Боди билдинг и теретани - прашања, одговори, заблуди, совети...

• Креатор на темата Креатор на темата ^Capo^
  • Време на започнување Време на започнување
Океј,мисли ти,јас не давам да ме прави некој будала во здрав мозок.Си чул некад за заработување пари на будали ? епа такви се и овој,и оној од п90х,и ред други вакви фаци кои убедуваат дека се натурал.Како оној црнецот,ханибал или како се викаше,што тврди дека само од стрит вежби е таков и дека од мисирката и стекот е толкав...стварно не знам со која вежба можеш да извежбаш горна груда како неговата,рамо,трапез,долен дел од грб.Така да ти верувај и нека те ебат у мозок и мисли дека one day ќе бидеш таков.За вакво тело да имаш треба 10 години ни на слава да не каснеш благо на слава или газиран сок да се напиеш или алкохол,нит за твој роденден,нит син кога ќе ти се роди нит ќерка.Верувам тоа не го прават овие,туку парите ги трошат на курви и алкохол кои ги заработиле денски на такви будали кои во америка масовно ги купуваат нивните програми за вежбање,исхрана,пиење,суплементи,спиење,а навечер ги трошат на тоа што кажав.

ЕДИТ-телото до 3 години максимум 4 може природно да расте и да се развива со вежбање.Потоа стагнира.

Добро, за брандон првин не ни реков дека тврдам дека не користи, реков дека го почитувам како човек и тоа што го прави, првото видео кога му го видов било поставено пред едно 4-5години можда и повеќе, тогаш типот е слаб но дост дефиниран и стандар повеќе се базирал на калистетика, а со текот на времето а тоа се повеќе години стигнал до овој степен.А нема некоја си перфектна форма да се се вика дека 100% е на стероиди.
Еве еден артикал за него http://nattyornot.com/brandon-carter-highlifeworkout-natural-steroids/
И од кај тоа дека телото расте максимум 4години од природно вежбање, што значи тоа дека ако сум почнам од 14години да вежбам до 18 ке растам послем кога хормоните ми се на највискоко ниво ке стагнирам ?

Не го разбирам тоа, природен потенција, граница и плафон, на природен начин.
Единствено нешто што во вашиот природен развој може да ве сопре, е самата природа.
Се додека вашиот организам функционира како што треба, без проблеми и болести, се додека вежбате редовно и правилно, (трудејки се да идете чекор понатаму во интензитет, оптеретување со кое вежбате и слично), се додека се исхранувате правилно, (без поголеми осцилации), се до тој момент вие ќе напредувате, ќе созревате во квалитет и форма.
Оној момент кога ќе ве стигне природата, организмот ќе почне да попушта во одредени сегменти, тогаш застанувате и почнувате да се борите против неа. Всушност, цел живот ние се бориме против природните граници, сакајки да бидеме супермени.

Не го разбирам тоа, природен потенција, граница и плафон, на природен начин.
Единствено нешто што во вашиот природен развој може да ве сопре, е самата природа.
Се додека вашиот организам функционира како што треба, без проблеми и болести, се додека вежбате редовно и правилно, (трудејки се да идете чекор понатаму во интензитет, оптеретување со кое вежбате и слично), се додека се исхранувате правилно, (без поголеми осцилации), се до тој момент вие ќе напредувате, ќе созревате во квалитет и форма.
Оној момент кога ќе ве стигне природата, организмот ќе почне да попушта во одредени сегменти, тогаш застанувате и почнувате да се борите против неа. Всушност, цел живот ние се бориме против природните граници, сакајки да бидеме супермени.
Значи ако сум почнал на 17,можам до 27-8 да напредувам со исто темпо,ако ги правам сите алки ? што ќе им се тогаш стероиди на 99% од спортистиве и боди билдериве од сите категории ? сите они вежбале уште од 14 години,и биле 5 пати по упорни и по сталожени за сите карики од сите нас тука,па пак почнале да зимаат лекови и стероиди ?

Значи ако сум почнал на 17,можам до 27-8 да напредувам со исто темпо,ако ги правам сите алки ? што ќе им се тогаш стероиди на 99% од спортистиве и боди билдериве од сите категории ? сите они вежбале уште од 14 години,и биле 5 пати по упорни и по сталожени за сите карики од сите нас тука,па пак почнале да зимаат лекови и стероиди ?
ке напредуваш ама не како со лековите туку поспоро

Последно уредено:

Да не мешаме баби и жаби. Професионално бавење со спорт и рекреација, немаат ништо заедничко.
Да, можеш да напредуваш, ако цело време работиш без во ниту еден момент да не посегнеш по нешто што ќе го наруши твојот приротен потенцијал и рамка. Незнам вие што подразбирате под напредување, но напредувањето не е по секоја цена зголемување на телесна тежина и обем. Можеш да напредуваш, што дури и кај оние кои користат стимулативни средства е често, а да си на иста телесна тежина и обем.
Едно нешто што не разбирам е бавење со спорт рекреативно, а посегнување по лекови. Нивна злоупотреба. И тоа најчесто е само во бодибилдингот. Допингот е составен дел од стие спортови, зашто ако рекреативно се бавите со кошарка не посегнувате по користење на лекови?! Ова е само пример.

Да не мешаме баби и жаби. Професионално бавење со спорт и рекреација, немаат ништо заедничко.
Да, можеш да напредуваш, ако цело време работиш без во ниту еден момент да не посегнеш по нешто што ќе го наруши твојот приротен потенцијал и рамка. Незнам вие што подразбирате под напредување, но напредувањето не е по секоја цена зголемување на телесна тежина и обем. Можеш да напредуваш, што дури и кај оние кои користат стимулативни средства е често, а да си на иста телесна тежина и обем.
Едно нешто што не разбирам е бавење со спорт рекреативно, а посегнување по лекови. Нивна злоупотреба. И тоа најчесто е само во бодибилдингот. Допингот е составен дел од стие спортови, зашто ако рекреативно се бавите со кошарка не посегнувате по користење на лекови?! Ова е само пример.
Знаеме сите зошто...затоа што никој у диско нема да ти рече еј ти ли си тој што игра добро баскет,туку ќе те види некоја по телото и ќе сака да фати добар бицепс,ради гужва иначе друго би фатила :)

Јас зборев,дека дечкото кажа еј овој вежба 10 години ради тоа е ваков,значи такви тела не се постигнуваат природно,тоа сите го знаеме и треба да им биде јасно на сите.Нема да напредуваш како што ќе напреднеш првите 3-4 години со сите карики на куп правени перфектно.

Знаеме сите зошто...затоа што никој у диско нема да ти рече еј ти ли си тој што игра добро баскет,туку ќе те види некоја по телото и ќе сака да фати добар бицепс,ради гужва иначе друго би фатила :)

Јас зборев,дека дечкото кажа еј овој вежба 10 години ради тоа е ваков,значи такви тела не се постигнуваат природно,тоа сите го знаеме и треба да им биде јасно на сите.Нема да напредуваш како што ќе напреднеш првите 3-4 години со сите карики на куп правени перфектно.
Ако вежбаш за женска да си фатиш или само за да клецниш нешто си му ја наебал другарче :pos:
Тој што клеца немора да има мускули верувај му на дедо :)
Иначе јас ти гарантирам и стојам зад тоа дека доколку си дисциплиниран, правилно вежбаш, се храниш, одмараш, за некои 3-5 години ќе имаш пристојно тело и за на плажа и за секаде, ова го потпишувам со две раце. Лично јас во рок од 3 и пол години немав каснато благо торти, слатки и такви работи, алкохол само за наздравување на некој повод, навечер кога излегував си пиев вода или браво и имав тело подобро од голем дел од тие што се сезонските рекреативци на стероиди- батките што си го ладат од јули до декември, а влегуваат во теретана крај на јануари и за 5 месеци имаат резултати како некој во 3 години поради „добрата генетика“. ДА! можеби со парите во тие 6 години што вежбав теретана потрошив колку за една кола (месечно преку 100 евра во просек за храна и уште 80-120 суплементи) али јбг тоа ме исполнуваше и правеше среќен (ме прави и сега, али работата и бизнисот со парите ме прават уште посреќен и мене, а и тие околу мене;) )
Заклучок: не постои нешто на светов што неможе да се направи, прашање е само време, пари и посветеност!

Ако вежбаш full body тренинг, можеш.
Разгледај Starting Strength на интернет, најпогодно ти е со 2-3 пати неделно тоа да вежбаш.
Ѕирнав ова, вежбите ок, само не ми е јасно зашто по 3 серии 5 повторувања?
И со која килажа треба да вежбам сега?
Да се оптеретувам до макс колку можам а?

Како ова на твојата слика нема никогаш да направиш тело за 3-4 месеци посебно како слаба личност освен ако не користиш стероиди. Овој има 79 кг и 188 цм, види како изгледа:
0.jpg

немора да значи дека е природен, ама ова ти е пример дека и да тежиш помалку од твојата посакувана тажина на таа висина можеш пак да изгледаш добро дури ова е и поовеќе од тоа на твојата слика. Ипак генетиката игра голема улога и тоа колку ти лачи телото тестостерон пририодно како и стажот во теретана.

Друже ти ли си на сликава од ников ?

и овој батка не го знам,али 10% се шансите да е натурал,и тоа да вежба 10+ години теретана активно и правилно,и да е 24/7 посветен на исхраната,суплементи и вежбање,што пак не верувам.Никогаш природен момак нема да има такво тело какво сите ние посакуваме,ама никогаш.Главна причина за тоа е што телото е создадено да ги чува мастите,и мастите му требаат за нормално функционирање,мастите ги складира како резерви поради поголемата калоричност од протеинот и ЈХ.Затоа е лесно да се здебелиш,а тешко да ослабеш.Ваквиве момци имаат завидно ниво на боди фат,и завидна мускулна маса.Тие две,рееееетко кој натуралец ги има,посебно некој што вежба 3-4 години,а камоли 3-4 месеци.Башка што си по висок толку по тешко ставаш килажа,а па за мускулна маса да не збориме.Натурал зборам,нормално.
[DOUBLEPOST=1417554602][/DOUBLEPOST]

Neznam Dali ne me razbirate ili sum glupav, znaci zboram za vezbajne so sumplementi, ishrana I se kako sto treba 24/7 posvetenost. E Sega rabotata e sto nemam pari I vreme za 3-4 godini disciplinirano vezbajne mozam da se posvetam na toa Sami 3-4 meseci e Sega sakam da mi kazete sto mozam da napravam I kolku muskulna masa mozam da natrupam odokolu (kolku kg) inaku imam mnogu dobradefinicija mi fali samo masa.

Последно уредено:
Neznam Dali ne me razbirate ili sum glupav, znaci zboram za vezbajne so sumplementi, ishrana I se kako sto treba 24/7 posvetenost. E Sega rabotata e sto nemam pari I vreme za 3-4 godini disciplinirano vezbajne mozam da se posvetam na toa Sami 3-4 meseci e Sega sakam da mi kazete sto mozam da napravam I kolku muskulna masa mozam da natrupam odokolu (kolku kg) inaku imam mnogu dobradefinicija mi fali samo masa.

За 3-4 месеци ништо нема да направиш, освен ако не планираш да продолжиш редовно подобро не си го губи времето.

Ако вежбаш за женска да си фатиш или само за да клецниш нешто си му ја наебал другарче :pos:
Тој што клеца немора да има мускули верувај му на дедо :)
Иначе јас ти гарантирам и стојам зад тоа дека доколку си дисциплиниран, правилно вежбаш, се храниш, одмараш, за некои 3-5 години ќе имаш пристојно тело и за на плажа и за секаде, ова го потпишувам со две раце. Лично јас во рок од 3 и пол години немав каснато благо торти, слатки и такви работи, алкохол само за наздравување на некој повод, навечер кога излегував си пиев вода или браво и имав тело подобро од голем дел од тие што се сезонските рекреативци на стероиди- батките што си го ладат од јули до декември, а влегуваат во теретана крај на јануари и за 5 месеци имаат резултати како некој во 3 години поради „добрата генетика“. ДА! можеби со парите во тие 6 години што вежбав теретана потрошив колку за една кола (месечно преку 100 евра во просек за храна и уште 80-120 суплементи) али јбг тоа ме исполнуваше и правеше среќен (ме прави и сега, али работата и бизнисот со парите ме прават уште посреќен и мене, а и тие околу мене;) )
Заклучок: не постои нешто на светов што неможе да се направи, прашање е само време, пари и посветеност!

Еј кикиритка фраер си жими се :) не кажав јас дека вежбам за тоа,јас вежбам затоа што тоа ми треба за она што сакам да го работам,и сакам да вежбам.Јас го кажав тоа за одговор на Ѓороски за тоа зошто рекреативен играч на баскет,не зима стероиди,а рекреативец без цел во боди билдинг зима стероиди.Разбираш сега ? ваљда немаш толку ниска интелегенција да го сфатеше тоа,ама изгледа сакаше да изиграш мајтап.

Јас лично не знам колку трошам на храна од чиста причина што тато носи мама меси е кај мене,а и да најдам работа пак ќе биде така,едино на суплементи знам дека ми идат 60-70 евра,кои ги давам од мои пари што ги собирам од бабови и дедовци.И јас немав 2 години каснато такво нешто и имав солидно тело,а за мои години тогаш,имав перфектно тело,али јбг се дешаваат срања,ме лупна кола,лежев дома 2 месеци,и од тогаш 8 месеци не бев активен во теретана само џкд,јадев се и свашта,па тек од септември овој почнав пак во теретана,до тогаш накачив 12 кила,стигнав до 86кг,али сега намалив 5 кг за 2 ипол месеци а накачив на килажи во теретана.

Сепак,такво тело не се постигнува натурал,како ханибал и слични.[DOUBLEPOST=1417644502][/DOUBLEPOST]

Како мислиш немаш време за 3-4 години а имаш време за 3-4 месеци ? кило мускул ако ставиш за тие 3-4 месеци треба да се радуваш,ти можеш да стаиш и 10 кг сало а 1 кг мускул,али тоа нема да значи дека ти си стаил 11 кила мускул.

Како мислиш немаш време за 3-4 години а имаш време за 3-4 месеци ? кило мускул ако ставиш за тие 3-4 месеци треба да се радуваш,ти можеш да стаиш и 10 кг сало а 1 кг мускул,али тоа нема да значи дека ти си стаил 11 кила мускул.
Epa taka lesno nemam pari za poveke a I nemam vreme poradi rabotata, planirav da ne rabotam 3-4 meseci.
A za Edna godina ke moze li da se napravi nesto

Последно уредено:

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom