Боди билдинг и теретани - прашања, одговори, заблуди, совети...

• Креатор на темата Креатор на темата ^Capo^
  • Време на започнување Време на започнување
Само шо и протеинот крева инсулин, не мора сите да јадете шеќер после вежбање.
Си вежбаш и си јадеш оброк после тоа - класика.
Ulogata na Brziot jh posle trening ne se sveduva samo na podignuvanje na insulinot

се согласувам, ако си на диета би ги исклучил, 100г декстроза има ~375 кал што не се малце, а полнење на гликогенските резерви после тренинг е највеќе потребно ако после се има друга физичка активност, според мене е поубаво да замениш со бцаа, и друго имам пиено креатин заедно со декстроза како подобро се апсорбирал креатинот и имам пиено без, не осетив никаква разлика

Каква друга физичка активност ? мислиш пример си вежбал јако теретана и после тоа идеш трчаш на кеј или играш фудбал ? јас никогаш не внесувам декстроза или друг вид на брз ЈХ,иако вежбам теретана 3 пати во неделата и 3 пати во неделата џит кун до,и се црпам до максимум на сите 6 тренинзи..

Шо содрже тоа веј?
Љељеее :icon_lol:

Веј е протеин од сурутка, го продават како прашок, најверојатно го знаеш под името "хемија" :D
Инаку после теретана - банана.

Полесна килажа повеќе серии и практикувај максимално цедење на мускулите одвреме навреме.На пример имаш денес за вежбање раце и последната вежба ти е бицест,ставаш пример 40 кила дигаш 10 пати и одма намалуваш на 30 кила дигаш 10 пати и така се дур не дојдеш до шипката само да ја креваш.:icon_mrgr:
добро дигам но да дигам ова бес одмор мегу 40 и 30 кила пр? и да ги кревам што можам побрзо или поспоро овие?

Каква друга физичка активност ? мислиш пример си вежбал јако теретана и после тоа идеш трчаш на кеј или играш фудбал ? јас никогаш не внесувам декстроза или друг вид на брз ЈХ,иако вежбам теретана 3 пати во неделата и 3 пати во неделата џит кун до,и се црпам до максимум на сите 6 тренинзи..
да, во еден ден двата тренинга ?
добро дигам но да дигам ова бес одмор мегу 40 и 30 кила пр? и да ги кревам што можам побрзо или поспоро овие?
нели ти објаснија дека исхраната е пресудна кога си на дефиниција ? тренингот треба да ти биде горе доле ист

да, во еден ден двата тренинга ?

нели ти објаснија дека исхраната е пресудна кога си на дефиниција ? тренингот треба да ти биде горе доле ист

Не,во еден ден 1 тренинг имам,ама 6 дена во неделата вежбам.

Тогај како да внесам брзи јаглехидрати после тренинг за да не се трошат протеини?

Внеси друг брз јаглехидрат шо има нутритивна вредност.
Пример овошје.
А и ако си на кат, спор пред тренинг, брз после тренинг.

Ulogata na Brziot jh posle trening ne se sveduva samo na podignuvanje na insulinot

А на шо се сведува? На полнење гликогенски резерви?
Никад не се трошат до крај иначе, тоа е мит, прочачкај научни истражувања сеа ме мрзи.
А друго полнењето на гликогенските резерви во мускулот не мора да се деси за 10 минути па да пиеш декстроза. Нај обичен оброк со јаглехидрат врши потполно иста работа.

А на шо се сведува? На полнење гликогенски резерви?
Никад не се трошат до крај иначе, тоа е мит, прочачкај научни истражувања сеа ме мрзи.
А друго полнењето на гликогенските резерви во мускулот не мора да се деси за 10 минути па да пиеш декстроза. Нај обичен оброк со јаглехидрат врши потполно иста работа.
Bacatero ti li si?!?

Последно уредено:
Без одмор и рачунај после тоа ќе неможеш да се пресоблечеш :ROFLMAO:Нема врска поспоро или побрзо,кревај колку што можеш повеќе пати па намали килажа па пак крени колку што можеш и така,само немој да се заебеш како јас што се заебав само што влегов во теретана после 5 минути си излегов :icon_mrgr:

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom