Боди билдинг и теретани - прашања, одговори, заблуди, совети...

• Креатор на темата Креатор на темата ^Capo^
  • Време на започнување Време на започнување
Навистина ми треба помош за зголемување на маса. Јадам многу и не внимавам посебно на исхраната, значи јадам се, повеќе пати во денот. (во смисла-не јадам само "clean food") Сепак внимавам да внесувам и што повеќе протеини и веќе една година вежбам со тежини. Внимавам да внесувам повеќе калории отколку што трошам, имам голем апетит, така што не ми е тешко :)
Сепак не можам да го поднесам тоа што нозете и рацете ми се како стапчиња, немам облини, не личам на возрасна девојка туку на мало девојче. Се нервирам зашто не можам да ја постигнам својата цел.
Дали е подобро да престанам со било каков тренинг додека да успеам да накачам маса? Зашто ми се чини дека со вежбање трошам многу... Плус сум и доста активна, во последно време не можам да се приберам дома, постојано сум во трчање... Што би ми препорачале вие што сте имале сличен проблем, и сте успеале да дојдете до посакуваната форма?
Myfitnesspal и зголемувај неделно по 100 калории

Ај дечки едно прашање, додека одев на вежбање и вежбав актино после секој тренинг и на деновите на пауза земав Амино киселини е сега пред 2 месеци ме направија операција од слепо црево, ми забранија вежбање сум имал голем ризик од кила, арно ама ми имаат останато амино се мислам да почнав да ги пијам бидејќи нели одлични се за мускулните влакна ги зајакнуват т.е. го забрзуваат нивното опоравување па нели би било одлична идеја за сечените мускули кај операцијата побрзо да заздрават? или /

Ај дечки едно прашање, додека одев на вежбање и вежбав актино после секој тренинг и на деновите на пауза земав Амино киселини е сега пред 2 месеци ме направија операција од слепо црево, ми забранија вежбање сум имал голем ризик од кила, арно ама ми имаат останато амино се мислам да почнав да ги пијам бидејќи нели одлични се за мускулните влакна ги зајакнуват т.е. го забрзуваат нивното опоравување па нели би било одлична идеја за сечените мускули кај операцијата побрзо да заздрават? или /
Апсолутно точно е тоа дека зголемен внес на аминокиселини (протеини општо) може да ти го забрза/подобри процесот на заздравување.

Веќе сериозно почнувам да се сомневам окулу тоа дали тролаш или не.

:D

Прашав, учтиво, не ми е за чет. Знам неколку вежби за рамо, но не би било на одмет и ако научам уште некоја од форум :), нели?

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom