мислам дека ако стои повеќе од 30-40 мин во вода се претвара во креатинин и не се апсорбира како такво во организмот. можеш да си земеш и посебно декстроза, па да си додаваш во протеинот после тренинг со креатин да пиеш.
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Забелешка: This feature may not be available in some browsers.
Намален број на рецептори ти е веќе патологијаПлус, постојат особи на кои организмот не им го регистрира креатинот (creatine non-responders) и затоа не доаѓа до зголемена мускулна маса и сила по негово користење.
Каква врска има физичкото здравје со non-responder на монохидрат.Намален број на рецептори ти е веќе патологија
Го ценам секое споделено мислење и совет од секој вас кој кај некој е стекнат со години.Неможеш никогаш да знаеш со сигурност.
Г-динот Бобан веќе ти пиша, пиј го свежо подготвен, не го оставај да седи во вода. И секако, пиј го со декстроза или суво грозје.
Моја препорака е Kre-Alkalyn зошто одговара и кај 90% од non-responderiте на monohidrat.
Плус, е во помали дози, а ефектот е многу подобар бидејќи не создава задржување на водата во мускул.
Проблемот на неосетливост на креатин е вероајтно поради недостаток/намален број/квалитативен дефект на рецептори кои креатинот во поголема количина би го внеле во клетката па поради поради тоа тој само кружи во крвта додека не се елиминира и селдствено нема ефект кај дадени индивидуии. Нешто слично како дијабетичари кои се делумно неосетвливи на инсулин, или пак делумна неосетливост на алдостерон кај псевдохипералдостеронизам и мн други примери. Во сите овие состојби има зголемена количина на креатин/инсулин/алдостерон во крвта но тој сепак не го дава својот ефект. Физичко здравје не мора да биде загроземно за да биде патологија само има дефект во нормално функционирање.Каква врска има физичкото здравје со non-responder на монохидрат.
Разликата помеѓу Kre-alkalyn и обичниот монохидрат е исклучена во случајов.
А сепак kre-alkalynот "фаќа" на секоја поединка која го користи.
Го ценам секое споделено мислење и совет од секој вас кој кај некој е стекнат со години.
Мое мислење е сега да се обидам пак со креатинот, само имам прашање: декстрозата се набавува како суплемент или?
Дали наместо whey protein како додаток во исхрана зашто не ми е баш средена да земам Muscle Juice Revolution 2600? Пакувањето е 5Kg за цена од 3600 што мислам дека е одлично а и на Ultimate е.
Јас ти препорачувам вака да ги комбинираш и јас сум почетник и ја следам оваа програмаПред некој ден почнав втеретана да одам, сеа сакам да прашам дали другата недела можам да почнам да вежбам вака:
1ден. Гради/ Бицепс
2ден.Грб/ Трицепс
3ден. Рамо/ (нз друго шо се вежбат)
И така да терам секој ден ?
а нозе ?1ден. Гради/ Бицепс
2ден.Грб/ Трицепс
3ден. Рамо/ (нз друго шо се вежбат)
И така да терам секој ден ?
Цел живот фудбал играм и нозете добри ми се.а нозе ?
Цел живот фудбал играм и нозете добри ми се.
19.00, денес.Прегледај го приврзокот 35770
Од прва рака ќе ти кажам дека не е добар гејнеров. Има ПРЕМНОГУ шеќер. Само ќе се препотиш после полна доза . Подобро земи ја новата верзија од овој гејнер, Muscle Juice 2600 многу помалку шеќер и повеќе протеини а има супер цена. Во случај парите да не ти се проблем ISO-MASS од Ultimate Nutrition ти е дефинитивно најпотполн гејнер.Некој да има искуство со овај гејнер и ако можи да ми кажи како да го пијам ?
![]()
Muscle Juice od Ultimate Nutrition