Боди билдинг и теретани - прашања, одговори, заблуди, совети...

• Креатор на темата Креатор на темата ^Capo^
  • Време на започнување Време на започнување
Вежбање на ист дел од телото 2 пати во недела, дали би било добра идеа ако сум на плато ?

Ако да, некоја програма?

Прашање.
За после тренинг што препорачувате најмногу:
Гејнер(600кал, 52г протеин 80 јг)
Креатин со декстроза и по 10 минути протеин
Протеин(чисто или со креатин и декстроза)

Мене рутина ми е креатин и потоа протеин, а гејнерот го пијам за време на денот(3+ сати пред вежбање).
Читам по интернетов и главата ми се врти, ако мешаш протеин и креатин после вежбање креатинот се губел оти се борел со протеинот за кој побрзо да се апсорпира, па најдобро било креатин со декстроза за мускулите да надополнат јг. и креатинот да помага при опоравување, па потоа протеин.
Негде читам нема врска двете можат да одат заедно.
Негде читам гејнерот бил подобар за после вежбање.

Иако знам дека храната и се друго што внесуваш за време на денот се многу поважни него ли тие одма после вежбање, пак сакам да знам што правите вие и кое од овие е вистински точно.

Прашање.
За после тренинг што препорачувате најмногу:
Гејнер(600кал, 52г протеин 80 јг)
Креатин со декстроза и по 10 минути протеин
Протеин(чисто или со креатин и декстроза)

Мене рутина ми е креатин и потоа протеин, а гејнерот го пијам за време на денот(3+ сати пред вежбање).
Читам по интернетов и главата ми се врти, ако мешаш протеин и креатин после вежбање креатинот се губел оти се борел со протеинот за кој побрзо да се апсорпира, па најдобро било креатин со декстроза за мускулите да надополнат јг. и креатинот да помага при опоравување, па потоа протеин.
Негде читам нема врска двете можат да одат заедно.
Негде читам гејнерот бил подобар за после вежбање.

Иако знам дека храната и се друго што внесуваш за време на денот се многу поважни него ли тие одма после вежбање, пак сакам да знам што правите вие и кое од овие е вистински точно.
ставај во шејкерот протеин, креатин и декстроза,мешај и уживај :) тоа дека не оделе заедно се тешки глупости

Веќе месец дена вежбам (знам дека е краток период),сакам да добијам на маса,вежбам еден ден една мускулна маса и сеа за сеа имам солидни резултати,не се жалам.
Ме интересира после тренинг што да јадам ?
Обично јадам по две јаболки,банана,соја,воглавно овошје,а некогаш и салата.

Следниот месец имам во план да земам и некој креатин,па предложете некој што е добар,а не е нешто многу скап.
Иначе пола саат-45 минути пред тренинг пијам кафе во голема шоља за чај,т.е после јадењето и дава сила кафето,а пред тоа си велев дека е тоа само глупост,не верував во тоа дека дава сила.Неколку тренинзи по ред пијам кафе во таква шоља и осеќам разлика од пред кога не пиев кафе.Имам повеќе сила за вежбање,подолги и смирени тренинзи.Барем кај мене.

Користам л-карнитин и одам на тренинг кошарка..2 дена во неделата имам дупли тренинзи...Од 4 до 7 сум... 1виот тренинг е од 4 од 5.15 а другиот од 5.15 до 7часот.. Па да земам наеднаш дупла доза од 30 мл(2х15) или првиот тренинг 15мл
па после да пијнам и да веднаш да тренирам ? Фала за советот однапред

oд каде да купам најефтино 4 тежини од по 5 кила и две шипки и колку би ме чинело тоа?

oд каде да купам најефтино 4 тежини од по 5 кила и две шипки и колку би ме чинело тоа?

Фитнес мк мислам дека имаат најефтино, 60ден. на кило, имаше реклами 300 на пазар3 мислам дека.

Можно ли е вакво тело на 16 години ??
Погледнете го дечкото http://www.facebook.com/aviasafpriest?fref=ts "shredded" ..
Има и видео на YouTube http://www.youtube.com/watch?v=VBjauWOy-jU
:D
--- надополнето: 6 март 2013 во 15:27 ---
Можно ли е вакво тело на 16 години ??
Погледнете го дечкото http://www.facebook.com/aviasafpriest?fref=ts "shredded" ..
Има и видео на YouTube http://www.youtube.com/watch?v=VBjauWOy-jU
:D

Едно аматерско прашање. Веднаш после вежбање користам whey протеин во 200 мл млеко .колку време после шејкот треба да ми биде оброкот? дали одма после протеинот или да почекам одредено време ? фала

Едно аматерско прашање. Веднаш после вежбање користам whey протеин во 200 мл млеко .колку време после шејкот треба да ми биде оброкот? дали одма после протеинот или да почекам одредено време ? фала
Следниот оброк најпрепорачливо е за 30 мин. бидејќи Whey протеинот се апсорпира за 30-тина минути тој веќе ќе биди обработен така да 30 минути се оптимални.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom