Боди билдинг и теретани - прашања, одговори, заблуди, совети...

• Креатор на темата Креатор на темата ^Capo^
  • Време на започнување Време на започнување
Де некој нека ми каже како да си го стопам т.е. да го намалам салото на стомакот.Висок сум 166цм. а тежок 67 кила највеке заради салото на стомакот.Некој нека помогне :)

Моја лична дилема :) Дали е подобро на шипки, згибови пропаѓања, односно дали се подобри вежби со железо одколку вежби без железо кои тренираат ист мускул и исто време се исто :) Не ја глеам разликава, а и не сум нешто по шипки, само тег и тоа е тоа :) Ме интересира ваше мислење!! У што е подобро едното од другото и тоа..[DOUBLEPOST=1399395116][/DOUBLEPOST]Еве пример за мојот режим :

- Доручек - Ѓеврек, Перек, Мусли (најкорисно, има калории но те најадува цел ден потоа не ти се јаде, се јаде само или на ручек или на доручек, ручек али после тоа (после 2 саати) да се истроши)

-Ручек : Месо, стек, со шопска и никако леб

-Вечера : Не постоЈи :)

Вежби:

200-500 склека на ден
3-4 пати неделно тегови 5,10,15,20 кг за рамо и исто толку за трицепс (со крива шипка нормално)
Стомачни : Нема потреба, за стомачни треба да се има испод 10 посто масти иначе џабе... Ни се троши на сало ни ништо..
Грбни : Сеа ќе почнам
Трицепс вежба (телото на една столица нозетена друга и се спушташ до КРАЈ и нагоре и така во круг): 200-500 на ден
Широк склек, помага за под рамо, 100 на ден
Кардио тренинг - Трчање - Обавезно секој ден, барем по 30 минути
Пленк - Секој ден по 5-6 минути
Вежба за раце веслачки инструмент - 3-4 пати неделно околу 50 пати
Склек за груди со исклучени нозе - секој ден по 100-300
Вежби за подлактица со столица или со лост - секој ден 25 - 125

Ниедна вежба не укључуе шипка а резултатите ги има :) Може и без железо

Последно уредено:
Што е целта да станеш фит или да подобриш перфоманси во склекови?

од одредени причини сум спречен да вежбам поточно програмата да си ја терам 6 дена...дај те предлог некоја програма што е до 3 пати неделно по можност да е цело тело ( прв пат ке ми биде цело тело да вежбам )

Па гледај, ја ова почнав уште пред 1 година вежбиве а исхранава ми е сефте :) И сеуште не сум изграден... Фората е ако се јаде леб да се јаде црн, вечера да немаш и да јадеш умерено.. вака више 1 месец со исхранава и супер се симињаа килограми :))

од одредени причини сум спречен да вежбам поточно програмата да си ја терам 6 дена...дај те предлог некоја програма што е до 3 пати неделно по можност да е цело тело ( прв пат ке ми биде цело тело да вежбам )
си пробал 2 мускулни партии да вежбаш во еден ден? Малку е потешко ама ако се нема време...грб, рамо, нозе (во едно преден и заден дел), раце предни, раце задни, гради. Обично се правaт комбинации од помала и поголема мускулна партија кои нема да си пречат една на друга во ист ден.

Последно уредено:
Па гледај, ја ова почнав уште пред 1 година вежбиве а исхранава ми е сефте :) И сеуште не сум изграден... Фората е ако се јаде леб да се јаде црн, вечера да немаш и да јадеш умерено.. вака више 1 месец со исхранава и супер се симињаа килограми :))

И јас така мислев едно време, и убави ми се видоа резултатите, (со повеќе исхрана од твојата, и со 2 тренинга, 6 дена во неделата, од кој еден кардио и еден во теретана) се до моментот кога почнаа да не сум болен нешто, и кога резултатите од крвта ми беа многу испод нормала ( Хемоглобин, еритриоцити, железо итн..)

си пробал 2 мускулни партии да вежбаш во еден ден? Малку е потешко ама ако се нема време...грб, рамо, нозе (во едно преден и заден дел), раце предни, раце задни, гради. Обично се правaт комбинации од помала и поголема мускулна партија кои нема да си пречат една на друга во ист ден.
имам вежбано и така и по една партија еднаш неделно, последната програма шо ја терав беше секоја партија 2 пати неделно 6 дена у неделата и седмиот пауза ама не можам да терам толку ден спречен сум и не смеам да форсирам килажи одредено време затоа барам до 3 пати неделно цело тело на тренинг да го поминувам :)

Prv den gradi so biceps

Vtor den grb so triceps

Tret den ramo i grbni

Cetvrt den stomacni i noze

Peti den odmor

Dali ovaa programa e dobra za pocetnik ?

^ ^ Задно рамо да не е или вратот, трапезите, кизнај

За апсолутен почеток не би ги делел по денови и мускулни партии. Би одел комплетно на цело тело за да зајакне телото и да се привикне на правилна изведба, дишење и концентрација. Ама тоа јас, како би .... :)

Последно уредено:

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom