Боди билдинг и теретани - прашања, одговори, заблуди, совети...

• Креатор на темата Креатор на темата ^Capo^
  • Време на започнување Време на започнување
гледам се наоѓаат доста работи кои се со фри шипинг, за суплементи барав некоја со фри шипинг али послабо...досега си имам плаќано од амазон

На оваа страница нема ништо од страна на суплменети ниту пак какви било хранливи сранја, да те прашам преку амазон што пара те фати шипинго и провизија на граници ова она колку ти побраја, да знам дали вреди да порачувам од интернет ако е барем и 100 ден поефтино во споредба со нашиве цени.

На оваа страница нема ништо од страна на суплменети ниту пак какви било хранливи сранја, да те прашам преку амазон што пара те фати шипинго и провизија на граници ова она колку ти побраја, да знам дали вреди да порачувам од интернет ако е барем и 100 ден поефтино во споредба со нашиве цени.

кај мене не вредеше, излезе 120 денари поефтин протенот од тука а го чекав 17 дена. Се на се уште 28 долари дадов за протеин од 2.27кг. До пред пола месец имав и самиот за продажба донесено од бугарија протеини и креатин али сега ми заврши па барам некоја варијанта вака, ако не пак ќе се прошетаме до кај блгарките :)

кај мене не вредеше, излезе 120 денари поефтин протенот од тука а го чекав 17 дена. Се на се уште 28 долари дадов за протеин од 2.27кг. До пред пола месец имав и самиот за продажба донесено од бугарија протеини и креатин али сега ми заврши па барам некоја варијанта вака, ако не пак ќе се прошетаме до кај блгарките :)

Јас си дојдов во четвртокот од Сончев Брег, гледам на сила.бг има добри понуди и ефтини цени, а пат до Бугарија е 800 денари ако се зема поголемо количество вистински вреди да се појди, нас автобусо не ни поминуваше ниту пак застануваше во Софија инаку ќе земев нешто.

Јас си дојдов во четвртокот од Сончев Брег, гледам на сила.бг има добри понуди и ефтини цени, а пат до Бугарија е 800 денари ако се зема поголемо количество вистински вреди да се појди, нас автобусо не ни поминуваше ниту пак застануваше во Софија инаку ќе земев нешто.

Jас носев кола за мк, плус 1 багажник со пивце, житарки и други поефтини ствари, 4 канти протеин, и 4 креатин имав земено, на бугарска со некое евро поминав на царинико а на македонска за среќа не отвори да чепка мн мн и си поминав со лесно.

Најдобри вежби за губење на "гумата" околу стомакот и воедно стомакот ? Неам многу , да кажеме 2-3 кила вишок .

Најдобри вежби за губење на "гумата" околу стомакот и воедно стомакот ? Неам многу , да кажеме 2-3 кила вишок .

Вежби? Убиј се од правење на стомачни и вежби за obliques, ако исхраната ти е лоша, никогаш нема да ослабеш таму. Зависи од исхраната, може и уште повеќе да се здебелиш. Од друга страна, ако исхраната ти е тип топ, веќе никогаш да не вежбаш стомачни, ќе ослабеш и ќе ти се појават. :)

Вежби? Убиј се од правење на стомачни и вежби за obliques, ако исхраната ти е лоша, никогаш нема да ослабеш таму. Зависи од исхраната, може и уште повеќе да се здебелиш. Од друга страна, ако исхраната ти е тип топ, веќе никогаш да не вежбаш стомачни, ќе ослабеш и ќе ти се појават. :)

Правам стомачни да , и година дена внимавам на исхраната ( намалено јадење леб и пржени работи , повеќе овошје ) . Скинав некојси 5-6 кила . Е сега ме мачи тоа што иам за тргнување тоа што го пишав ( гума и стомак) а од друга страна гледам дека ми се познаваат ребрата .

Правам стомачни да , и година дена внимавам на исхраната ( намалено јадење леб и пржени работи , повеќе овошје ) . Скинав некојси 5-6 кила . Е сега ме мачи тоа што иам за тргнување тоа што го пишав ( гума и стомак) а од друга страна гледам дека ми се познаваат ребрата .

Ако сакаш сикс пек, нема да јадеш леб ниту пржени работи. 4-5 помали оброци во денот, повеќе протеини, помалце јагленхидрати(сложени). Навечер без јагленхидрати.

What the fuck is ''гума''? :)

Ребрата можеби ти се познаваат доколку ти се абнормално развиени. Јбг, генетика, кај некои луѓе едноставно ребрата се така развиени. Други луѓе имаат длабок граден кош па градите им изгледаат различно ( не грдо). Трети имаат пилешки гради, некои пак екстремно слаби листови...

Продолжи да вежбаш и не се замарај, кога ќе накачиш мускулна маса во целото тело и имаш баланс/симетрија, ќе бидеш aesthetic :)

Ако сакаш сикс пек, нема да јадеш леб ниту пржени работи. 4-5 помали оброци во денот, повеќе протеини, помалце јагленхидрати(сложени). Навечер без јагленхидрати.

What the fuck is ''гума''? :)

Ребрата можеби ти се познаваат доколку ти се абнормално развиени. Јбг, генетика, кај некои луѓе едноставно ребрата се така развиени. Други луѓе имаат длабок граден кош па градите им изгледаат различно ( не грдо). Трети имаат пилешки гради, некои пак екстремно слаби листови...

Продолжи да вежбаш и не се замарај, кога ќе накачиш мускулна маса во целото тело и имаш баланс/симетрија, ќе бидеш aesthetic :)

Гума го викам делот што е поизразен кај дебелите луѓе , стомакот и целото сало отпозади . Што изгледа како да носат гума за пливање
:pos:

Иначе не мора сикс пак , само да го анулирам и тоа што остана од стомакот .

Значи да вежбам и да јадам месо и да чекам резултати .

Гума го викам делот што е поизразен кај дебелите луѓе , стомакот и целото сало отпозади . Што изгледа како да носат гума за пливање
:pos:

Иначе не мора сикс пак , само да го анулирам и тоа што остана од стомакот .

Значи да вежбам и да јадам месо и да чекам резултати .

Исхраната е основата. После доаѓа вежбањето. Читни ја темата за исхрана и научи ги основните работи, истражувај низ нет, сите информации ти се тука. Ако сакаш да ти пресметам колку калории треба да внесуваш за да изгубиш бодифет, прати ми ПП

Не го лажете човекот со некој македонски бодибилдерски митови, земи само трчај ко будала да скиниш сало.
Јас цел живот од мали нозе одев на кошарка и пливање, пред 1 год почнав теретана, во животот незнам дали 50 стомачни ми се собираат направени а ми се познаваат стомачни на километри, не правев никакви посебни вежби ниту пак се хранев со прецизно избрана диета.
Трчај премногу биди психички него ли физички спремен за трчање, трчај едно 10км во ден првиот ден да неможеш да ги чуствуваш нозете една недела и форсирај ја работата цело време дур не ослабеш до колку што сакаш.
Трчај трчај само, болка остави трчај и ќе видеш резултати, одма се слабее, посебно за подебелиот слој на сало околу половината.
А за да градиш мускул и останато тоа е друга работа, тогаш треба вежбање правилно и добра диета.

Вежбај ги стомачните од Power 90 xtreme ќе ти помогнат, ама секако битна е и исхраната, одморот..

има врска гејнерот ако се пие со полномасно млеко наместо со нискомаслено??? дали се губи ефектот или нешто слично или пак нема врска??

Само исхраната друже, калориски дефицит и гледај да ти бидат воглавно калориите од протеински извор. Намалувај ги јаглехидратите, лебот мораш да го исфрлиш целосно, прженото никако, овошјето исто така бидејќи имаш многу шеќери во него, помалку сол во јадењето. На менито да ти биде ова храна главно: пилешки стек, пилешки џигер(макс 3 пати неделно) , пилешки батак (без кожа), туна, сардина, лосос, урда, ЗЕЛЕНЧУК овошје можеш по 1 банана и малку суво грозје после тренинг инаку не, или малку лубеница.
И седни на нет пресметај си колку калории ти се потребни за одржавање и минус 500 од нив терај си, 4 пати кардио неделно по 30-45 минути и ЗАДОЛЖИТЕЛНО тежински тренинг, можеш 3-4 пати на ден зелен чај али обавезно без шеќер и тој да ти е.
еве ти калкулатор да си пресметаш колку калории ти се потребни
http://www.freedieting.com/tools/calorie_calculator.htm
и еве ти за храната
http://www.wolframalpha.com/
http://nutritiondata.self.com/
Состави си исхрана и постави ја тука со пресметано калории според висина, тежина, дневни активности 5 оброци и ќе ти кажеме дали ти е ОК или да правиш измени

Пред некој ден зедов магнезиум 250 мг, цинк 25мг и бедоксин 20 мг, да ги комбинирам пошо ЗМА неможев да најдам, е сеа работата е шо прв пат земам вака и не ми е јасно колкава доза од секое требит.
На една страна прочитав дека требит 400-500 мг магнезиум, 20-30 мг цинк и 10-11 бедоксин.
Во аптека ми рекоја да пијам само едно апче магнезиум, дали имат гајле ако си пијам 2 т.е 500 мг и дали можам да го поделам бедоксинон на пола за да неземам од 20 мг или немат гајле ништо ?

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom