Боди билдинг и теретани - прашања, одговори, заблуди, совети...

• Креатор на темата Креатор на темата ^Capo^
  • Време на започнување Време на започнување
Луѓето што јадат зеленчук и овошје се генерално поздрави и имаат помалку телесни масти од другите луѓе.
Овошјето е здраво и полно со диетални влакна и микроелементи.
Фруктозата во овошјето не е проблем ако си активен човек,зашто се троши генерално доста брзо.
П.С моето ново видео.
Дома имам права шипка, може истава вежба со неа или би дошло до повреда на зглобовите?

Луѓето што јадат зеленчук и овошје се генерално поздрави и имаат помалку телесни масти од другите луѓе.
Фруктозата во овошјето не е проблем ако си активен човек,зашто се троши генерално доста брзо.
П.С моето ново видео.
Можеш ли да објасниш молим те како тоа "фруктозата се троши генерално доста брзо" и каква врска има видеово со кое промовираш правилно вежбање на неправилен начин, со прашањето кое го одговараш?

Дома имам права шипка, може истава вежба со неа или би дошло до повреда на зглобовите?
Можеш да вежбаш со права шипка,според мене и подобро е.
Во вежбава сакав да се фокусирам на колку може да се крене без мамење,затоа и е на ѕид.
Можеш ли да објасниш молим те како тоа "фруктозата се троши генерално доста брзо" и каква врска има видеово со кое промовираш правилно вежбање на неправилен начин, со прашањето кое го одговараш?
Со тоа што кога се конвертира во гликоген во црниот дроб ќе помогне во подобри перфоманси при вежбање.

Можеш да вежбаш со права шипка,според мене и подобро е.
Во вежбава сакав да се фокусирам на колку може да се крене без мамење,затоа и е на ѕид.

Со тоа што кога се конвертира во гликоген во црниот дроб ќе помогне во подобри перфоманси при вежбање.
Фруктозата т.е. овошјето има низок гликемички индекс освен бананата и сувото грозје кои имаат среден

Гликемички индекс е битен за луѓе со намалена инсулин сензитивност, не за нормални и активни луѓе.

П.С моето ново видео.

Оваа форма правилна е ?

Гликемички индекс е битен за луѓе со намалена инсулин сензитивност, не за нормални и активни луѓе.
Е мој тренеру...тешко тебе и тешко на тие што ги " тренираш" и советуваш....

Може да ми кажеш доколку си искусен во врска со тој постот што го пишав предходно на 870 страна за околу овошјето ? по што гледам не се согласуваш Стеф[DOUBLEPOST=1404664019][/DOUBLEPOST]

Оваа форма правилна е ?

Иначе ова е далеку од правилна форма...

Може да ми кажеш доколку си искусен во врска со тој постот што го пишав предходно на 870 страна за околу овошјето ? по што гледам не се согласуваш Стеф[DOUBLEPOST=1404664019][/DOUBLEPOST]

Па знам дека е далеку,иронија беше.

каде можам да најдам вратило за на врата ?

Е мој тренеру...тешко тебе и тешко на тие што ги " тренираш" и советуваш....
Да а ти си еден љубоморен тип,што се воведува на рекла казала наука(broscience) и се ќе купиш и тоа што не функционира.
Јас не реков да луѓето да јадат процесирана храна секој пат,но ако идеме по твоја логика еден компир кој е доста хранлив и е со гликемичен индекс од 90 не треба да се конзумира само зашто е тоа високо гликемична храна.
А напротив компирот е доста хранлив и има доста добар амино профил.

Крени бе брат толку од максималната тежина па направи со правилна форма.

Да а ти си еден љубоморен тип,што се воведува на рекла казала наука(broscience) и се ќе купиш и тоа што не функционира.
Јас не реков да луѓето да јадат процесирана храна секој пат,но ако идеме по твоја логика еден компир кој е доста хранлив и е со гликемичен индекс од 90 не треба да се конзумира само зашто е тоа високо гликемична храна.
А напротив компирот е доста хранлив и има доста добар амино профил.

Крени бе брат толку од максималната тежина па направи со правилна форма.

Не ми е тоа поентата,не ни сакам плус не сум луд не дај боже да се повредам па после ништо да неможам да правам,прави до одредена граница до која ќе можеш правилно да правиш,што ти е поентата тебе да изградиш добро тело или да се фалиш демек еве види колку дигнав ? ...едноставно не е тоа тоа другар

Дај кажете некој совет што да правам за ова испуканите капилари на левото рамо, изразени се, сигурно треба со нешто да мачкам па да помине и дали е тоа штетно на здравје или нешто друго?

Не ми е тоа поентата,не ни сакам плус не сум луд не дај боже да се повредам па после ништо да неможам да правам,прави до одредена граница до која ќе можеш правилно да правиш,што ти е поентата тебе да изградиш добро тело или да се фалиш демек еве види колку дигнав ? ...едноставно не е тоа тоа другар
Ако не се тестираш нема да знаеш до каде си.
Мој нов рекорд сигурно ќе биде 200 кг.
Денес направив 150 кг 10 пати.
Полека но сигурно се подобрувам.

Ако не се тестираш нема да знаеш до каде си.
Мој нов рекорд сигурно ќе биде 200 кг.
Денес направив 150 кг 10 пати.
Полека но сигурно се подобрувам.
чекај малце сега и ти ги измеша брзините, нели до пред некое време постираше клипови во стилот на I'll never be a weightlifter а сега сосем трето кажуваш ?

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom