Боди билдинг и теретани - прашања, одговори, заблуди, совети...

• Креатор на темата Креатор на темата ^Capo^
  • Време на започнување Време на започнување
Ako znaes sto even bcaa I dali ti se potrebni Jas si krsam glava. Zemi whey 25-30 procenti bcaa dovolno za bilo sto da ti e celta.

Другар, ти бе прочита 3-4 статии на интернет за здрава исхрана и суплементација и одма стана најбољи нутриционист и доктор на форумов, а да и имаш твој блог за сите оние што сакаат да ослабат. Ок си е тоа, давај им совети на твоите "пациенти" али немој мене да ме ставаш у исти кош со нив. Јас знам што е BCAA не ми е прв пат да користам, али сеа те молам не ја крши главата.

Јас ниту еден суплемент во прашкаста форма не го мешам со вода/сок. Од кутија у уста директно боље е. Иначе сеа ќе идам да зеам исто БЦАА од калифорниа. Ти задоволен си од производот?
Како мислиш не го мешаш кога е прашак ?

Дали има некоја голема разлика од фирма до фирма произведувач на суплементи? Конкретно ме интересира за BCAA од dymatize и california fitness. Има голема разлика?

Не, најголемиот дел од фирми кои ги има на пазарот не ни ги ни произведуваат суплементите, туку ги нарачуваат од no-name фирма која ги прави во огромни количини и потоа ја лепат својата етикета дека се нивни. Слично како туните што ги купуваш, пример земаш Подравка туна, а ако малку подобро прочиташ на опаковката ќе видиш дека не е од Хрватска туку од Тајван произведена, а само етикетата е исштампана. На крај краева отвори го сајтот али-баба, од Кина можеш да нарачаш 1 тон креатин, спакувај го и залепи етикета и веќе имаш свој бренд.

Само мал дел од фирмите имаат сопствено производство на веј и останати основни ресурси од кои се прават суплементи.

Другар, ти бе прочита 3-4 статии на интернет за здрава исхрана и суплементација и одма стана најбољи нутриционист и доктор на форумов, а да и имаш твој блог за сите оние што сакаат да ослабат. Ок си е тоа, давај им совети на твоите "пациенти" али немој мене да ме ставаш у исти кош со нив. Јас знам што е BCAA не ми е прв пат да користам, али сеа те молам не ја крши главата.
Јас сум прочитал повеќе од 3-4 статии и тоа што јас го проповедам го пишувам на блогот.Инвестирам во тоа,тоа ми е пасија и се што правам гледам да е што е можно повеќе научно.Било кој додаток во исхраната ако не вежбаш како што треба,ако не се храниш како што треба и ако не спиеш како што треба ти е џабе пропадната инвестиција.Твои пари твоја работа.Јас се откажувам од преговарање со додатоци во исхрана.Без големите 3 ама ниеден суплемент нема да ти помогне.

Па не го мешам у течност. Зиам една мерица и директно у уста, и пијам вода :) се надевам ме сфати :D

Без навреда ама не изигравај кловн и не ставај мерици во уста,ме мрзи да ти објаснувам околу дигестијата на протеинот со такво пиење,ама да требаше да се пие така и да беше ефективно немаше да го препорачуваат да се меша во течност

Без навреда ама не изигравај кловн и не ставај мерици во уста,ме мрзи да ти објаснувам околу дигестијата на протеинот со такво пиење,ама да требаше да се пие така и да беше ефективно немаше да го препорачуваат да се меша во течност

"The best way to take this is to scoop the powder straight in your mouth and wash it down with water,"
А и не се работи за протеин туку за BCAA.

Делот од лактот до дланката на раката ми е многу слаб,има ли чаре некое како да се зголеме,ае горниот дел со рокање бицепс трицепс и тако даље,а овој дел ?

Делот од лактот до дланката на раката ми е многу слаб,има ли чаре некое како да се зголеме,ае горниот дел со рокање бицепс трицепс и тако даље,а овој дел ?
Вежби за подлакт и стисок.

како да придонесам за пошироки раце во овој поглед, тренирам бицепс 3 вежби: прва: права шипка 3 серии 10, 8 ,8. втора: еднорачни тегови тегови со рацете игрбот потрени на клупа и подигање исправени 20(10 на една рака) , 16(8 на една рака) , 16(8 на една рака), трета: со крива шипка на коса клупа 10, 8 , 8.
ay3ejq.jpg

гледам нема големи ефекти во тој поглед инаку си се прави топче и слично кога стегинам. поздрав.

како да придонесам за пошироки раце во овој поглед, тренирам бицепс 3 вежби: прва: права шипка 3 серии 10, 8 ,8. втора: еднорачни тегови тегови со рацете игрбот потрени на клупа и подигање исправени 20(10 на една рака) , 16(8 на една рака) , 16(8 на една рака), трета: со крива шипка на коса клупа 10, 8 , 8.
ay3ejq.jpg

гледам нема големи ефекти во тој поглед инаку си се прави топче и слично кога стегинам. поздрав.
Колку пати тренираш како ти е тренингот и килажите и нормално исхраната?

ay3ejq.jpg

Вежбај повеќе трицепс, а не бицепс ако сакаш ширина на раката.

тренирам еднуш неделно и бицепс и трицепс
програмата е
вторник: гради , трицепс
среда: грб, бицепс
петок: рамо, нозе
и во другите денови ќе пробам да вметнам кардио(скокање со јаже)
исхраната е 120-130гр протеин, 150-200гр јх, 50-60 масти

килажите на бицепс ми се околу 30, 35кг на права со се шипка 6-7кг
на еднорачни 12 и 14
на крива со коса клупа 30, 25 со се шипка

имам околу 88кг и 16-17% bf

БТВ: сликата не сум јас тој :D

тренирам еднуш неделно и бицепс и трицепс
програмата е
вторник: гради , трицепс
среда: грб, бицепс
петок: рамо, нозе
и во другите денови ќе пробам да вметнам кардио(скокање со јаже)
исхраната е 120-130гр протеин, 150-200гр јх, 50-60 масти

килажите на бицепс ми се околу 30, 35кг на права со се шипка 6-7кг
на еднорачни 12 и 14
на крива со коса клупа 30, 25 со се шипка

имам околу 88кг и 16-17% bf

БТВ: сликата не сум јас тој :D
Сигурно вежбаш на машините затоа немаш раст.
Основа на секој раст ти се compound вежбите.
Ако те интересира земи вежбај HST тренинг.google it

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom