Боди билдинг и теретани - прашања, одговори, заблуди, совети...

• Креатор на темата Креатор на темата ^Capo^
  • Време на започнување Време на започнување
Прогрес во сила = поспецифични програма за вежбање.

Прогрес во сила = поспецифични програма за вежбање.
да а по секоја цена дури и неправилно изведување ?? форма и TUT > тежина во секое време за хипертрофија
и објасни го последниов пост не те разбрав

Секој месец тестирам максимално повторување.
Нормално дека формата ќе страда, се работи за неоткриена територија.
Не очекувам било кој да има перфектна форма кога се прави со големи тежини.
И TUT игра мала улога во мускулна хипертрофија.
Целосната програма, правилно изведување на вежбите, прогресивно оптеретување и на крај е времето под тензија.

Да а ти си еден љубоморен тип,што се воведува на рекла казала наука(broscience) и се ќе купиш и тоа што не функционира.
Јас не реков да луѓето да јадат процесирана храна секој пат,но ако идеме по твоја логика еден компир кој е доста хранлив и е со гликемичен индекс од 90 не треба да се конзумира само зашто е тоа високо гликемична храна.
А напротив компирот е доста хранлив и има доста добар амино профил.

Крени бе брат толку од максималната тежина па направи со правилна форма.
Ајде вака да пробаме да се разбереме, не заради тебе туку заради сите други што читаат и заради кутрите твои идни потенцијални "клиенти".
Каде јас реков дека нетреба да се јаде храна со ваков или таков гликемички индекс? Јас само те демантирав дека фруктозата "брзо се процесуира" што е тотална лага ...

Последно уредено:
Фруктозата, како избор на ЈХ за добивање на гликоза, е најлош избор.
Не за џабе во светот на билдерите се ограничува внесот на овошје во период на маса, а строго во период на дефиниција.

46783482.jpg

Фруктозата, како избор на ЈХ за добивање на гликоза, е најлош избор.
Не за џабе во светот на билдерите се ограничува внесот на овошје во период на маса, а строго во период на дефиниција.

Зошто тогаш некои луѓе велат дека е добро да се внесува овошјето дур си во период на маса ? особено после тренинг за раст на мускулите,јас обично јадам по 1 банана и 1 праска на ден.

Дајте споделете некое искуство во врска со теретанава Терминатор во Аеродром? Има некој летен попуст за 1000че. Гледам има тушеви, доста справи за вежбање, реквизити..

Нема врска во која теретана ќе се зачлениш, битно е како ќе ја искористиш.

Нема врска во која теретана ќе се зачлениш, битно е како ќе ја искористиш.
Има разлика од тренер до тренер во секоја теретана. Јас последниве 5 години на три пати имам одено во 3 теретани и некаде знаат да ти објаснат што како некаде не. Еве јас сум далеку од професионалец во теретана и како што имам видено најлошо е сам себе да си одредуваш што и како во однос на вежби и суплементи.

Ти плаќаш членарина не плаќаш некој да те тренира.
Може само да ти објасни али да ти прави програми или да те набљудува не е должен.

Ти плаќаш членарина не плаќаш некој да те тренира.
Може само да ти објасни али да ти прави програми или да те набљудува не е должен.
Има теретани каде немаш личен тренер, но имаш надзор.

Зошто тогаш некои луѓе велат дека е добро да се внесува овошјето дур си во период на маса ? особено после тренинг за раст на мускулите,јас обично јадам по 1 банана и 1 праска на ден.
Незнам кој што и каде кажал нешто, јас само напоменувам дека како извор на гликоза, која би ја користеле за допонување на потрошениот гликоген во мускули, не ја бива. Од причина што најголем дел од неа оди во дополнување на гликогенските резерви во црниот дроб, а во зависност од количината која сме ја внеле, голем дел се депонира како масти. Тоа ти што го конзумираш, не боли и е сосема ОК.

Мастите се складираат од целосната исхрана не само од јадење на еден тип на храна.
Ретко ќе најдеш овошје само со глукоза, често е Сахароза и диетални влакна што го забавуваат процесот на дигестија во цревата.
Плус овошјето содржи и антиоксиданси кој ќе помогнат за забрзување на процесот за регенерација.
П. С
Preworkout Nutrition 101 by Jim Stoppani: http://youtu.be/cHrSc9K6aHE[DOUBLEPOST=1404908646][/DOUBLEPOST]
Има теретани каде немаш личен тренер, но имаш надзор.
Друже сум бил во повеќето теретани.
Не знае да ти објасни како се прави чучњеви,мртво кревање.
Тоа е основата,а џабе им е што завршил диф или не знам има убаво тело.

Последно уредено од модератор:

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom