Боди билдинг и теретани - прашања, одговори, заблуди, совети...

• Креатор на темата Креатор на темата ^Capo^
  • Време на започнување Време на започнување
Што мислите реална е бројката на повторување што вика да се постигне на вежбите за рок од година дена?

Одличен малиов ме изненади ретко добро парче на јутјуб. Во однос дали бројката е реална - да таа е реална доколку си минус 5 до 10 од килажата која ја имаш (на пример ако си 180см да си 70кг или 75кг) кога почнуваш (ова и малиов го кажува на почетокот на видеото), значи ако си дебел нема шанси овие бројки да ги достигнеш во година дена бидејќи прво треба да ослабеш. Ако почнуваш со минус килажа од висина како почетник да ќе го постигнеш резултатот.

^^
Тренирав година дена само со телесна тежина колку да ја добијам основата сега веќе се префрлив на комбинација калестетика и тежински тренинзи али до 25 pull ups во серија уште сум далеку,мислам дека највеќе ме кочат масните наслаги на долниот дел од стомакот а не сум дебел 75кг имам.Ме интересира вие што вежбате тука подолго време до кај сте со бројкиве.Ако ве мрзи да го гледате видеово ке ги кажам.Pull ups-25 push up 70, pistol squats 10 на секоја нога,25leg raises i 1min handstand на зид

Имам 18 год и имам 52 кг. Што можам да направам за да се здебелеам? Јадам калорична храна по 5 пати на ден и никако да се здебелам. Дали има некаков шејк или слично за дебелеење и колку пари чини?

Имам 18 год и имам 52 кг. Што можам да направам за да се здебелеам? Јадам калорична храна по 5 пати на ден и никако да се здебелам. Дали има некаков шејк или слично за дебелеење и колку пари чини?

Ако целта ти е да ја зголемиш само телесната тежина, а не и мускулната маса тогаш единствено решение е да јадеш калорична храна.

Во спротивно, почни да посетуваш теретана и вежбај со тежини.

Внесувај доволна количина на протеини, јаглехидрати и (здрави) масти во исхраната.

Исто така постојат додатоци во исхраната наречени гејнери кои ќе ти помогнат во зголемувањето на тежината. Нив можеш да ги најдеш во секоја продавница за спортска исхрана.

Мој предлог ти е да одиш во Спортикс, се наоѓа спроти Европскиот универзитет.
Таму ќе те опремат како што треба :icon_mrgr:

Пробај 6 пати на ден.

Пивски квасец само.

Колку калорична си избројал/пресметал колку калории внесуваш ? Колку протеин внесуваш дневно?
Придржувај се до она што го напиша Myrs, за почеток е доволно.
За подоцна мора да знаеш колку калории и колку протеин дневно внесуваш, без овие две работи нема качување килажа.
Јади секој ден пред да спиеш, не прескокнувај. Направи план кога точно ке ги распределиш јадењето секој ден да се знае во колку часот јадиш. Кардио вежби батали скроз. Од суплементација можиш и гејнер и протеин шо ти е поисплатливо тоа, запамти прво купи храна после суплементи а не обратно.
Убеден сум дека за 1 месец ке имаш промени.

http://www.napumpajse.com/novosti.aspx?n=336

ај некој од поискусниве нека ми одговори,океј е тренинг програмата ?

Сакам да качам на мускулна маса до средина на Март,почеток на Април...

http://www.napumpajse.com/novosti.aspx?n=336

ај некој од поискусниве нека ми одговори,океј е тренинг програмата ?

Сакам да качам на мускулна маса до средина на Март,почеток на Април...
Абе бате програмава си е одлична, ама едно е тоа а друго е ти колку си спремен да ја реализираш. Не би ти ја препорачал ако немаш 3-4 годишно искуство и ммасти помалку од 12%.

Л-Глутамин се пие три пати на ден, наутро, после тренинг и пред спиење во денови кога вежбам... а во деновите без тренинг пак се пие три пати на ден или ???

Почнав со вежбање 2 недели, имав и порано али прекинав. 21 година имам, висина 188 цм. тежина 78 кг, прилично slim тело имам но и тоа малку месо шо го имам на мене е салесто, стомаче мало, витка на долниот дел од стомакот и слично. Па сеа сум во двоумење (пошо сум заинтересиран да почнам поозбилно и со суплементи) кои суплементи треба да ги внесувам, дали за топење на масти, дали за приклавање на маса, пошо малце е апсурден фактот шо и двете ми требаат. Ем сум слаб генерално, ем имам сало за топење, ем сакам да приставам мускулна маса на мене. Па препорачајте некоја комбинација и колку пари отприлика би ме коштало. Протеини, креатини, аминокиселини што ти ја знам таму умот ми е шашма.

Почнав со вежбање 2 недели, имав и порано али прекинав. 21 година имам, висина 188 цм. тежина 78 кг, прилично slim тело имам но и тоа малку месо шо го имам на мене е салесто, стомаче мало, витка на долниот дел од стомакот и слично. Па сеа сум во двоумење (пошо сум заинтересиран да почнам поозбилно и со суплементи) кои суплементи треба да ги внесувам, дали за топење на масти, дали за приклавање на маса, пошо малце е апсурден фактот шо и двете ми требаат. Ем сум слаб генерално, ем имам сало за топење, ем сакам да приставам мускулна маса на мене. Па препорачајте некоја комбинација и колку пари отприлика би ме коштало. Протеини, креатини, аминокиселини што ти ја знам таму умот ми е шашма.

Ко за почеток пиши макрос и дневна исхрана како ти изгледа. Па после да може да ти даде некој совет за суплемент.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom