Боди билдинг и теретани - прашања, одговори, заблуди, совети...

• Креатор на темата Креатор на темата ^Capo^
  • Време на започнување Време на започнување
имам 16 години смеам ли да користам Л-аргинин ?

имам 16 години смеам ли да користам Л-аргинин ?

Дали на тие години имаш потреба? НЕ. Потрудете се да отиде чекор по чекор и да искористите се од можностите во свое време.

Планирам да отварам теретана наскоро , и би ми помогнал совет како правно да ја отворам , дали како ДООЕЛ или Здружение , засега само со овие опции сум запознат , ако некој е поупатен и ја знае најдобрата варијанта за легално отварање на теретаната во денешно време , ве молам информирајте ме , благодарам :)

Викаш дека си спортист и ги напаѓаш суплементите? Е како бе ке се натпреваруваш утре за македонија? Со грав и леќа ли? Ништо чудно што ви се јавуваат вакви проблеми со срце и други повреди кога вие "спортистите" немате основно знаење од исхрана и додатоци во исхрана. Со вакви спортисти ништо чудно што македонија стое во место со спортот. И зошто сакаш да се споредуваш во кондиција со бодибилдер? Што ќе му е на билдер кондиција...

Не му треба???? кој билдер бе? дали ти ги сматраш за билдери оние кој во рок од 3 месеци се напупмпале со стероиди, и во рок од 3 месеци изгледаат топ? тоа за тебе е билдер? кажими колку проценти е здрав тој човек? или тоа е за едно лето само да излгедат топ кога се соблече а не е важно неговото здравје.. Нека му спотни газот малце 4,5 години да се изгради на природна база и кој ке 98% поздрав од тој што изградил тело во 3 месеци ке прајме муабет.. чист пример ти кажав погоре со братми, 5,6 год активен во боди билдинг нема нешто што немаше земано, изграде топ тело, се запосли на раб се истуше како топка ! друг пример,, другарче сега има 26 год , паркор се бавеше до кај 23 год, некој си 5 год беше активен во паркор професионално.Хемија со око нема погледнато а не да проба. 3 години одкако има прекинато, оди на работа и ако потрча кроз недела 2,3 пати на стадион значи само трчање.. и сеуште на другарчето мускулите му се издефинирани, .. По друго е природно и во 3 месеци напумпан.. Кога ке ме сватиш ке праеме муабет !
--- надополнето: 5 август 2013 во 16:40 ---
Тој немаше користено ниеден од лековите, користеше единствено амино, креатин и преворкаут суплементи, а според докторот од преголем напор и тоа многу долг период дошло до тоа е на бидејќи дечкото живееше за фудбалот, тренираше постојано ѕверски и се цедеше на секој тренинг до максимум на тоа мислев.

Брат прекини со глупости тресење нели гледаш сите те исмејуваат.. 100 пати ти кажав од тренинзите не е то што му се случе на другарти, КОГА ТРЕНИРАВ ВО ПРОЛЕТ ИМАВМЕ ПО 2 ПАТИ ТРЕНИНГ ДЕНОТ, САБАЈЛЕ КАРДИО ,ВО 18:30 ТРЕНИНГ СО ТОПКА ........ ТИ КАЖАВ ДЕКА 2 ПАТИ ГОДИШНО СЕ ОДИ НА КОНТРОЛА И АКО НЕМАШ ДОКУМЕНТ ОД ДОКТОР ДЕКА СИ ПОТПОЛНО ЗДРАВ НЕ МОЖИ ДА ИМАШ КНИШКА И ДА ИГРАШ .. - - - РАЗБЕРИ ЕДНАШ.... ТИ КАЖАВ ДЕКА НА ДОКТОР ПРЕГЛЕДУВААТ СРЦЕ ,ОТЧУКУВАЊЕ ПУЛС ПРИТИСОК КРВ .. НЕМОЖИ ТОА ТУКУ ТАКА НАЕДНАШ ПРОБЛЕМ СО СРЦЕ МИСЛИ МАЛЦЕ ШО ПИШИШ И ПРЕКИНИ СО ТРЕСЕЊЕ ГЛУПОСТИ БАРЕМ МЕНЕ НЕМОЈ ДА МИ КАЖВАШ ОТИ ЗНАМ КАКО ОДАТ ТИЕ РАБОТИ СО ПРЕГЛЕДИ ЕДНО ДРУГО...
--- надополнето: 5 август 2013 во 16:53 ---
преворкаут ако се во поголема доза од пропишаното, ефедрин, кленбутерол и тн дел од лековите кои се употребуваат на големо во сите спортови и тоа е реалноста колку и да се убедуваме дека се сите чисти од допинг.
Колку од “спортистите“ тераат така без додатна употреба на витамини и минерали. Лично јас магнезиумот речиси и да не го прекинувам да го конзумирам поради што ме тепаат грчови и многу бавно опоравувам после напорни тренинзи, а знаеш колку од другарите кои тренираат фудбал уште од 7-8 години земаат? од 3ца во друштво што ги имам ниеден не зема додатно витамини и минерали, незнам за останатите низ државава.
Пишав и погоре, во неговиот случај зборови на докторот се дека било предизвикано од оваа работа и дека не е ни прв ни последен од спортистите бидејќи кај него ниту има некој болен во семејството од ваква болест, ниту пак пие, не пуши ниту се дрогира.
Уште ова ке то го одговорам јас, и не замарам појке ... кажими што ти значи како прво реченицава од 3ца во друштво што ги имам ниеден не зема додатно витамини и минерали, незнам за останатите низ државава.

Ако не си доволно информиран јас ке те инфоримирам... Тие твој другари кога ке напреднат чекор плус во фудбалот, кога докторите во тимот вклучлувајки го и тренерот ке ти раствора мултивитамини во водата што ке ја пијат на тренинг ке прајме муабет тогаш дали зимаат или не... Тоа не е ама апсолутно ич штетно...Јас после секој тренинг користам омега и пред тренинг витамимини Ц. и Б и плус за време на понапорен тренинг од ракометото што ни даваат мултивитами што не го гледам ич за штетно и фала богу ништо не ми е.. тоа не е ни малку штетно

Дали на тие години имаш потреба? НЕ. Потрудете се да отиде чекор по чекор и да искористите се од можностите во свое време.

не ми е да зголемам мускулна маса, туку читав дека поттикнува лачење на хормонот за раст па да пробам дали ке ми даде некој сантим во висина

Не му треба???? кој билдер бе? дали ти ги сматраш за билдери оние кој во рок од 3 месеци се напупмпале со стероиди, и во рок од 3 месеци изгледаат топ? тоа за тебе е билдер? кажими колку проценти е здрав тој човек? или тоа е за едно лето само да излгедат топ кога се соблече а не е важно неговото здравје.. Нека му спотни газот малце 4,5 години да се изгради на природна база и кој ке 98% поздрав од тој што изградил тело во 3 месеци ке прајме муабет.. чист пример ти кажав погоре со братми, 5,6 год активен во боди билдинг нема нешто што немаше земано, изграде топ тело, се запосли на раб се истуше како топка ! друг пример,, другарче сега има 26 год , паркор се бавеше до кај 23 год, некој си 5 год беше активен во паркор професионално.Хемија со око нема погледнато а не да проба. 3 години одкако има прекинато, оди на работа и ако потрча кроз недела 2,3 пати на стадион значи само трчање.. и сеуште на другарчето мускулите му се издефинирани, .. По друго е природно и во 3 месеци напумпан.. Кога ке ме сватиш ке праеме муабет !
--- надополнето: 5 август 2013 во 16:40 ---

Брат прекини со глупости тресење нели гледаш сите те исмејуваат.. 100 пати ти кажав од тренинзите не е то што му се случе на другарти, КОГА ТРЕНИРАВ ВО ПРОЛЕТ ИМАВМЕ ПО 2 ПАТИ ТРЕНИНГ ДЕНОТ, САБАЈЛЕ КАРДИО ,ВО 18:30 ТРЕНИНГ СО ТОПКА ........ ТИ КАЖАВ ДЕКА 2 ПАТИ ГОДИШНО СЕ ОДИ НА КОНТРОЛА И АКО НЕМАШ ДОКУМЕНТ ОД ДОКТОР ДЕКА СИ ПОТПОЛНО ЗДРАВ НЕ МОЖИ ДА ИМАШ КНИШКА И ДА ИГРАШ .. - - - РАЗБЕРИ ЕДНАШ.... ТИ КАЖАВ ДЕКА НА ДОКТОР ПРЕГЛЕДУВААТ СРЦЕ ,ОТЧУКУВАЊЕ ПУЛС ПРИТИСОК КРВ .. НЕМОЖИ ТОА ТУКУ ТАКА НАЕДНАШ ПРОБЛЕМ СО СРЦЕ МИСЛИ МАЛЦЕ ШО ПИШИШ И ПРЕКИНИ СО ТРЕСЕЊЕ ГЛУПОСТИ БАРЕМ МЕНЕ НЕМОЈ ДА МИ КАЖВАШ ОТИ ЗНАМ КАКО ОДАТ ТИЕ РАБОТИ СО ПРЕГЛЕДИ ЕДНО ДРУГО...
--- надополнето: 5 август 2013 во 16:53 ---

Уште ова ке то го одговорам јас, и не замарам појке ... кажими што ти значи како прво реченицава од 3ца во друштво што ги имам ниеден не зема додатно витамини и минерали, незнам за останатите низ државава.

Ако не си доволно информиран јас ке те инфоримирам... Тие твој другари кога ке напреднат чекор плус во фудбалот, кога докторите во тимот вклучлувајки го и тренерот ке ти раствора мултивитамини во водата што ке ја пијат на тренинг ке прајме муабет тогаш дали зимаат или не... Тоа не е ама апсолутно ич штетно...Јас после секој тренинг користам омега и пред тренинг витамимини Ц. и Б и плус за време на понапорен тренинг од ракометото што ни даваат мултивитами што не го гледам ич за штетно и фала богу ништо не ми е.. тоа не е ни малку штетно

Добро е ко дојдов дете некое памет да ми соли. Абе сите сте спортисти во државава и пак ниеден спорт не ни функционира од што сте сите стручњаци уште од мали нозе. Браво и за другар ти и за брат ти, малку си контрадикторен погоре кога викаш дека 5 години природно нема да падне многу, а од друга страна брат ти со 5 години активно бодибилдинг сега се истишил ко топка :facepalm:
Си знаете сите за себе кој што сакате земајте, ако не не земајте од вакви стручњаци ко тебе имам слушнато дека од креатинот што го пијам деца нема да имам али ОК добри сте само напред :pos:

не ми е да зголемам мускулна маса, туку читав дека поттикнува лачење на хормонот за раст па да пробам дали ке ми даде некој сантим во висина

Да, поттикнува, ако се користат дози од 10-тина грама во текот на денот и задолжителна физичка активност (според истражувањата, иако ИВ ефектот е поголем). Дали тоа ќе предизвика раст во висина, тоа е дискутабилно. Може, а и не мора. Тоа е хормон на раст, но не генерално на раст во височина, туку на раст и развој на сите ткива во човековиот организам.
Мое мислење, можеш да пробаш, но со помали дози (3 гр пред тренинг). Па ќе видиш на кој начин ќе изреагира твојот организам во траење од 1 месец.
--- надополнето: 5 август 2013 во 17:58 ---
Планирам да отварам теретана наскоро , и би ми помогнал совет како правно да ја отворам , дали како ДООЕЛ или Здружение , засега само со овие опции сум запознат , ако некој е поупатен и ја знае најдобрата варијанта за легално отварање на теретаната во денешно време , ве молам информирајте ме , благодарам :)

Побезболна варијанта, здружение на граѓани, спортски клуб.
--- надополнето: 5 август 2013 во 18:07 ---
Mafo1, и брат ти можел да го задржи изгледот да продолжел во теретана 2-3 пати во неделата.
Те читам цело време, имаш некоја мака, сакаш да докажеш дека билдерите се не здрави и скапани или не сум те разбрал убаво?

Избришав мислења на тема која не беше на место.

Orion., MajMyH, Mj - ќе ве замолам да почнете друга тема на разговор.

Mafo1 - имаш една опомена, следната ќе одмараш до лето 2014.

Се занимавав со спорт(маратонско пливање) професионално 12 години. Од х причини пред 20тина дена прекинав со активно тренирање. Бидејќи имав по 10 тренинзи пливање во неделата знам дека не е здраво сеа така нагло да прекинам со физичка активност па поради тоа барам немоја програма за вежбање али фитнес програма не бодибилдинг. Па прашањето ми беше дали некаде на нетов може да се најде некоја солидна програм, а да не е продавање ветер и магла, некој?

Колку пари и што точно ти правеа?

Ехокардиографија(ехо на срце), ЕКГ, Стрес тест со ЕКГ на лента за трчање, притисок, можеби имаше уште нешто, не се сеќавам. 3000+ беше. Во Државна е поефтино.

А кај може да се измери ниво на телесни масти, и такви работи? :D

Ако може некој да напише збор-два за Мелатонинот?

Тешко заспивам, многу лесно се будам, постојано мрдам..
често се будам омалаксан и без желба за вежбање..па морам да стегнам едно јако турско пред тренинг за да ме раздрма.

Во деновите пак кога ќе се изнаспијам убаво, правам експлозивни тренинзи со јак интензитет едноставно имам премногу енергија, постојано сум расположен и сл.

Значи користел ли некој Мелатонин, дали му помогнал ? некои Side Effects од негово користење?

Ај сега совети покрај лекарот некој од тука, вежбав трицепс али стрит воркаут вежбите ( 2рата на видеово http://www.youtube.com/watch?v=1JlAQMxVbHU) и ја зафркнав левата рака во лактот, бев на лекар ми ја ставија во лангета и требало некаде 3 недели да ми биде врзана, а после тоа докторот вика не сум смеел да ја оптеретувам со тежини барем уште 1 месец или пак добро да ја врзувам со стегачи и да вежбам со многу мали тежини и вежби кои помалку ги оптеретуваат лактите. Го прашував дали да пијам нешто додатно за побрзо да заздрави тој вели не е потребно исчашена била само и со време треба да си дојде на свое место сега засега имам болки, па ќе прашував ако некој сте имале слична мака дали сте земале нешто додатно за побрзо да заздрави или не.

Многу ми пукаат зглобовите или крцкање како и да е,почнав да земам омега и калциум и магнезиум апчиња на растварање некој да ми препорача нешто ?

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom