Боди билдинг и теретани - прашања, одговори, заблуди, совети...

• Креатор на темата Креатор на темата ^Capo^
  • Време на започнување Време на започнување
Мастите се складираат од целосната исхрана не само од јадење на еден тип на храна.
Ретко ќе најдеш овошје само со глукоза, често е Сахароза и диетални влакна што го забавуваат процесот на дигестија во цревата.
Плус овошјето содржи и антиоксиданси кој ќе помогнат за забрзување на процесот за регенерација.
П. С
Preworkout Nutrition 101 by Jim Stoppani: http://youtu.be/cHrSc9K6aHE[DOUBLEPOST=1404908646][/DOUBLEPOST]
Друже сум бил во повеќето теретани.
Не знае да ти објасни како се прави чучњеви,мртво кревање.
Тоа е основата,а џабе им е што завршил диф или не знам има убаво тело.
Stef, се што е вишок ќе се складира како масно ткиво.. Па макар ти јадел само ЈХ во текот на цел ден или бил на протеини.
Контролирај го внесот на овошје, ако сакаш летокска да поставуваш счоли на ФБ со стомачни. И поздрави го Џим од мене.

Протеините знаеме дека не можат да се конвертираат во масти.
Во многу тешки случаеви.

Најди слободно време и пробај да најдеш нова литература на нет.

5.5 повеќе протеини од нормалниот препорачан внес без никакви промени во телесна композиција.
Do "High" Protein Diets Make You Fat?: http://youtu.be/YWBWnTzQXjM

Stef, се што е вишок ќе се складира како масно ткиво.. Па макар ти јадел само ЈХ во текот на цел ден или бил на протеини.
Контролирај го внесот на овошје, ако сакаш летокска да поставуваш счоли на ФБ со стомачни. И поздрави го Џим од мене.

Значи,додека се чистиш,треба и овошјето да е на минимум ставено ?

Калориите најмногу да доаѓаат од протеин,добар извор на ЈХ,и повеќе салати ?

5.5 повеќе протеини од нормалниот препорачан внес без никакви промени во телесна композиција.
Ова е една од причините зошто и покрај 10 годишно вежбање и колкање со стероиди(последнава година) , сеуште имаш тело како Баба Рада.

Благодарам offset, живеам за такви како тебе, затоа што секогаш идам напред а ти стој си во место

Овај никогаш нема да се промене :D

Другарка ми кажува на фемина имвикал на девојчињата да одат да дигат тежина , а не да трчат за да ослабнат :D СО кардио не се слабеело :D

Ова е една од причините зошто и покрај 10 годишно вежбање и колкање со стероиди(последнава година) , сеуште имаш тело како Баба Рада.

Јас знам дека се клукал,ама и сега ли се клука ?

Мене искрено уво не ми чуе за луѓе што само јадат зелени и немаат никаква попаметна работа на форум освен тоа.[DOUBLEPOST=1404940588][/DOUBLEPOST]Мене искрено уво не ми чуе за луѓе што само јадат зелени и немаат никаква попаметна работа на форум освен тоа.

Мене искрено уво не ми чуе за луѓе што само јадат зелени и немаат никаква попаметна работа на форум освен тоа.[DOUBLEPOST=1404940588][/DOUBLEPOST]Мене искрено уво не ми чуе за луѓе што само јадат зелени и немаат никаква попаметна работа на форум освен тоа.

Се клукаш уште со стероиди или такво срање ?

Значи,додека се чистиш,треба и овошјето да е на минимум ставено ?

Калориите најмногу да доаѓаат од протеин,добар извор на ЈХ,и повеќе салати ?

Дефинитивно, да. Но, се зависи каква форма посакуваш д апостигнеш, степенот на мускулатурата која ја поседуваш и стажот кој го имаш. Основа во период на дефиниција се протеините, со чија помош се обидуваме да го заштитиме мускулот максимално колку се може од губење. Контролиран внес на ЈХ во текот на целиот ден, како и задолжителен внес нс здрави масни киселини за нормално функционирање на еден здрав организам. Изобилие на салати, со цел да се почуствуваме сити и да се оптерети организмот во нивно преработување, на кој начин дополнително се трошат калории. Кардио, паметно дозирано.

Дефинитивно, да. Но, се зависи каква форма посакуваш д апостигнеш, степенот на мускулатурата која ја поседуваш и стажот кој го имаш. Основа во период на дефиниција се протеините, со чија помош се обидуваме да го заштитиме мускулот максимално колку се може од губење. Контролиран внес на ЈХ во текот на целиот ден, како и задолжителен внес нс здрави масни киселини за нормално функционирање на еден здрав организам. Изобилие на салати, со цел да се почуствуваме сити и да се оптерети организмот во нивно преработување, на кој начин дополнително се трошат калории. Кардио, паметно дозирано.

Здравите масти од каде најмногу да доаѓаат ? бадеми ? од овошје може лубеница,мислам дека има најмалку калории ?

Стеф, се заљуби во школото на ЈОДА :D
Ме мрзи да пишувам и како на тип од руга планета да ти појаснам што и како изгледа сето тоа и што всушност значи хај протеин диета. Ама кога ќе најдеш време ќе поминеш во продавница и ќе дискутираме токму на оваа теорија и проблематика.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom