nE0n1nja
Eat nerds get shredded
@garthok како што кажаа не мора да си потпрен ама со потешки тегови станува неудобно. Ако сакаш без да си потпрен оваа е подобра: Barbell Military Press
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Забелешка: This feature may not be available in some browsers.
Нели постои опција да си пишеш на гугл shoulder exercises и фино лепо да си бираш од листа како оваа наместо тука да чекаш да ти пишат некоја магична вежба за поголеми рамења? Зошто второво го нема.
Прашав, учтиво, не ми е за чет. Знам неколку вежби за рамо, но не би било на одмет и ако научам уште некоја од форум, нели?
На smith машина ја играм у задње време 3x5 со релативно големки килажи, и морам да кажам дека е многу подбро него ли само потрпен со барбел да ја правиш. Знам дека порано на вториов начин ми правеше проблеми и болки во ротаторите (?), на smith е многу боље.Нели постои опција да си пишеш на гугл shoulder exercises и фино лепо да си бираш од листа како оваа наместо тука да чекаш да ти пишат некоја магична вежба за поголеми рамења? Зошто второво го нема.
Едино ако ти беше целта да покренеш дискусија иако воопшто не изгледаше така. Енивеј, кога веќе сме таму, мислење за behind-the-neck вертикални пресови од членови? Искуства, болки, проблеми со рамото после екстензивно користење на вежбата?
Јас оваа вежба ја правам од време на време во теретаната кај што одам само си чиста шипка, првин доле, па на гради, па горе, па на гради... финтата е 3x10 така нешто, на сред серија ќинат рамењата (вака личи едноставно но..) фала на сите.@garthok како што кажаа не мора да си потпрен ама со потешки тегови станува неудобно. Ако сакаш без да си потпрен оваа е подобра: Barbell Military Press
Нели постои опција да си пишеш на гугл shoulder exercises и фино лепо да си бираш од листа како оваа наместо тука да чекаш да ти пишат некоја магична вежба за поголеми рамења? Зошто второво го нема.
Едино ако ти беше целта да покренеш дискусија иако воопшто не изгледаше така. Енивеј, кога веќе сме таму, мислење за behind-the-neck вертикални пресови од членови? Искуства, болки, проблеми со рамото после екстензивно користење на вежбата?
скарОва е исто ко да ме захејта некој на школо и дури ако си купам кифла од форна, да дојди да ме ишлака коа демек сум му ја купил последната кифла и нема што да јаде тој.
Али од друга страна, ми чини ќе пишам и престани веќе да тераш офтопик, ако сакаш занимација пиши ми во ПП.
Енивеј, кога веќе сме таму, мислење за behind-the-neck вертикални пресови од членови? Искуства, болки, проблеми со рамото после екстензивно користење на вежбата?
Има ли некој позначаен бенефит во потисок за рамо позади глава наспроти варијантата од напред?
Нема значаен бенефит, некој можат да ја изведуваат а некој не. Така да генерално е ствар на преференца, јас ја правам со шипка позади глава.Има ли некој позначаен бенефит во потисок за рамо позади глава наспроти варијантата од напред?
Лично јас имав болка и неудобност при секоја тежина над 30 кила па прекинав да ја правам.
Има ли некој што има порачано Pull Up Bar од Ebay и како е задоволен ?
Имаш на BidiFit такво за 1000 денари, јас го имам негде 3 години и топ е. Само тие сунѓерите од страна се подискинаа ама ги обмотав со селотејп, можда и јас сум крив за тоа зашто на предебел ѕид го закачував.
А стабилно е на врата кога ќе го ставиш за згибови ? јас се мислев од ибеј да порачам ама сум немал искуство до сега и незнам дали ќе стои стабилно на врата