Боди билдинг и теретани - прашања, одговори, заблуди, совети...

• Креатор на темата Креатор на темата ^Capo^
  • Време на започнување Време на започнување
При користење на креатин и протеин дали кафето ( нес, капучино... ) би имало лошо дејство?
Само позитивно,зборам за турско,нес,еспресо,најубаво пред тренинг за енергија.

Вака:
ден 1 - грб и бицепс
ден 2 - нозе и рамо
ден 3 - гради, трицепс и подлактица
ден 4 - пауза
ден 5 - исто како ден 1
ден 6 - исто како ден 2
ден 7 - исто како ден 3

Обично секоја недела одам на планинарење така да тој ден (доколку се погоди, ако не правам калкулаици) не вежбам нозе и рамо.
Преку лето секој втор ден возење велосипед или скокање јаже.

Вежбам за цврстина и издржливст. Нешто совети да се надополнам?
Инаку 188 цм - 81/82 кг.

Вежбам година и пол,и пред 3,4 дена ми се појавија болки во кичма.3 дена не вежбав ми рекоа да мирувам ќе поминеле и ништо,денеска бев на снимање и ми кажаа сум имал нагмечување(дискус) на S1,L4,L5(веројатно некои пршлени се овие) и да сум одел на физикална терапија.Немам некои големи болки,ама пак при станување од кревет,наведнување...се осеќа.Дали некој од вас имал вакви проблеми,и колку време паузирал?

ми кажаа сум имал нагмечување(дискус) на S1,L4,L5(веројатно некои пршлени се овие)
Не веројатно, туку сигурно се пршлени и тоа четврти и петти лумбален и прв сакрален.

anatomy-4.gif

Чисто информативно да си видиш, а одговор нека ти даде некој што разбира или што искусил такво нешто.

Јас па се укочив во вратов,не само што сум укочен туку и ме боли кога ми е исправена главата и кога ја вртам на десно.Не е она класично укочување од лошо спиење туку има и болка,мала,но лоша.

Истово ми се деси и после сообраќајката,ме боли некаде кај пршленот тој поголем што е кај вратот...не знам што да правам,татко ми вика да идам кај Али(местач за тие што не знаат) ама страв ми е пошто е сепак врат.

Кога беше сообраќајката,бев кај човек масажер не местач,и ме среди од трети пат,ама зима по 500 денари на одење...скапо ми е тоа ептен,а масира 5-10 мин.

Вежбам година и пол,и пред 3,4 дена ми се појавија болки во кичма.3 дена не вежбав ми рекоа да мирувам ќе поминеле и ништо,денеска бев на снимање и ми кажаа сум имал нагмечување(дискус) на S1,L4,L5(веројатно некои пршлени се овие) и да сум одел на физикална терапија.Немам некои големи болки,ама пак при станување од кревет,наведнување...се осеќа.Дали некој од вас имал вакви проблеми,и колку време паузирал?
Ако ти е на почетна стаза, можеби погрешно си кревал или се имаш повредено од х причини.
Треба да намалиш на килажата и да ги затегнеш јадрените мускули.

Фала ви на сите.Читав до сеа луѓе шо имале вакви искуства(невежбачи) страв да те фати кога читаш,од лошо полошо кажуваат,неможеле од кревет да станат,неможеле да се наведнат патики да облечат,ама веројатно е тоа некое посериозно оштетување.Добив барем малце надеж дека ќе може за некое време да се продолжи со вежбањево,после физикална и магнетна резонанца,зашто ептен се заразив 20 години имам година и пол без ниеден исклучок вежбав и пазење на исхрана и се,се исчистив 76 кг,171 цм и имав голем напредок и во изглед и во физичка кондиција и во кревање(110кг бенч,80 преса за рамо) и сега да ти кажат прекини,доста ти е.Ќе ме скинат психички :)

Јас па се укочив во вратов,не само што сум укочен туку и ме боли кога ми е исправена главата и кога ја вртам на десно.Не е она класично укочување од лошо спиење туку има и болка,мала,но лоша.

Истово ми се деси и после сообраќајката,ме боли некаде кај пршленот тој поголем што е кај вратот...не знам што да правам,татко ми вика да идам кај Али(местач за тие што не знаат) ама страв ми е пошто е сепак врат.

Кога беше сообраќајката,бев кај човек масажер не местач,и ме среди од трети пат,ама зима по 500 денари на одење...скапо ми е тоа ептен,а масира 5-10 мин.
Najubavo prvo snimaj si go.
Tahir mu e brat na ali I e mnogu podobar
Cela turka reprezentacija kaj nego se isprava. I ako e nekoj konreten problem on sam ke te prati na lekarsko mislenje.

Najubavo prvo snimaj si go.
Tahir mu e brat na ali I e mnogu podobar
Cela turka reprezentacija kaj nego se isprava. I ako e nekoj konreten problem on sam ke te prati na lekarsko mislenje.

Се снимав баш после сообраќајката,еднаш ме снимаа после интензивна,во државна,а после 2-3 дена бев и на приватно,на магнетна поради тоа што се уплашив од приказните кои ми ги кажуваа случајните минувачи таму,џандарите,брзата помош...било ептен лошо али нема везе сега тоа,ради тоа не идам да снимам бидејќи 90% е поради лошо спиење.

дилбери, може ли некој да ми каже некоја вежба за исправање, малце се имам подгрбавено последно време и сакам да си го вратам нормалното држење. Ми кажаа дека чучњеви со сукало преку рамења помагало ама ми нема нешто логика.

дилбери, може ли некој да ми каже некоја вежба за исправање, малце се имам подгрбавено последно време и сакам да си го вратам нормалното држење. Ми кажаа дека чучњеви со сукало преку рамења помагало ама ми нема нешто логика.

Најдобро да се растегаш,а ако ти е вратот исто искривен има една добра фора,ама претпоставувам дека не ти е тоа.

на какво растегање мислиш ?
Она класично растегање..и можеш на шипка да висиш евентуално...претпоставувам не си физички активен ? добро би ти дошло и тоа,нешто рекреативно,најдобро баскет или ракомет,а и пливање би ти било топ.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom