S
Stef Bachatero
Гостин
Ако си на буџет, подобра инвестиција ти е креатин.
Протеинските потреби можеш и од храната.
Хаха, можеш али ако немаш време да готвиш како? Сендвич со 200гр стек од сендвичара ти е над 90 денари. Лично јас сум од 6 и 30 до 22-23 часот излезен од дома со работата и други обврски и единствено со протеин можам да заменам 2 оброци, а некогаш и 3 во ден, па да имам само 2 од храна (обично ми се 3 храна, 2 ужинки протеин)Ако си на буџет, подобра инвестиција ти е креатин.
Лично јас поради времето, а тие 15кг стек ако го сметаш оној од Кам замрзнатиот кога ќе го одмрзнеш ќе дојдат на 12-13 кг макс, плус колку е и тој здрав е знак прашалник, друга работа тој од Кам е тегав и не се јаде. Најбитно ми е тоа што протеинот да го припремам ми одзема 5 мин, а стекот како и да вртам 40 ќе отидат секако, а толку немам.Прашање... зошто сите со ограничен буџет купуваат протеин ? 3000ден протеинот е = 15 кг стек...или секој ден по 500г стек за месец ден колку што ке трае кантата. Секогаш прво во храна вложував и коа ке ја наредев храната ако ми останат пари купував протеин дали грешам ?
Ти можеби немаш време но секој може 1 час да одвои и да направи 3 здрави оброка после работа и ќе заштеди на пари.Хаха, можеш али ако немаш време да готвиш како? Сендвич со 200гр стек од сендвичара ти е над 90 денари. Лично јас сум од 6 и 30 до 22-23 часот излезен од дома со работата и други обврски и единствено со протеин можам да заменам 2 оброци, а некогаш и 3 во ден, па да имам само 2 од храна (обично ми се 3 храна, 2 ужинки протеин)
Лично јас поради времето, а тие 15кг стек ако го сметаш оној од Кам замрзнатиот кога ќе го одмрзнеш ќе дојдат на 12-13 кг макс, плус колку е и тој здрав е знак прашалник, друга работа тој од Кам е тегав и не се јаде. Најбитно ми е тоа што протеинот да го припремам ми одзема 5 мин, а стекот како и да вртам 40 ќе отидат секако, а толку немам.
Реално како рекреативец во моментов ниту имам време ниту пак планирам тие 2 часа слободни на ден да ги потрошам во секојдневно готвење на билдерска храна. Имаше период од животот кога имав вишок време и готвев буквално секој ден и тоа неколку пати. Али тоа е проклетството што не следи во животот „Кога имаш со што, немаш во што“ , сега кога имам пристојни примања, али затоа немам време, кога немав пари имав време и никако да дојдам до идеална рамнотежа.Ти можеби немаш време но секој може 1 час да одвои и да направи 3 здрави оброка после работа и ќе заштеди на пари.
Не ја гледам разликата од амино киселински профил од пилешко и сурутка.
Можеби сурутката има мала предност но ако јадеш балансирано и од разни видови на протеини нема разлика.
Имаш време да ми реплицираш, немаш време да готвиш.Реално како рекреативец во моментов ниту имам време ниту пак планирам тие 2 часа слободни на ден да ги потрошам во секојдневно готвење на билдерска храна. Имаше период од животот кога имав вишок време и готвев буквално секој ден и тоа неколку пати. Али тоа е проклетството што не следи во животот „Кога имаш со што, немаш во што“ , сега кога имам пристојни примања, али затоа немам време, кога немав пари имав време и никако да дојдам до идеална рамнотежа.
Оф. Топик пред некој ден те прашав кое од 2те деца го спремаш за такмичар, али не ми одговори.
Чекај малку!?!Нема натурал, тоа е измама.
После измислување на тестостеронот и сите хормони и пептиди нема таков некој.
Имаш време да ми реплицираш, немаш време да готвиш.
Ок тоа е твое размислување.
Немој аман, сега ќе ти дојт со 50 линка од некој истражувања.Чекај малку!?!
Само што кажа дека еден од оние двајца јадници го клјукаш со стероиди!!!!!!!!
И двете состојби имаат заедничко нешто. GlucagonPretsedatele
Mislam deka mnogu dobro ja znaes razlikata pomegju odmoreno telo posle spienje I umoreno posle trening. Jas ne sakam da mudruvam samo go kazav toa sto go znam deka e popravilno.
500 грама стек ќе го џвакаш 40 минути, протеинот е готов за 1 минута.Прашање... зошто сите со ограничен буџет купуваат протеин ? 3000ден протеинот е = 15 кг стек...или секој ден по 500г стек за месец ден колку што ке трае кантата. Секогаш прво во храна вложував и коа ке ја наредев храната ако ми останат пари купував протеин дали грешам ?
Тоа е 17 години дете што му дадов план за исхрана и вежбање и за 1 месец зголеми 2кг.Ти имаш проблем во главата.
Пак не одговори тоа што те праша,кој е потенцијалниот такмичар,јас од тие на двете слики не видов ни дека користат протеин,камоли тоа што го наброја.