Biljbilj08
1987
имам 16 години смеам ли да користам Л-аргинин ?
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Забелешка: This feature may not be available in some browsers.
имам 16 години смеам ли да користам Л-аргинин ?
Викаш дека си спортист и ги напаѓаш суплементите? Е како бе ке се натпреваруваш утре за македонија? Со грав и леќа ли? Ништо чудно што ви се јавуваат вакви проблеми со срце и други повреди кога вие "спортистите" немате основно знаење од исхрана и додатоци во исхрана. Со вакви спортисти ништо чудно што македонија стое во место со спортот. И зошто сакаш да се споредуваш во кондиција со бодибилдер? Што ќе му е на билдер кондиција...
Тој немаше користено ниеден од лековите, користеше единствено амино, креатин и преворкаут суплементи, а според докторот од преголем напор и тоа многу долг период дошло до тоа е на бидејќи дечкото живееше за фудбалот, тренираше постојано ѕверски и се цедеше на секој тренинг до максимум на тоа мислев.
Уште ова ке то го одговорам јас, и не замарам појке ... кажими што ти значи како прво реченицава од 3ца во друштво што ги имам ниеден не зема додатно витамини и минерали, незнам за останатите низ државава.преворкаут ако се во поголема доза од пропишаното, ефедрин, кленбутерол и тн дел од лековите кои се употребуваат на големо во сите спортови и тоа е реалноста колку и да се убедуваме дека се сите чисти од допинг.
Колку од “спортистите“ тераат така без додатна употреба на витамини и минерали. Лично јас магнезиумот речиси и да не го прекинувам да го конзумирам поради што ме тепаат грчови и многу бавно опоравувам после напорни тренинзи, а знаеш колку од другарите кои тренираат фудбал уште од 7-8 години земаат? од 3ца во друштво што ги имам ниеден не зема додатно витамини и минерали, незнам за останатите низ државава.
Пишав и погоре, во неговиот случај зборови на докторот се дека било предизвикано од оваа работа и дека не е ни прв ни последен од спортистите бидејќи кај него ниту има некој болен во семејството од ваква болест, ниту пак пие, не пуши ниту се дрогира.
Дали на тие години имаш потреба? НЕ. Потрудете се да отиде чекор по чекор и да искористите се од можностите во свое време.
Не му треба???? кој билдер бе? дали ти ги сматраш за билдери оние кој во рок од 3 месеци се напупмпале со стероиди, и во рок од 3 месеци изгледаат топ? тоа за тебе е билдер? кажими колку проценти е здрав тој човек? или тоа е за едно лето само да излгедат топ кога се соблече а не е важно неговото здравје.. Нека му спотни газот малце 4,5 години да се изгради на природна база и кој ке 98% поздрав од тој што изградил тело во 3 месеци ке прајме муабет.. чист пример ти кажав погоре со братми, 5,6 год активен во боди билдинг нема нешто што немаше земано, изграде топ тело, се запосли на раб се истуше како топка ! друг пример,, другарче сега има 26 год , паркор се бавеше до кај 23 год, некој си 5 год беше активен во паркор професионално.Хемија со око нема погледнато а не да проба. 3 години одкако има прекинато, оди на работа и ако потрча кроз недела 2,3 пати на стадион значи само трчање.. и сеуште на другарчето мускулите му се издефинирани, .. По друго е природно и во 3 месеци напумпан.. Кога ке ме сватиш ке праеме муабет !
--- надополнето: 5 август 2013 во 16:40 ---
Брат прекини со глупости тресење нели гледаш сите те исмејуваат.. 100 пати ти кажав од тренинзите не е то што му се случе на другарти, КОГА ТРЕНИРАВ ВО ПРОЛЕТ ИМАВМЕ ПО 2 ПАТИ ТРЕНИНГ ДЕНОТ, САБАЈЛЕ КАРДИО ,ВО 18:30 ТРЕНИНГ СО ТОПКА ........ ТИ КАЖАВ ДЕКА 2 ПАТИ ГОДИШНО СЕ ОДИ НА КОНТРОЛА И АКО НЕМАШ ДОКУМЕНТ ОД ДОКТОР ДЕКА СИ ПОТПОЛНО ЗДРАВ НЕ МОЖИ ДА ИМАШ КНИШКА И ДА ИГРАШ .. - - - РАЗБЕРИ ЕДНАШ.... ТИ КАЖАВ ДЕКА НА ДОКТОР ПРЕГЛЕДУВААТ СРЦЕ ,ОТЧУКУВАЊЕ ПУЛС ПРИТИСОК КРВ .. НЕМОЖИ ТОА ТУКУ ТАКА НАЕДНАШ ПРОБЛЕМ СО СРЦЕ МИСЛИ МАЛЦЕ ШО ПИШИШ И ПРЕКИНИ СО ТРЕСЕЊЕ ГЛУПОСТИ БАРЕМ МЕНЕ НЕМОЈ ДА МИ КАЖВАШ ОТИ ЗНАМ КАКО ОДАТ ТИЕ РАБОТИ СО ПРЕГЛЕДИ ЕДНО ДРУГО...
--- надополнето: 5 август 2013 во 16:53 ---
Уште ова ке то го одговорам јас, и не замарам појке ... кажими што ти значи како прво реченицава од 3ца во друштво што ги имам ниеден не зема додатно витамини и минерали, незнам за останатите низ државава.
Ако не си доволно информиран јас ке те инфоримирам... Тие твој другари кога ке напреднат чекор плус во фудбалот, кога докторите во тимот вклучлувајки го и тренерот ке ти раствора мултивитамини во водата што ке ја пијат на тренинг ке прајме муабет тогаш дали зимаат или не... Тоа не е ама апсолутно ич штетно...Јас после секој тренинг користам омега и пред тренинг витамимини Ц. и Б и плус за време на понапорен тренинг од ракометото што ни даваат мултивитами што не го гледам ич за штетно и фала богу ништо не ми е.. тоа не е ни малку штетно
не ми е да зголемам мускулна маса, туку читав дека поттикнува лачење на хормонот за раст па да пробам дали ке ми даде некој сантим во висина
Планирам да отварам теретана наскоро , и би ми помогнал совет како правно да ја отворам , дали како ДООЕЛ или Здружение , засега само со овие опции сум запознат , ако некој е поупатен и ја знае најдобрата варијанта за легално отварање на теретаната во денешно време , ве молам информирајте ме , благодарам![]()
Колку пари и што точно ти правеа?Јас мојов преглед го направив во Систина.
Колку пари и што точно ти правеа?