Боди билдинг и теретани - прашања, одговори, заблуди, совети...

• Креатор на темата Креатор на темата ^Capo^
  • Време на започнување Време на започнување
Може ли да ми дадете мислење што е подобро прво да се стопат мастите па да се гради мускулна маса, или прво мускулна маса па топење на масти. или најдобро е двете истовремено???

Може ли да ми дадете мислење што е подобро прво да се стопат мастите па да се гради мускулна маса, или прво мускулна маса па топење на масти. или најдобро е двете истовремено???

ja bi ti rekol da ne se zamaras poso ni toa ni toa nema da go postignes furaj si kako ti prai keif

Ако си почетник рекомпозиција е можна, односно и двете топење масти и додавање мускулатура.

Дали е лошо да се пие протеини,гејнери на 14 год? Имам другари што пијат..

GavolRulz Сигурно ? Бидејќи мислам дека се во пубертет сеуште и е лошо.

Па и шознам колку ти се потребни на тие години :D Ако го пиеш колку да го пиеш, заеби, ако знаеш зошто си го купил, ако неможеш преку храна да внесеш доволно протеин, ако неможеш доволно да јадеш, ондак би било океј. Убаво што почнале млади да се едуцираат и занимаваат со тоа, ама, не веруем да се толку озбилни за да им треба.

Јас сакам да земам гејнер. Не знам што ми требаше да им спомнам на моите дома, одма почнаа со муабети од типот "што ќе ти е, женско си", "ќе станеш многу мускулеста убава си вака слабичка" итн. А гледаат дека од храна нема баш резултати. Се обидев да им објаснам дека не иде тоа така, преку ноќ нема да станам билдер, посебно па затоа што сум женско, ама не разбираат или не сакаат да разберат.
Како и да е, решена сум си јас да земам, активно вежбам во теретана и ми треба да ставам маса, па кој би ми го препорачале вие, и како се движат цените?

Дечки, а дали некој знае каде би можел да најдам човек/фирма сеедно, што знае да направи кафез за вежбањње - комбиниран по избор?
Фала ви,
Среќна Нова 2016 :))

Исто колку и со други спортови, т.е. во 99% случаи НЕ.[DOUBLEPOST=1450810932][/DOUBLEPOST]
Мене најмногу ми има помогнато ролање на цилиндар (кај нас го продааваат во продавниците кои држат опрема за јога) инаку претходно ми беше доста лоша состојбата, неможев кола да возам подолго од 30 минути без болки да ми се јават, денот кога патував на одмор ми беше пекол, додека не започнав со ролање.
Имав исто така болки почнав мртво и чучањ да правам болката ми ја снема

Да прашам нешто,

Планирам секоја недела активно да вежбам во теретана по 4 до 5 пати. Сакам да добијам на маса.

Каја програма според вас е подобра?

Дали да вежбам на пример:

1 ден : Гради & Бицепс
2 ден : Грб & Трицепс
3 ден : Рамена & Нозе

или пак:

1 ден: Гради
2 ден: Грб
3 ден: Раце
4 ден: Рамена & Нозе

Исто така ако можете да ми препорачате некој whey протеин (било која цена) и дали имате искуство со овој?

SynPro%20Whey%20Wit%20LR.jpg

Благодарам.

Последно уредено:
Овие вежби добри ли се за почетник,за да се прават по дома?? :)

[DOUBLEPOST=1451687388][/DOUBLEPOST]И каде може да се купи вратило и по која цена се отприлика?

Последно уредено од модератор:
Први сте оваа година, па ќе пробам помеко да фурам. НО, дај читајте назад, сто посто ќе го најдете одговорот на вашето прашање. Не сте специјални снегулки па да не важат ти ствари за вас.
Таа што ти прави повеќе ќеф. Внеси ја во предвид и push/pull/legs x1 како опција. Али на крај краева се додека имаш progressive overload најискрено исти курац е. Претходно би ја дал и SL5x5, али дебилна е фреквенцијата на чучњеви. Скроз друг проблем, да не навлагам тука.

Протеин не ти треба на почеток....а и понатаму.

reddit.com/r/bodyweightfitness > програмата во FAQ е твоето решение. Остај ги овие мајк ченг срања на страна.

Вратило имаш на bidifit.com, некои 2к и во џамбо-дупло поевтино. Земи онакво поголемо што се става преку касата.

Овие вежби добри ли се за почетник,за да се прават по дома?? :)

[DOUBLEPOST=1451687388][/DOUBLEPOST]И каде може да се купи вратило и по која цена се отприлика?
Не бе Мајк Ченг батали го, ѕирни Луи Марко, Тони Хортон, Barstarzz...

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom