Боди билдинг и теретани - прашања, одговори, заблуди, совети...

• Креатор на темата Креатор на темата ^Capo^
  • Време на започнување Време на започнување
А видиш Стефф, победници извадија, само нз до која категорија, браос браос :)
12088349_902858053139753_8818799193438349548_n.jpg
Тренеров кинисал со припреми за ХХХХХХL маици да рекламира...;)
Опаа, Трајче наш шампион го напраил. Богами со толку дадени пари и "квалитетни" тренинзи како на видеото востание да креневме ако не успееше ваков ѕвер./s
Ѕвер се станува, ама кичмата при лоша форма на чучањ, мртво и веслање не се лекува!

Имa некoј вежбaнo нa лулaшките зaд универзaлнa? Ќе издржaт 90кг? :D

Едит: Дa не свaти некoј пoгрешнo, зa згибoви ми требaaт вo кризa сум.

Последно уредено:
Moze nekoj da mi kazi so e razlikata pomegju sirok zafat na bench klupa i normalen? Za tesen zafat znam deka e za triceps zosto go rabotam od vreme na vreme..

-Gledam eden vteretana stalno ko ke vezba bench go raboti so sirok zafat bukvalno do plockite so tezini mu se racete.. a ubavo telo ima izgradeno...

Ima nekoja razlika?

Moze nekoj da mi kazi so e razlikata pomegju sirok zafat na bench klupa i normalen? Za tesen zafat znam deka e za triceps zosto go rabotam od vreme na vreme..

-Gledam eden vteretana stalno ko ke vezba bench go raboti so sirok zafat bukvalno do plockite so tezini mu se racete.. a ubavo telo ima izgradeno...

Ima nekoja razlika?

Широк фат оди повеќе на гради и рамо него трицепс, ама колку што памтам имаше некоја финта што рамото е преоптеретено во овој фат. Може да грешам за делот со рамото tho. Пиши на гугл wide grip bench press и сам провери на крај краишта.

А тоа кој колку добро тело има изградено (иако не го знам типот) ама во денешно време неможеш да знаеш кој зима витамини, а кој не така да нека не ти биде репер тоа.

Широк фат оди повеќе на гради и рамо него трицепс, ама колку што памтам имаше некоја финта што рамото е преоптеретено во овој фат. Може да грешам за делот со рамото tho. Пиши на гугл wide grip bench press и сам провери на крај краишта.

А тоа кој колку добро тело има изградено (иако не го знам типот) ама во денешно време неможеш да знаеш кој зима витамини, а кој не така да нека не ти биде репер тоа.
Toa go navediv kako primer, muabetot mi bese deka ne e pocetnik (pa da greshi) i ne e sekojdnevno da gledas nekoj taka da vezba bench.... Zatoa i prasav me interesira koja e razlikata.. sepak fala, ke pocekam i od nekoj drug posigurno mislejne.

Toa go navediv kako primer, muabetot mi bese deka ne e pocetnik (pa da greshi) i ne e sekojdnevno da gledas nekoj taka da vezba bench.... Zatoa i prasav me interesira koja e razlikata.. sepak fala, ke pocekam i od nekoj drug posigurno mislejne.
Jas ja probav ednas taka so posirok zafat i primetiv deka nadvoresniot del od gradite poveke tamu go osekjav i vo ramenata(prednite) poveke. Ali nekako ne mi bese prirodno taka da ja pravam t.e. nezgodno mi beshe so takov zafat.

Не сме се разбрале. Поентата беше дека има многу дечки што грешат во основни работи (во случајов не ама општо) но грешките донекаде се негираат со стероидите. Безброј примери има како и покрај зимање стероиди индивидуата нема некое си високо посакувано тело (што впрочем може да се постигне и без витамини) .

Ima nekoja razlika?
Широк зафат врши поголем притисок на рамената, помалку на трицепсот од потесен фат.
Powerlifter-и често го користат за да ја намалат дистанцата помеѓу шипката и градите со цел да си помогнат во најтешките серии. Е сеа, они исто така користат и нешто што се вика bench shirt, што им помага да не направат повреда на рамото бидејќи како таков е бајаги ризичен фат, огромен е притисокот во рамото.

Не би ти препорачал да го користиш освен ако не целиш кон качување на килажа на 1 повторување.
Ако правиме муабет за бенч за гради, најдобро се мери зафатот ако прво си ја измериш биакромиалната дистанца, па потоа ја помножиш со 1.5.
Тоа би ти било кинезиолошки најповолна положба за зглобовите.

Ај, кај бенчот и ширината на фатот, да се обидам да објаснам на уличен и прост, разбирлив начин. Основна ширина на фат кај потисок на рамна клупа е една дланка пошироко од ширината на рамењата. Се останато се варијации, прифатливи, со цел и намена да се погодат делови на градниот мускул кои заостануваат или се има желба за нивен поинаков облик.

Момци од каде да најдам Serious Mass гејнер или пак Quick mass,гледам нигде нема дали воошто нема увоз на овие производи во Македонија? Дај помогнете од кај да најдам или да порачам и за колку дена ке стигне и како , и уште нешто гледам Muscle Juice 2600 го рекламираат секаде демек добар нешто дајте и за овој прозиводот информации од 5кг тубата колку може да те крене и дали дава резлутати или џабе пари да давам

Препорачајте креатин, со локација каде може да се најде. Фала

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom