S
Stef Bachatero
Гостин
Ако си на буџет, подобра инвестиција ти е креатин.
Протеинските потреби можеш и од храната.
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Забелешка: This feature may not be available in some browsers.
Хаха, можеш али ако немаш време да готвиш како? Сендвич со 200гр стек од сендвичара ти е над 90 денари. Лично јас сум од 6 и 30 до 22-23 часот излезен од дома со работата и други обврски и единствено со протеин можам да заменам 2 оброци, а некогаш и 3 во ден, па да имам само 2 од храна (обично ми се 3 храна, 2 ужинки протеин)Ако си на буџет, подобра инвестиција ти е креатин.
Лично јас поради времето, а тие 15кг стек ако го сметаш оној од Кам замрзнатиот кога ќе го одмрзнеш ќе дојдат на 12-13 кг макс, плус колку е и тој здрав е знак прашалник, друга работа тој од Кам е тегав и не се јаде. Најбитно ми е тоа што протеинот да го припремам ми одзема 5 мин, а стекот како и да вртам 40 ќе отидат секако, а толку немам.Прашање... зошто сите со ограничен буџет купуваат протеин ? 3000ден протеинот е = 15 кг стек...или секој ден по 500г стек за месец ден колку што ке трае кантата. Секогаш прво во храна вложував и коа ке ја наредев храната ако ми останат пари купував протеин дали грешам ?
Ти можеби немаш време но секој може 1 час да одвои и да направи 3 здрави оброка после работа и ќе заштеди на пари.Хаха, можеш али ако немаш време да готвиш како? Сендвич со 200гр стек од сендвичара ти е над 90 денари. Лично јас сум од 6 и 30 до 22-23 часот излезен од дома со работата и други обврски и единствено со протеин можам да заменам 2 оброци, а некогаш и 3 во ден, па да имам само 2 од храна (обично ми се 3 храна, 2 ужинки протеин)
Лично јас поради времето, а тие 15кг стек ако го сметаш оној од Кам замрзнатиот кога ќе го одмрзнеш ќе дојдат на 12-13 кг макс, плус колку е и тој здрав е знак прашалник, друга работа тој од Кам е тегав и не се јаде. Најбитно ми е тоа што протеинот да го припремам ми одзема 5 мин, а стекот како и да вртам 40 ќе отидат секако, а толку немам.
Реално како рекреативец во моментов ниту имам време ниту пак планирам тие 2 часа слободни на ден да ги потрошам во секојдневно готвење на билдерска храна. Имаше период од животот кога имав вишок време и готвев буквално секој ден и тоа неколку пати. Али тоа е проклетството што не следи во животот „Кога имаш со што, немаш во што“Ти можеби немаш време но секој може 1 час да одвои и да направи 3 здрави оброка после работа и ќе заштеди на пари.
Не ја гледам разликата од амино киселински профил од пилешко и сурутка.
Можеби сурутката има мала предност но ако јадеш балансирано и од разни видови на протеини нема разлика.
Имаш време да ми реплицираш, немаш време да готвиш.Реално како рекреативец во моментов ниту имам време ниту пак планирам тие 2 часа слободни на ден да ги потрошам во секојдневно готвење на билдерска храна. Имаше период од животот кога имав вишок време и готвев буквално секој ден и тоа неколку пати. Али тоа е проклетството што не следи во животот „Кога имаш со што, немаш во што“, сега кога имам пристојни примања, али затоа немам време, кога немав пари имав време и никако да дојдам до идеална рамнотежа.
Оф. Топик пред некој ден те прашав кое од 2те деца го спремаш за такмичар, али не ми одговори.
Чекај малку!?!Нема натурал, тоа е измама.
После измислување на тестостеронот и сите хормони и пептиди нема таков некој.
Имаш време да ми реплицираш, немаш време да готвиш.
Ок тоа е твое размислување.
Немој аман, сега ќе ти дојт со 50 линка од некој истражувања.Чекај малку!?!
Само што кажа дека еден од оние двајца јадници го клјукаш со стероиди!!!!!!!!
Pretsedatele
Mislam deka mnogu dobro ja znaes razlikata pomegju odmoreno telo posle spienje I umoreno posle trening. Jas ne sakam da mudruvam samo go kazav toa sto go znam deka e popravilno.
500 грама стек ќе го џвакаш 40 минути, протеинот е готов за 1 минута.Прашање... зошто сите со ограничен буџет купуваат протеин ? 3000ден протеинот е = 15 кг стек...или секој ден по 500г стек за месец ден колку што ке трае кантата. Секогаш прво во храна вложував и коа ке ја наредев храната ако ми останат пари купував протеин дали грешам ?
Тоа е 17 години дете што му дадов план за исхрана и вежбање и за 1 месец зголеми 2кг.Ти имаш проблем во главата.
Пак не одговори тоа што те праша,кој е потенцијалниот такмичар,јас од тие на двете слики не видов ни дека користат протеин,камоли тоа што го наброја.