Боди билдинг и теретани - прашања, одговори, заблуди, совети...

• Креатор на темата Креатор на темата ^Capo^
  • Време на започнување Време на започнување
Имам 16 години одам во теретана 1 година во последно време кога вежам после тоа ми е сува устата и како да неам доволно кислород треба нешто да направам или кај секого е тоа ?

Пиј повеќе вода за време на тренинг и во текот на денот , ако не се среди на доктор

Колку минимално калории дневно смеам да внесувам вежбајќи во теретана? Периодов внесував 600-700 максимум, и ми рекоа дека е премалку. А и се осеќам малце истоштено, ама апетитот ми е ептен намален, па со што би можела да компензирам?

Каснам едно 10 дена ама нека седи мислењево за да види некој друг.
700 калории дневно ако јадете (ова се однесува особено на девојките) во долги периоди е како што кажа Myers ЕКСТРЕМНОСТ!
Со ваков тек ќе имате СЕРИОЗНИ проблеми со здравјето некои кои можат да бидат и ТРАЈНИ (како ГУБЕЊЕ НА МЕНСТРУАЛНИОТ ЦИКЛУС - НЕПЛОДНОСТ) и многу други работи кои НЕ САКАТЕ да си ги повикате на вас.

Прашање за ракавици
Вакви плаво бели, пишува комбинирано кожа и платно, дали може да се перат? Тоа белото ми е лом.
Ако не можат, плус на некои места кожата им е стврдната, најдов едни други
http://www.aliexpress.com/item-img/...r-Taekwondo-Sanda-Martial-Arts/568401000.html
104j7yc.jpg

bdqtjm.jpg

дали некој користел вакви, дали се ок за вратило, шипка, тегови?

Прашање за ракавици
Вакви плаво бели, пишува комбинирано кожа и платно, дали може да се перат? Тоа белото ми е лом.
Ако не можат, плус на некои места кожата им е стврдната, најдов едни други
http://www.aliexpress.com/item-img/...r-Taekwondo-Sanda-Martial-Arts/568401000.html
104j7yc.jpg

bdqtjm.jpg

дали некој користел вакви, дали се ок за вратило, шипка, тегови?

откако бев почнат со вежбање немав ставено нараквица на рака, есенва купив од кај претседателот едни и да бидам искрен се каам, не дека беа некои големи пари али веќе се направени партал....подобро само стегачи за зглобовите и сунѓери најди од нешто пресечи откако нараквици, се смирисуваат мн, а после перење стануваат мн крти барем од другаров што ги пери неговите го видов тоа после не ги бива.

....подобро само стегачи за зглобовите и сунѓери најди од нешто пресечи откако нараквици, се смирисуваат мн, а после перење стануваат мн крти барем од другаров што ги пери неговите го видов тоа после не ги бива.
да, више ми е за зглобовите. Добра идеја со стегачиве, не ми текнало :) плус и фатот некако ми се чини послаб со такви ракавици, посебно на вратило

да, више ми е за зглобовите. Добра идеја со стегачиве, не ми текнало :) плус и фатот некако ми се чини послаб со такви ракавици, посебно на вратило

на вратило и на мртво дигање фатот ќе ти биде со нив послаб Да, јас не ги користам за тие две вежби ги користам на бенч, милитари прес, разбој, и раце кога вежбам трицепс особено.

ракавици немаш потреба класично да ги переш , само во омекнувач остави ги една нок и мирисот се губи а нема да ти се укрутат.

Билдери ајде среќна новата година, нареднава поголеми и подефинирани, а не ќе е лошо да поефтини малку хранава и суплементите ;)
П.С полека за празнициве со благото и алкохолот :)

Кај да најдам боксерска вреќа дечки? Орка имаат? Ако знаете некое линкче пуштете наваму да видам што цени се движат. Фала.

Кај да најдам боксерска вреќа дечки? Орка имаат? Ако знаете некое линкче пуштете наваму да видам што цени се движат. Фала.

овие само со бушење на таван се фиксират или има друго чаре ? само поради тоа до сега не сум земал немам идеја како би ја поставил

Orka имаат а имаат и овие, а можеш да најдеш и по огласиве како реклама5 и слични..

овие само со бушење на таван се фиксират или има друго чаре ? само поради тоа до сега не сум земал немам идеја како би ја поставил

Јас планирам да ја фиксирам на носач. Ќе избушам до железото во него и на тоа ќе ја прицврстам некако. Би требало да држи.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom