Biotech USA, го има во херкулес/спортикс. 650 буренце, 500-ка за кеса. Лесно се меша, што е огромен бонус.Препорачајте креатин, со локација каде може да се најде. Фала
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Забелешка: This feature may not be available in some browsers.
Biotech USA, го има во херкулес/спортикс. 650 буренце, 500-ка за кеса. Лесно се меша, што е огромен бонус.Препорачајте креатин, со локација каде може да се најде. Фала
Креатин од која било продавница да земеш ке ти врши работа, не вреди за креатин да даваш мн пари зошто и со најефтиниот ке го добиеш истиот резултат.Препорачајте креатин, со локација каде може да се најде. Фала
Незнам која им е политиката на оваа и слични програми ама ако следиш се како што е наведено не верувам дека нема да ставиш маса, сепак се дизајнирани со некои предзнаења.Сакам да ја почнем оваа програма за зголемуење на мускулна маса http://www.bodybuilding.com/fun/kris-gethins-12-week-muscle-building-trainer.html
али многу чудно ми е вика е за зголемуење на маса а секоа серија е со појче повторуања (14-18, 20-25) не ми е јасно ...шо мислите ?
Незнам која им е политиката на оваа и слични програми ама ако следиш се како што е наведено не верувам дека нема да ставиш маса, сепак се дизајнирани со некои предзнаења.
Лично мислење-што поедноставно толку подобро. Ептен па што е важно да имаш различни вежби секој тренинг, па со шејкови да се локаш секој ден, па топачи и слични срања, на крај се сведува на маркетинг во стил- "купете ги суплементите на Џими за надреални ефекти!!!". Алтернативно на се ова, земи едноставна програма (на ум ми доаѓаат Stronglifts5x5 и програмата од книгата Bigger Leaner Stronger (подоле) ама било која со фиксирани тренинзи е океј) и фокусирај се на зголемување на тежината со која работиш ака силата. Растот ќе си дојде од исхраната, а и поради природата на теквиот тренинг ќе остане дури и на подолги периоди без тренинг.
tl;dr Растот од пумпачки тренинзи потешко останува на подолг период заради неговата природа (зголемување на течностите>зголемување на мускулните влакна), ама па е побрз него другиот кој кога ќе се реализира е бетониран. Значи, ако целта ти е најмногу маса во најмал период цепај слободно со програмата.
*незнам каква е политиката на форумот со пиратирање ама да...
BCAA се користи во intermittent fasting и кај нив генерално правило е да се земат 10 грама кога се тренира на празен стомак, пред тренинг едно 15 минути и толку. Во денови кога не вежбаш не ти треба зошто нема никаква функција.BCAA во денови кога не се вежба како се пие, само еднаш пред доручек и толку?
Кога вежбам пијам сабајле на гладно и за време тренинг.
Сабајле после станување, и ако имаш потреба на пример ако пропуштиш некој оброк или подолго време нема да јадеш тогаш можеш уште една доза. Ако пиеш протеин на сабајле тој содржи одреден дел Бцаа па можеш и без нив да пројдеш.BCAA во денови кога не се вежба како се пие, само еднаш пред доручек и толку?
Кога вежбам пијам сабајле на гладно и за време тренинг.
Едно прашање.
Дали треба прво да ослабнам или може да почнам со building muscles. Имено имам 102 кг и висок сум 92 кг и моментално пазам на исхрана и трчам. Имам ослабнато доста последниве 3 месеци околу 10кг. Сега би сакал да почнам да идам во теретана и ме интересира дали прво да продужам со темпово calories deficit + cardio или може да се почне со вежбање?
И би замолил некој ако има некаква програма за вежбање да ми прати (доколку има некоја тема или некои постови за ова на подфорумов би бил благодарен ако ми ги копира).
full body или upper/lower, гуглај имаш мн програми, ICF 5x5, stronglifts (повеќе за сила), и другиЕдно прашање.
Дали треба прво да ослабнам или може да почнам со building muscles. Имено имам 102 кг и висок сум 92 кг и моментално пазам на исхрана и трчам. Имам ослабнато доста последниве 3 месеци околу 10кг. Сега би сакал да почнам да идам во теретана и ме интересира дали прво да продужам со темпово calories deficit + cardio или може да се почне со вежбање?
И би замолил некој ако има некаква програма за вежбање да ми прати (доколку има некоја тема или некои постови за ова на подфорумов би бил благодарен ако ми ги копира).