Боди билдинг и теретани - прашања, одговори, заблуди, совети...

• Креатор на темата Креатор на темата ^Capo^
  • Време на започнување Време на започнување
Мед? Налет тоа хемиите од типот на „вештачки засладувач“.
Мед е пак шеќер. Поентата е да не го спајкува инсулинот толку рано по сабајле.
Башка мед ако не е домашен од познат човек боље не го купувај.

И не трипајте со тоа термините “хемии“ без осет ги фрлате на сегде.
До вчера се давевте у кока кола сеа, јадевте храни со презерванси, пиевте хлорирана вода и користевте “хемии“ за да миете заби, тело, коса, и со хемии се лекувавте.
Сеа наеднаш аспартам е проблемот во светот само зашто ја има наставката “вештачки“.
На дејт коа идеш немој да си измила заби со паста или да си лапнала ервејс зашо и 2те се хемии, од кое второто има “вештачки засладувач“

До вчера се давевте у кока кола сеа, јадевте храни со презерванси, пиевте хлорирана вода и користевте “хемии“ за да миете заби, тело, коса, и со хемии се лекувавте.
Сеа наеднаш аспартам е проблемот во светот само зашто ја има наставката “вештачки“.
На дејт коа идеш немој да си измила заби со паста или да си лапнала ервејс зашо и 2те се хемии, од кое второто има “вештачки засладувач“

Баш и од здравствен аспект зборувам за природен мед, не од оние напукани со кило шеќер. Во мали количини, секако. Инаку коментарот за шеќер насабајле си е сосема на место.

(Кока Кола не пијам 15 години, а за останатите хемии давам еден куп пари затоа што се тотално безопасни :) )

Докажано е дека аспартамот предизвикува многу болести меѓу кои и рак.

/threads/Аспартам-легален-отров.63954/
http://www.utrinski.mk/default.asp?ItemID=46ED6F2C69C21F4FBA45775751D24BB1
http://rak.mk/index.php?option=com_...id=1862:aspartam&catid=105:ishrana&Itemid=218

Ако едноставно не сакаш да веруваш или мислиш дека таа доза што ја внесуваш нема ништо да ти наштети тогаш продолжи и џвакај си орбит.

Дaли имa некaквa шaнсa дa кaчaм некoе килo сo теретaнa?
Висинa 182-3, 63кг
Јaдaм пoвеќе oд дoвoлнo!

Sent from my LG-D855 using Tapatalk

Докажано е дека аспартамот предизвикува многу болести меѓу кои и рак.

/threads/Аспартам-легален-отров.63954/
http://www.utrinski.mk/default.asp?ItemID=46ED6F2C69C21F4FBA45775751D24BB1
http://rak.mk/index.php?option=com_...id=1862:aspartam&catid=105:ishrana&Itemid=218

Ако едноставно не сакаш да веруваш или мислиш дека таа доза што ја внесуваш нема ништо да ти наштети тогаш продолжи и џвакај си орбит.

Сакаш да кажеш дека џваќањето мастики може да придонесат до рак ?
Стварно имамте слушнато нешто за мастиките ме интересира дали имат некој негативни ефекти врз здравјето/фитнес целите ( смалување на телесни маснотии).

Висинa 182-3, 63кг
Јaдaм пoвеќе oд дoвoлнo!

Дали си свесен колку ти е дебилно поставено прашањето?

Дали си свесен колку ти е дебилно поставено прашањето?
Зa жaл (или среќa) не....
Пoеднoстaвенo би билo... Акo oдaм в теретaнa ќе се дoисушaм, или ќе дoбијaм некoе килo +...
Инaку хoби ми е велoсипедизмoт (downhill)

Висинa 182-3, 63кг
Јaдaм пoвеќе oд дoвoлнo!

Изгледа јадиш помалку од доволно кога не можеш да се поправиш!

Зa жaл (или среќa) не....
Пoеднoстaвенo би билo... Акo oдaм в теретaнa ќе се дoисушaм, или ќе дoбијaм некoе килo +...
Инaку хoби ми е велoсипедизмoт (downhill)

Ако јадеш повеќе него што трошиш ќе кренеш маса, помалце ќе спуштиш. Читај низ темава, истото прашање секој втор го поставува.

Сакаш да кажеш дека џваќањето мастики може да придонесат до рак ?
Стварно имамте слушнато нешто за мастиките ме интересира дали имат некој негативни ефекти врз здравјето/фитнес целите ( смалување на телесни маснотии).

Imaat i toa golem efekt. Procitaj si podetalno na nekoja od stranicite.

Imaat i toa golem efekt. Procitaj si podetalno na nekoja od stranicite.

"Though research into a possible link between aspartame and cancer continues, these agencies agree that studies done so far have not found such a link." http://www.cancer.org/cancer/cancercauses/othercarcinogens/athome/aspartame

Или сега ќе ми кажеш дека тие се потплатени од страна на индустријата и ќе веруваш на некои фалични студии на кои што новинари им прават копи-пејст за да привлечат внимание?

Џабе се карате за истражувања, во денешно време за секое твдрење ќе најдете истражување што го поддржува. Луѓето се рептили, бам, доказ, истражување. Исти курац.

Џабе се карате за истражувања, во денешно време за секое твдрење ќе најдете истражување што го поддржува. Луѓето се рептили, бам, доказ, истражување. Исти курац.

Па баш тоа е работата, што има милион такви квази-истражувања, aма затоа си постојат организации како FDA и други експертски официјални агенции. Истражување и доказ дека луѓето се рептили можам да најдам на некој налудничав анти-Илуминати сајт, на друго место не :).

Jas mastiki ne dzvakam a vas vi kazav zosto ne treba i vie da dzvakate, znaci moeto e zavrseno. A sega vase e dali ke poslusate ili ne.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom