Боди билдинг и теретани - прашања, одговори, заблуди, совети...

• Креатор на темата Креатор на темата ^Capo^
  • Време на започнување Време на започнување
Иде НГ некој празник ау.. правите ли "cheat day" со алкохолот? Колку пивото им пречи на мускулите? Чисто информативно. :D

Иде НГ некој празник ау.. правите ли "cheat day" со алкохолот? Колку пивото им пречи на мускулите? Чисто информативно. :D
Ако е во нормални количини и не е секојдневие не би требало да има некое штетно влијание. Kevin Levrone љокал, дури и им давал совети на билдери од рангот на Ronnie Coleman ден пред натпреварување да измешаат вотка со кафе за да се извлече уште толку водата од телото.

Никако со претерување една вечер, и тоа само пиво без жестоки пијалоци, оти нели жестоките се “повеќе опасни во однос со пивото“.

Колку минимално калории дневно смеам да внесувам вежбајќи во теретана? Периодов внесував 600-700 максимум, и ми рекоа дека е премалку. А и се осеќам малце истоштено, ама апетитот ми е ептен намален, па со што би можела да компензирам?

Колку минимално калории дневно смеам да внесувам вежбајќи во теретана? Периодов внесував 600-700 максимум, и ми рекоа дека е премалку. А и се осеќам малце истоштено, ама апетитот ми е ептен намален, па со што би можела да компензирам?

600-700 калории на ден, е веќе екстремност.
Те советувам веднаш да направиш промени.

Доколку си го практикувала ова на подолг период - метаболизмот ти е успорен и ќе треба претпазливо да почнеш да ги зголемуваш калориите.

Мој предлог е тоа да биде не повеќе од 50-100 неделно.
И ќе видиш сама по себе како ќе ти реагира организмот.

Значи секоја нова недела додавај по 50 калории, се додека не стигнеш до бројката која ти е потребна (а тоа ќе го дознаеш пресметувајќи на овој калкулатор)

Продолжи со вежбањето, вметни зелен чај во исхраната, пиј доволна количина на вода и потруди се калориите што ги внесуваш да не бидат од премногу процесирана храна.

Вака сега јас имам 16 години и пиам по 4 белки но пиам многу млеко или јогурд исто така млечни производи леб не јадам а исто така и месо многу ретко освен риба е сега проблемот е што одам 4 пати по голема нужда дали е тоа добро или не ??

Вака сега јас имам 16 години и пиам по 4 белки но пиам многу млеко или јогурд исто така млечни производи леб не јадам а исто така и месо многу ретко освен риба е сега проблемот е што одам 4 пати по голема нужда дали е тоа добро или не ??

Од една страна, добро е зошто имаш доволно брз метаболизам кој дури 4 пати е спремен да исфрли непотребни материи од телото во тек на 24 часа.
Од друга страна, имаш доволно непотребни материи за 4 исфрлувања.

Инаку, смени си ја диетата. Намали на млечна храна, зголеми на месо, млечните продукти генерално знаат да направат гастроинтестинални проблеми дури и кога се конзумирани во умерени дози.

jNn00Qm.jpg

pTeY0Ns.jpg

fr3odUb.jpg

Здраво дечки иммам 2 креатини едниот ultimate nutrition другиот BioTech Usa што ми препорачувате кој прв да почнам да го пијам дали имате исксутво кој е подобар и како е точно фазата за полнење.Како треба точно да се внесва 2 пати по 5 г пред тренинг и 2 по 5г после ? или 3 пати со пред тренинг со 1 после ? фала
--- надополнето: 18 декември 2013 во 19:16 ---
Здраво дечки иммам 2 креатини едниот ultimate nutrition другиот BioTech Usa што ми препорачувате кој прв да почнам да го пијам дали имате исксутво кој е подобар и како е точно фазата за полнење.Како треба точно да се внесва 2 пати по 5 г пред тренинг и 2 по 5г после ? или 3 пати со пред тренинг со 1 после ? фала

Кој и да почнеш да го користиш, нема да утнеш, различен е брендот, составот и функцијата е таа.
Првите 5 дена (фазата на полнење) се конзумира 5 гр наутро, 5 гр попладне после оброк, 5 гр пред и 5 гр после тренинг. Тоа е секој ден, и денови кога не вежбаш (вкупно 20 грама дневно). По фазата на полнење, односно од 6тиот ден, се конзумира 5 грама пред тренинг и 5 грама после тренинг.
--- надополнето: 20 декември 2013 во 10:23 ---
Кој и да почнеш да го користиш, нема да утнеш, различен е брендот, составот и функцијата е таа.
Првите 5 дена (фазата на полнење) се конзумира 5 гр наутро, 5 гр попладне после оброк, 5 гр пред и 5 гр после тренинг. Тоа е секој ден, и денови кога не вежбаш (вкупно 20 грама дневно). По фазата на полнење, односно од 6тиот ден, се конзумира 5 грама пред тренинг и 5 грама после тренинг.

како е најдобро да правам пауза еден ден или два дена неделно ?

како е најдобро да правам пауза еден ден или два дена неделно ?
Зависи колку време тренираш, како се храниш, како и колку интензивно тренираш, од тоа зависи дали ти е потребен повеќе или помалце одмор. Мускулите растат кога ги одмараш и им ги овозможуваш потребните макронутриенти за раст, така да 2 дена ти е моја препорака :)

http://www.youtube.com/watch?v=eLRbUHAfkV0
glej go videovo od 2 minuti natamu,se ke ti objasni.

Имам 16 години одам во теретана 1 година во последно време кога вежам после тоа ми е сува устата и како да неам доволно кислород треба нешто да направам или кај секого е тоа ?

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom