MajMyH
EngineereD Fr0m DarknesS proTected by Divini✞Y ☤
- Член од
- 11 септември 2011
- Мислења
- 2.630
- Поени од реакции
- 2.256
Брат, тренирам ракомет, редовно се оди на прегледи по 2 пати годината, јас не знам тој другарчето твое дали воопште одел на прегледи во македонија и плус ако немаш лист од докторот дека си потполно здрав не можи да имаш книшка и да настапуваш за типомот за кој играш независно за кој спорт !, тоа не можи тука така одма проблем со срцето да си има. Не ми се верува и гарантирам од пренапорни тренинзи тоа да му се десило нема шанса, сигурно тој си имал проблеми и порано со тоа, кога одиш на преглед ти прегледуваат срце одчукувањето на срцето дали и во ред и се др раб.притисок , пулс, крв, не можи тоа тука така ... Јас имам другарче кој тренираше ракомет и тоа мн добар играч за кратко време, мораше да се одкаже по препорака на доктор. сега игра само улична кошарка рекреативно.. Нека ми дојди некој од билдерчинава на форум да се преспеметаме хондициски, издржливост за прв пат ке се пофалам !.. Не е работата само напумпајсе и толку погоре напишав чист пример со братми ако не те мрзи прочитајго.. имаше на мотика еден напишано реферат за билдерите не знам дали го прочита во кој една од речениците му беше: Во македонија сите вежбаат за другите а не за себе..
Дали според тебе кондицијата е само во трчање?
Tи пишав и погоре ако се комбинира бодибилдинг со уште нешто додатно тогаш нема подобра комбинација, класичен бодибилдинг ти е чисто само добро тело и за изглед. Дете каква издржливост нудиш? 2 сати баскет или трчање? За трчање не ти треба бодибилдинг, во африка антилопа стасуваат а не тренираат ништо па шо да прајме. Ако мислиш дека можеш да се натпреваруваш вратило, разбој, склекови, вреќа боксерска и такви работи со некој кој се бави подолго и ги има во својот тренинг овие работи слободно повели и тие ти се во издржливост.
Ти пиша членот погоре суплементите се неопходни во спортот, а то кој колку е издржлив е друга работа не сме ниту војници ниту пак во војна пак да се споредуваме колку сме издржливи.