Боди билдинг и теретани - прашања, одговори, заблуди, совети...

• Креатор на темата Креатор на темата ^Capo^
  • Време на започнување Време на започнување
здраво, скоро 3 месеци сум на маса. имам 90 кг. сега сакам пак да одам на дефиниција 5-6 недели за да може зимава да продолжам на маса дали бива редоследов на активности

ponedelnik - KARDIO
vtornik - tezinski (гради, трицепс)
sreda - tezinski (рамо,нозе)
cetvrtok - KARDIO
petok - tezinski (грб, бицепс, стомак)
sabota - KARDIO
nedela odmor

здраво, скоро 3 месеци сум на маса. имам 90 кг. сега сакам пак да одам на дефиниција 5-6 недели за да може зимава да продолжам на маса дали бива редоследов на активности

ponedelnik - KARDIO
sreda - tezinski (рамо,нозе)
cetvrtok - KARDIO
petok - tezinski (грб, бицепс, стомак)
sabota - KARDIO
nedela odmor

ponedelnik - KARDIO
sreda - tezinski (грб, бицепс, стомак)
cetvrtok - KARDIO
petok - tezinski (рамо,нозе)
sabota - KARDIO
nedela odmor

Со здебелените букви ја обележав роткацијата на тренингот во среда и петок.

ponedelnik - KARDIO
cetvrtok - KARDIO
sabota - KARDIO
nedela odmor

што суплемент можам да користам дур сум на дефиниција цел ми е да не изгубам мускул поздрав

што суплемент можам да користам дур сум на дефиниција цел ми е да не изгубам мускул поздрав
ништо посебно
нешто за сила моеш за да правиш добар тежински (пошто ќе немаш сила од скратените ЈХ), а рестото од протеинот од исхрана ќе ти ја чува масата
глеј кардиото само да ти е ниско темпо, долго време
не HIIT, моеш да изгориш маса така

едит: очигледно и бцаа од експертите :D

ponedelnik - KARDIO
cetvrtok - KARDIO
sabota - KARDIO
nedela odmor

(y)

Ке ја искористам програмава..само прашање, целта ми е слабеење и ако може истовремено и да ги зајакнам мускулите.
Да земам БЦАА, Л карнитин, протеин и креатин? нешто од овие да се исфрли/додаде?

И како кардио може скокање на јаже? Зошто сеа иде зима, на кеј да трчам ладно е.. :)

(y)

Ке ја искористам програмава..само прашање, целта ми е слабеење и ако може истовремено и да ги зајакнам мускулите.
Да земам БЦАА, Л карнитин, протеин и креатин? нешто од овие да се исфрли/додаде?

И како кардио може скокање на јаже? Зошто сеа иде зима, на кеј да трчам ладно е.. :)

Што подразбираш под зајакнување на мускулите?

Па да се набилдам малце :D а истовремено и да ослабам едно 15ина кила. Имам 86 на 173цм :unsure:

Незнам што претставува малце за тебе :icon_lol:

Во секој случај, за да се „набилдаш" треба време, трпение и среден режим на исхрана тренинг и одмор.

Многу тешко, скоро невозможно е да градиш мускулна маса додека слабееш, особено ако во прашање се 15 кила.

Но за времето додека слабееш, со самото вежбање мускулите ќе се оформуваат и затегаат, но се останува на тоа каква ќе ти биде исхраната.

Незнам што претставува малце за тебе :icon_lol:

Во секој случај, за да се „набилдаш" треба време, трпение и среден режим на исхрана тренинг и одмор.

Многу тешко, скоро невозможно е да градиш мускулна маса додека слабееш, особено ако во прашање се 15 кила.

Но за времето додека слабееш, со самото вежбање мускулите ќе се оформуваат и затегаат, но се останува на тоа каква ќе ти биде исхраната.
08:00 - овес + кисело млеко
11:00 - мусли бар од Виталија
14:00 - стек (150гр) и варен компир(100гр)
17:00 (пред теретана) - 2 јаболки и нескафе
18:20 (после теретана) - суво грозје (50гр) и една дозерка веј
20:00 - изварка (100гр) и 2 јајца (печени во микробранова)

Вкупно:

1300 кал. 120 прот. 160 јх и 33 масти

Еве ја исхраната.
Викаш скоро невозможно е да градиш мускулна маса додека слабееш, а ке ослабам ли со ваква исхрана и тој тренинг план?
И дали да пијам протеин, креатин и БЦАА? :)

Вкупно:

Еве ја исхраната.
Викаш скоро невозможно е да градиш мускулна маса додека слабееш, а ке ослабам ли со ваква исхрана и тој тренинг план?

Визуелно секако ќе изгледаш многу подобро и помускулесто ако ги истопиш мастите. И јас летово симнав на 8-9% масти и паднав на скоро сите главни вежби 15% во сила а во огледало изгледав подобро отколку кога бев 15% масно ткиво. Така да те подржувам да почнеш со вежбање.

Вкупно:

Еве ја исхраната.
Колку ти се дневните потреби?Знаеш дека со ваква исхрана само ќе направиш да го ослабнеш здравјето.Кога се слабее има стратегии се пешачи на гладен стомак,се пие тирозин Т-3 кој го продаваат во аптекиве.Потоа вежбите се прават со кратки паузи и со многу мали тежини и претпочитувам да бидат за цело тело 3 пати неделно другото се прави со кардио.
http://motivirajse.wordpress.com/2012/10/13/вежбајте-p-h-a-t-за-да-го-стопите-салото/
Ова е добра програма за топење масти но ти предлагам да почнеш carb cycling затоа што ќе ти биде тешко без многу јаглехидрати да вежбаш тежински терет.Горивото што се користи се ЈХ.Така да моја препорака ти е деновите кога ќе правиш кардио да јадеш само зеленчук а деновите кога ти се тежински да јадеш повеќе јаглехидрати.

Колку ти се дневните потреби?Знаеш дека со ваква исхрана само ќе направиш да го ослабнеш здравјето.Кога се слабее има стратегии се пешачи на гладен стомак,се пие тирозин Т-3 кој го продаваат во аптекиве.Потоа вежбите се прават со кратки паузи и со многу мали тежини и претпочитувам да бидат за цело тело 3 пати неделно другото се прави со кардио.
http://motivirajse.wordpress.com/2012/10/13/вежбајте-p-h-a-t-за-да-го-стопите-салото/
Ова е добра програма за топење масти но ти предлагам да почнеш carb cycling затоа што ќе ти биде тешко без многу јаглехидрати да вежбаш тежински терет.Горивото што се користи се ЈХ.Така да моја препорака ти е деновите кога ќе правиш кардио да јадеш само зеленчук а деновите кога ти се тежински да јадеш повеќе јаглехидрати.
Дневни потреби ваљда околу 2000 калории..
Со оваа исхрана сум најаден нонстоп, дури и некад не сум гладен али зошо е време за јадење, јадам :D

А за суплементиве не ми одговоривте, да ги зимам?

Дневни потреби ваљда околу 2000 калории..
Со оваа исхрана сум најаден нонстоп, дури и некад не сум гладен али зошо е време за јадење, јадам :D

А за суплементиве не ми одговоривте, да ги зимам?
Како не си гладен.Креатин не се зема без одредено ниво на јаглехидрати и најдобро функционира кога си во анаболизам.Не помага кога си во катаболизам во овој случај BMR ти е 2000 калории и многу си симнал калории...Не ти требаат додатоците во исхраната особено кога се што треба да правиш е да пешачиш 1 час од сабајле на гладен стомак и после тренинг.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom