Боди билдинг и теретани - прашања, одговори, заблуди, совети...

• Креатор на темата Креатор на темата ^Capo^
  • Време на започнување Време на започнување
Брат, тренирам ракомет, редовно се оди на прегледи по 2 пати годината, јас не знам тој другарчето твое дали воопште одел на прегледи во македонија и плус ако немаш лист од докторот дека си потполно здрав не можи да имаш книшка и да настапуваш за типомот за кој играш независно за кој спорт !, тоа не можи тука така одма проблем со срцето да си има. Не ми се верува и гарантирам од пренапорни тренинзи тоа да му се десило нема шанса, сигурно тој си имал проблеми и порано со тоа, кога одиш на преглед ти прегледуваат срце одчукувањето на срцето дали и во ред и се др раб.притисок , пулс, крв, не можи тоа тука така ... Јас имам другарче кој тренираше ракомет и тоа мн добар играч за кратко време, мораше да се одкаже по препорака на доктор. сега игра само улична кошарка рекреативно.. Нека ми дојди некој од билдерчинава на форум да се преспеметаме хондициски, издржливост за прв пат ке се пофалам !.. Не е работата само напумпајсе и толку погоре напишав чист пример со братми ако не те мрзи прочитајго.. имаше на мотика еден напишано реферат за билдерите не знам дали го прочита во кој една од речениците му беше: Во македонија сите вежбаат за другите а не за себе..

Дали според тебе кондицијата е само во трчање?
Tи пишав и погоре ако се комбинира бодибилдинг со уште нешто додатно тогаш нема подобра комбинација, класичен бодибилдинг ти е чисто само добро тело и за изглед. Дете каква издржливост нудиш? 2 сати баскет или трчање? За трчање не ти треба бодибилдинг, во африка антилопа стасуваат а не тренираат ништо па шо да прајме. Ако мислиш дека можеш да се натпреваруваш вратило, разбој, склекови, вреќа боксерска и такви работи со некој кој се бави подолго и ги има во својот тренинг овие работи слободно повели и тие ти се во издржливост.
Ти пиша членот погоре суплементите се неопходни во спортот, а то кој колку е издржлив е друга работа не сме ниту војници ниту пак во војна пак да се споредуваме колку сме издржливи.

Асоцијација за бодибилдинг- Напмпјасе/напумпан
Ако е "Напумпан" ке го служи слабо здравје и е не способен за све останато а воедно и не издржлив? :facepalm:

Другарче јас ти гарантирам дека од тие дечки кои се занимаваат со фудбал интензивно подолго од 6 години имаат проблеми или пак ќе имаат во иднина со срцето, али зборувам за луѓе кои имаат барем 5 тренинзи неделно кардио со исцрпување до последна капка сила од него.
Те молам елаборирај како тоа луѓе кои што се занимаваат со фудбал или други спортови кои бараат високи нивоа на кондиција? Гледам сите кошаркари, фудбалери, атлетичари, ракометари, одбојкари, рагбисти, тенисери што тренирале повеќе од 6 години имаат проблеми со срцето. Какви глупости. И што се 5 тренинга за нив, вежбаат 10+ пати неделно, тоа значи по 2 пати на ден.

Другарче јас ти гарантирам дека од тие дечки кои се занимаваат со фудбал интензивно подолго од 6 години имаат проблеми или пак ќе имаат во иднина со срцето, али зборувам за луѓе кои имаат барем 5 тренинзи неделно кардио со исцрпување до последна капка сила од него. Јас имав другар од тука од пп кој на 18 години беше земен во Германија 3 лига да игра фудбал, се врати во македонија по една година и кажа дека немало услов да напреднува многу понатаму имал проблеми со здравјето за по 2 месеци да биде опериран во Филип 2 од срцеви проблеми кои според тимот на Жан Митрев му биле предизвикани од пренапорни тренинзи и оптеретување. Ај кажи ми го ти здравото тука?
Тие што се занимаваат со фудбал попрофесионално знаеш колку се чисти од таканаречени хемии? Од исто место од каде што го набавив ефедринот еден од фудбалерите во нашите македонски тимови е редовен муштерија и набавува ефедрин наголемо, знаеш за што го користи-секако не за кучето туку за него. Овај спорт не велам дека не е повеќе како за пумпање и многу ефикасност неможеш да очекуваш од тој мускул, али кога би се комбинирал или со некоја боречка вештина или пак да си направиш тренинг програма во која 2 дена неделно имаш вежби за сила (нешто како стреет воркаут) тогаш верувај дека се паѓа али многу бавно, и си поздрав од било кој од тие фудбалерчињата кои се едвај по 50кг на 1.80 висина. Никој не те приморува да вежбаш али мојата логика е поинаква, според мене се гледа уште во првите 3 години од тренирање на фудбал кој го бива, а кој троши пари за џабе, плус секој спорт си бара посветеност, жртва и дисциплина а не пијанчење и скитање по кафичи до 5 наутро, па другиот ден на тренинг да немаш сила да истрчаш 100 метри. Не потценувам ниеден спорт, искрено до 3 година средно бев заразен со кошарка повеќе од се, али едноставно не ме дарил бог со генетика за тоа, не ми дал висина и тоа ќе го работам чисто рекреативно со другари, а поголеми бенефити гледам моментално во ова.
--- надополнето: 3 август 2013 во 16:16 ---

Не постои суплемент со тестостерон и не секој кој оди во теретана не пика во него тестостерон или таканаречената хемија или уште попознато како стероиди. Од суплементи кои поттикнуваат лачење на тестостерон а се прават од растенија ти се Трибулусот и Јохимбето, барем оние кои се достапни за наш пазар.

другарти си имал предходно некој проблеми со здеравјето има 10000 фудбалери и сите се ок сега ако има 2-3 не значи дека е точно тоа што ти го кажа

еве ти суплемент за тестостерон позз
image_prodprod1060028_largeImage_X_450_white.jpg

Суплемент за тесотстерон ЏЕК? прекини да коментираш на темава ТЕ МОЛАМ!
note: 2 цели пакување пред да го снема иам испено

Суплемент за тесотстерон ЏЕК? прекини да коментираш на темава ТЕ МОЛАМ!
note: 2 цели пакување пред да го снема иам испено

ок да речеме ова

muscletech-anotest-natural-testosterone-booster-supplement-musclefactory-1304-15-MuscleFactory@30.jpg

вајда нема да кажеш и овба го пиев не е суплемет за тестостерон

другарти си имал предходно некој проблеми со здеравјето има 10000 фудбалери и сите се ок сега ако има 2-3 не значи дека е точно тоа што ти го кажа

еве ти суплемент за тестостерон позз
image_prodprod1060028_largeImage_X_450_white.jpg

Можеби имал а можеби не, доволно е дискусијата околу тоа. Инаку џекот не ти е суплемент за тестостерон, туку е преворкаут кој се базира на 1,3 dimethylamylamine или скратено DMAA поради која е и забранет од F.D.A бидејќи со користење на оваа состојка имаше смртни случаеви како од спортисти така и во американските маринци кои почнаа да ја користат премногу. Сега има нов џек 3д со променета формула без оваа состојка но колку што имам читано не се задоволни луѓево од новиот. Јас го имав пиено стариот па фала му на бога еве здрав жив туркам уште.
Те молам елаборирај како тоа луѓе кои што се занимаваат со фудбал или други спортови кои бараат високи нивоа на кондиција? Гледам сите кошаркари, фудбалери, атлетичари, ракометари, одбојкари, рагбисти, тенисери што тренирале повеќе од 6 години имаат проблеми со срцето. Какви глупости. И што се 5 тренинга за нив, вежбаат 10+ пати неделно, тоа значи по 2 пати на ден.

http://www.zazdravje.com.mk/причини-за-појава-на-проширено-срце-0
него му беше констатирано ова и ова за спортистите ти го кажувам од зборовите на докторот. Е сега немора да се 6 нека се повеќе години али се почеста појава кај спортистите е и овај проблем. ВО право си за ова дека имаат повеќе од 10тренинзи и тоа ми беше зборот дека има ризик од појава на оштетување на срцето од преголемо оптоварување.
Проблем со срцето знам дека му се јави го има и роднина мој кој се бавеше со атлетика од негови 7 години се до 25 без престан, а човекот беше здрав предходно. Секогаш треба да се има мера во било кој спорт, и додатоците кои се користат треба да се внимава на кој начин и во колкава количина се користат особено нема играње со преворкаут и недозволените средства бидејќи знаат да бидат фатални.

Можеби имал а можеби не, доволно е дискусијата околу тоа. Инаку џекот не ти е суплемент за тестостерон, туку е преворкаут кој се базира на 1,3 dimethylamylamine или скратено DMAA поради која е и забранет од F.D.A бидејќи со користење на оваа состојка имаше смртни случаеви како од спортисти така и во американските маринци кои почнаа да ја користат премногу. Сега има нов џек 3д со променета формула без оваа состојка но колку што имам читано не се задоволни луѓево од новиот. Јас го имав пиено стариот па фала му на бога еве здрав жив туркам уште.

http://www.zazdravje.com.mk/причини-за-појава-на-проширено-срце-0
него му беше констатирано ова и ова за спортистите ти го кажувам од зборовите на докторот. Е сега немора да се 6 нека се повеќе години али се почеста појава кај спортистите е и овај проблем. ВО право си за ова дека имаат повеќе од 10тренинзи и тоа ми беше зборот дека има ризик од појава на оштетување на срцето од преголемо оптоварување.
Проблем со срцето знам дека му се јави го има и роднина мој кој се бавеше со атлетика од негови 7 години се до 25 без престан, а човекот беше здрав предходно. Секогаш треба да се има мера во било кој спорт, и додатоците кои се користат треба да се внимава на кој начин и во колкава количина се користат особено нема играње со преворкаут и недозволените средства бидејќи знаат да бидат фатални.

http://www.robotilnica.com/Articles/View/98/prosireno-srce-ili--cardiomyopathia-dilatativa

Лошо си сфатил а и нечитко е напишана статијата од докторот. Значи кардиомиопатија(срцева слабост) не се добива како резулат на претерано вежбање туку доколку имаш некоја од горенаведените причини/состојби. Секако, ако имаш некоја од долеспоменативе состојби и на сето тоа и вежбаш,нормално дека не е добро за срцето. Затоа е и императивно секој кој се занимава со било каков спорт, претходно да направи комплетен преглед на срцето. Јас мојов преглед го направив во Систина. Таму, после прегледот, ти кажуваат дали си способен да се занимаваш со спорт или не. Замисли кога ова твоево би било точно. Што би се случило со сите професионални спортисти? Би испоцркале сите до еден:)

Причините за проширување на срцето и ослабување на неговата функција се многу:
  • Употреба на алкохол или на некои дроги (кокаин)
  • Проблеми со срцевиот ритам
  • Зголемено ниво на хормони (катехоламини), при постоење на тумор
  • Недостаток на витамини( тиамин, калциум, магнезиум)
  • Терминален стадиум на бубрежна болест
  • Фамилијарна историја за постоење на срцеви болести
  • Инфекции кои директно или индиректно го оштетуваат срцевиот мускул ( ХИВ, реуматска треска, бактериски ендокардит и др)
  • Лекови кои може да делуваат штетно на срцето
  • Кардиомиопатија предизвикана од стрес

http://www.robotilnica.com/Articles/View/98/prosireno-srce-ili--cardiomyopathia-dilatativa

Причините за проширување на срцето и ослабување на неговата функција се многу:
  • Употреба на алкохол или на некои дроги (кокаин)
  • Проблеми со срцевиот ритам
  • Зголемено ниво на хормони (катехоламини), при постоење на тумор
  • Недостаток на витамини( тиамин, калциум, магнезиум)
  • Терминален стадиум на бубрежна болест
  • Фамилијарна историја за постоење на срцеви болести
  • Инфекции кои директно или индиректно го оштетуваат срцевиот мускул ( ХИВ, реуматска треска, бактериски ендокардит и др)
  • Лекови кои може да делуваат штетно на срцето
  • Кардиомиопатија предизвикана од стрес
преворкаут ако се во поголема доза од пропишаното, ефедрин, кленбутерол и тн дел од лековите кои се употребуваат на големо во сите спортови и тоа е реалноста колку и да се убедуваме дека се сите чисти од допинг.
Колку од “спортистите“ тераат така без додатна употреба на витамини и минерали. Лично јас магнезиумот речиси и да не го прекинувам да го конзумирам поради што ме тепаат грчови и многу бавно опоравувам после напорни тренинзи, а знаеш колку од другарите кои тренираат фудбал уште од 7-8 години земаат? од 3ца во друштво што ги имам ниеден не зема додатно витамини и минерали, незнам за останатите низ државава.
Пишав и погоре, во неговиот случај зборови на докторот се дека било предизвикано од оваа работа и дека не е ни прв ни последен од спортистите бидејќи кај него ниту има некој болен во семејството од ваква болест, ниту пак пие, не пуши ниту се дрогира.

преворкаут ако се во поголема доза од пропишаното, ефедрин, кленбутерол и тн дел од лековите кои се употребуваат на големо во сите спортови и тоа е реалноста колку и да се убедуваме дека се сите чисти од допинг.
Колку од “спортистите“ тераат така без додатна употреба на витамини и минерали. Лично јас магнезиумот речиси и да не го прекинувам да го конзумирам поради што ме тепаат грчови и многу бавно опоравувам после напорни тренинзи, а знаеш колку од другарите кои тренираат фудбал уште од 7-8 години земаат? од 3ца во друштво што ги имам ниеден не зема додатно витамини и минерали, незнам за останатите низ државава.
Пишав и погоре, во неговиот случај зборови на докторот се дека било предизвикано од оваа работа и дека не е ни прв ни последен од спортистите бидејќи кај него ниту има некој болен во семејството од ваква болест, ниту пак пие, не пуши ниту се дрогира.

Од која работа? Од лековите што ги наброја најгоре?

Од која работа? Од лековите што ги наброја најгоре?
Тој немаше користено ниеден од лековите, користеше единствено амино, креатин и преворкаут суплементи, а според докторот од преголем напор и тоа многу долг период дошло до тоа е на бидејќи дечкото живееше за фудбалот, тренираше постојано ѕверски и се цедеше на секој тренинг до максимум на тоа мислев.

Тој немаше користено ниеден од лековите, користеше единствено амино, креатин и преворкаут суплементи, а според докторот од преголем напор и тоа многу долг период дошло до тоа е на бидејќи дечкото живееше за фудбалот, тренираше постојано ѕверски и се цедеше на секој тренинг до максимум на тоа мислев.

Од каде да знам дали информацијава е воопшто точна или е маалски муабет? Немам ништо против тебе лично но ова едноставно не е точно. Имам скромни познавања од медицината, плус имам доста истражувано, никаде не сум сретнал една единствена информација дека пренапорен тренинг може да доведе до оваа болест. Дај ми било каков линк од било која статија...

Едит - Исто е од круцијално значење за каков доктор се работи. Дали докторот кој го дал мислењето на другар ти е специјалист кардиолог или обичен општ лекар. Мојов матичен доктор ми има кажано да престанам да пијам веј протеини пошто биле штетни... :facepalm:

Не ми се верува какви се уште бисери постојат во денешно време...
Прво, додатоците во исхраната не се специјално измислени за билдери. Доста веќе со селски моабети, напумпан, издишан, пиел протеини, имал мал ташак и слично... Се додека постојат активни спортисти (натпреварувачи), а се плашат во својата програма да вметнат додатоци во исхраната, нема да имаме спорт во оваа држава. Спортот е наука, не физичка култура која се негуваше во социјализмот. Разграничете и направете прецизна поделба што е тоа храна, што додаток во исхрана, а што лек. Секој спорт си има своја убавина и тежина. Ако некој мисли дека е лесно да се стане билдер, зашто едноствано не проба. Кога ќе проба, ќе види дали се издржливи и слично. Исто и во секој друг спорт. Не значи дека амо научиме да ја тропаме топката, сме станале кошаркари.
Што се однесува до Anotest-ot; жалосно е да се прочита само етикетата, и на основа на тоа да се донесе заклучок. Ова е неговиот состав, па сега видете колку е опасен.
http://www.bodybuilding.com/store/muscletech/anotest.html

А Jack3d...штета што некои фудбалери во МК не биле доволно информирано, па благодарение на тој производ, паднаа на допинг тест.

Од каде да знам дали информацијава е воопшто точна или е маалски муабет? Немам ништо против тебе лично но ова едноставно не е точно. Имам скромни познавања од медицината, плус имам доста истражувано, никаде не сум сретнал една единствена информација дека пренапорен тренинг може да доведе до оваа болест. Дај ми било каков линк од било која статија...

Едит - Исто е од круцијално значење за каков доктор се работи. Дали докторот кој го дал мислењето на другар ти е специјалист кардиолог или обичен општ лекар. Мојов матичен доктор ми има кажано да престанам да пијам веј протеини пошто биле штетни... :facepalm:

Кога пишувам дека е на Филип втори праена операцијата не мислам секако на ветеринар или општ лекар туку на кардиолог специјалист кој има поголемо знаење за медицина и човековото тело од било кој тука на форумов. Не сум се интересирал многу многу околу ова да барам и читам лично јас бидејќи немам проблеми со срце а и гледам да не го терам телото надвор од лимитот кога вежбам, ако осетам дека веќе не бива едноствно му давам одмор. Али еве ти некој линк читни едуцирај се(али со резерва бидејќи не е медицинска книга па да се верува 100000% туку е интернет каде секоја будала пишува што ќе му текне), јас знам само дека е честа појава кај спортистите, е сега кај кој колку ќе биде опасно то ти е повеќе индивидуално, кај другарчево ете беше отидено предалеку и мораше да се прави операција и да прекине со спортот целосно.
http://en.wikipedia.org/wiki/Athletic_heart_syndrome
http://health.clevelandclinic.org/2013/04/athletes-and-enlarged-hearts/
http://circ.ahajournals.org/content/114/15/1633.long

ок да речеме ова

muscletech-anotest-natural-testosterone-booster-supplement-musclefactory-1304-15-MuscleFactory@30.jpg

вајда нема да кажеш и овба го пиев не е суплемет за тестостерон
Покачува тестостерон во границите на нормалата односно до максимумот природен на организмот.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom