се расправав со другари - познаници ја бранев до крајности, на самиот почеток како и генерално во фазата на прикажување.

Се убедувавме, натегавме....не веруваа во моите оцени, ми се смееа, и ми викаа дека претерувам, но со тек на време сватија дека сум во право, сеуште по малце се инатеа, ама постот на Џимеј доволно им објасни :D

Неможам да опишам како се чуствувам, тажен сум и среќен во исто време!

Член од
5 април 2012
Мислења
8.152
Поени од реакции
8.946
My name is Skyler White, YO !
My husband is Walter White, YO!

не знам за вас, ама јас сакам репете и си ја пуштив пак од прва :)

Kajgana Shop

На врв Bottom