S
Stef Bachatero
Гостин
Прогрес во сила = поспецифични програма за вежбање.
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Забелешка: This feature may not be available in some browsers.
да а по секоја цена дури и неправилно изведување ?? форма и TUT > тежина во секое време за хипертрофијаПрогрес во сила = поспецифични програма за вежбање.
Ајде вака да пробаме да се разбереме, не заради тебе туку заради сите други што читаат и заради кутрите твои идни потенцијални "клиенти".Да а ти си еден љубоморен тип,што се воведува на рекла казала наука(broscience) и се ќе купиш и тоа што не функционира.
Јас не реков да луѓето да јадат процесирана храна секој пат,но ако идеме по твоја логика еден компир кој е доста хранлив и е со гликемичен индекс од 90 не треба да се конзумира само зашто е тоа високо гликемична храна.
А напротив компирот е доста хранлив и има доста добар амино профил.
Крени бе брат толку од максималната тежина па направи со правилна форма.
Фруктозата, како избор на ЈХ за добивање на гликоза, е најлош избор.
Не за џабе во светот на билдерите се ограничува внесот на овошје во период на маса, а строго во период на дефиниција.
Има разлика од тренер до тренер во секоја теретана. Јас последниве 5 години на три пати имам одено во 3 теретани и некаде знаат да ти објаснат што како некаде не. Еве јас сум далеку од професионалец во теретана и како што имам видено најлошо е сам себе да си одредуваш што и како во однос на вежби и суплементи.Нема врска во која теретана ќе се зачлениш, битно е како ќе ја искористиш.
Има теретани каде немаш личен тренер, но имаш надзор.Ти плаќаш членарина не плаќаш некој да те тренира.
Може само да ти објасни али да ти прави програми или да те набљудува не е должен.
Незнам кој што и каде кажал нешто, јас само напоменувам дека како извор на гликоза, која би ја користеле за допонување на потрошениот гликоген во мускули, не ја бива. Од причина што најголем дел од неа оди во дополнување на гликогенските резерви во црниот дроб, а во зависност од количината која сме ја внеле, голем дел се депонира како масти. Тоа ти што го конзумираш, не боли и е сосема ОК.Зошто тогаш некои луѓе велат дека е добро да се внесува овошјето дур си во период на маса ? особено после тренинг за раст на мускулите,јас обично јадам по 1 банана и 1 праска на ден.
Друже сум бил во повеќето теретани.Има теретани каде немаш личен тренер, но имаш надзор.