Боди билдинг и теретани - прашања, одговори, заблуди, совети...

• Креатор на темата Креатор на темата ^Capo^
  • Време на започнување Време на започнување
Не ја правам, него јас знам дека го фаќа предното рамо главно, а 90% од вежбачите ја прават за задно.
Сум слушнал дека и згибовите ги прават за рамо ;)

Како се справувате со воспалување на мускулите после вежбање(нареднио ден)? Зимам магнезиум спорт директ кесичките шо са, беше пил и парацетамол толку шо ме болеа ама не помага.

Како се справувате со воспалување на мускулите после вежбање(нареднио ден)? Зимам магнезиум спорт директ кесичките шо са, беше пил и парацетамол толку шо ме болеа ама не помага.
Трпам.
Ако боли значи добро е извежбано :icon_mrgr:

Одмор, мраз, повеќе хидратација, минерали, витамини, храна и зачини што намалуваат инфламација, трпење, ибупрофен...

Трпам.
Ако боли значи добро е извежбано :icon_mrgr:
Абе и ја трпам, кд одеше пред некоја година после секој тренинг беше воспален, ама не беше како сга шо мие, 3-4 дна воспален и едвај раците ги дигаше

Абе и ја трпам, кд одеше пред некоја година после секој тренинг беше воспален, ама не беше како сга шо мие, 3-4 дна воспален и едвај раците ги дигаше
Смени тренинг партнер, некој те прегорел бајаги : )

Како вежбаш ? Колко серие правиш ? Свака серија до отказ ли ти е ? Правиш ли дилоуд ?

Не ја правам, него јас знам дека го фаќа предното рамо главно, а 90% од вежбачите ја прават за задно.

Глупи се, демек позади глава па мислат задно рамо :tapp:
Задно рамо се таргетира со сосема други вежби кои што претежно вклучуваат влечење.

Таа вежба што ја посочи е добра единствено за поубава изолација на предно и странично рамо бидејќи се исклучува асистенција од градите, ама е озогласена поради тоа што ги става рамењата во доста неприродна положба.

Последно уредено:
Колко серие правиш у едн тренинг и укупно недељно по мускулну групу ?
Моментално вежбам едншка секоја мускулна група неделно и за секоја група различно вежби и серии, отприлика секоја група по 6-7 вежби и по 3-4-5 серии

Моментално вежбам едншка секоја мускулна група неделно и за секоја група различно вежби и серии, отприлика секоја група по 6-7 вежби и по 3-4-5 серии
Брееееј што збориш бее ??? Ај овакој најпросто. Наредну недељу не вежбај, а после наредни 6-8 недеље прави по максимум 10 серие по мускулну групу недељно.

Брееееј што збориш бее ??? Ај овакој најпросто. Наредну недељу не вежбај, а после наредни 6-8 недеље прави по максимум 10 серие по мускулну групу недељно.
Зашо бе само 10 серии? Не ли е премалце тоа

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom