deXterche
тадаммм
Формулата за слабеење е проста, треба да внесуваш помалце калории одколку што трошиш, се разбира тие калории да се од избалансирана исхрана. За почеток исфрлиго благото и немој да го надокнадуваш со некои други грицки или оброци, направи малце калориски дефицит. Гледај што повеќе да ти е средена исхраната, протеини (јајца, месо, млеко, риба) и бавни ЈХ (ориз, компир, житарки). Резултати само ќе дојдат, само трпениеИмам многу јако кардио(таков ми е спортот) на ден некаде ми се фаќа 3h кардио од кои 1h до 1,30h ми е со појак интензитет, и 3пати теретана со мали тежини со повеќе рептеиции. Но и покрај тоа неможам да ослабам, гледам дека со масното ткиво ми се топи и мускулот и неможам да се исчистам. Не пазам на исхрана, јадам буквално се' помеѓу оброците има и доста благо. Што да јадам да го симнам тоа салото што го имам(не е многу), но сепак сакам да го симнам. Режимот немора да е многу строг?? Некој совет?
Во врска со губење на мускулна маса. Самата исхрана колку толку ќе ти помогне да ја зачуваш мускулната маса, но јакото кардио си го прави своето
)