Боди билдинг и теретани - прашања, одговори, заблуди, совети...

• Креатор на темата Креатор на темата ^Capo^
  • Време на започнување Време на започнување
Си купив федери за подлактица, па да прашам има ли ефект од нив ?

Од прва рака ќе ти кажам дека не е добар гејнеров. Има ПРЕМНОГУ шеќер. Само ќе се препотиш после полна доза . Подобро земи ја новата верзија од овој гејнер, Muscle Juice 2600 многу помалку шеќер и повеќе протеини а има супер цена. Во случај парите да не ти се проблем ISO-MASS од Ultimate Nutrition ти е дефинитивно најпотполн гејнер.

Веќе го имам земно потшо евтино ми дојде по пола со другар го зедовме ..сеа барав совет за пиење итн

Веќе го имам земно потшо евтино ми дојде по пола со другар го зедовме ..сеа барав совет за пиење итн
Епа нема што да купуваш Muscle Juice 2544 полош е. А за пиење гледај барем после тренинг и пред спиење една доза. Ако можеш да си дозволиш и веднаш по станување.

Зоран Колевски е победник во апсолутната категорија на овогодинешнава Атлета на Македонија.
За повеќе инфо околу победите по категории на www.herkules.com.mk

Дали некој има информација кој е односот на whey/casein во Elite Gourmet на Dymatize?

Дали некој има информација кој е односот на whey/casein во Elite Gourmet на Dymatize?

Во спореденост со цената која се движат по маркетите, касеинот е прилично скап протеин без разлика на фирмата од која потекнува.
Така да, јас лично не верувам дека има повеќе од 5 гр (што е сосема доволно ако те интересира за пред спиење)
Но ова е само мое мислење.
Јас лично го користам заедно со Prostarот, но го конзумирам само пред спиење.

јас го користев додека бев на диета, и си даде супер резултати. има околу 70% whey и 30% казеин по дозер.

Дали има разлика помеѓу монохидрат од една или друга фирма освен цената или?

Во спореденост со цената која се движат по маркетите, касеинот е прилично скап протеин без разлика на фирмата од која потекнува.
Така да, јас лично не верувам дека има повеќе од 5 гр (што е сосема доволно ако те интересира за пред спиење)
Но ова е само мое мислење.
Јас лично го користам заедно со Prostarот, но го конзумирам само пред спиење.
Ок фала. Така и мислам пред спиење Gourmet, пред тренинг BCAA a по тренинг Isoflex

Ок фала. Така и мислам пред спиење Gourmet, пред тренинг BCAA a по тренинг Isoflex

Декстрозата е исто така препорачлива (верувам веќе знаеш) за по тренигот, освен ако несакаш протеинот да биде искористен за енергија, наместо храна за мускулот.
--- надополнето: Nov 6, 2011 3:33 PM ---
Дали има разлика помеѓу монохидрат од една или друга фирма освен цената или?

Чистотата, прави разлика тоа дали е мирконизиран или е обичен монохидрат.
Но, има и фирми кои ги пумпаат цените што не значи дека за помалку пари не се наоѓа еднакво квалитетен креатин.

Декстрозата е исто така препорачлива (верувам веќе знаеш) за по тренигот, освен ако несакаш протеинот да биде искористен за енергија, наместо храна за мускулот.
--- надополнето: Nov 6, 2011 3:33 PM ---

Чистотата, прави разлика тоа дали е мирконизиран или е обичен монохидрат.
Но, има и фирми кои ги пумпаат цените што не значи дека за помалку пари не се наоѓа еднакво квалитетен креатин.

Благодарам на одговорот, само уште нешто би те прашал. Знам дека се препорачува декстроза со креатинот, од која причина? Дали истата горе наведена или?
Инаку твоја препорака за креатин и во однос на пакувањето дали 300gr или 500gr ?

Благодарам на одговорот, само уште нешто би те прашал. Знам дека се препорачува декстроза со креатинот, од која причина? Дали истата горе наведена или?
Инаку твоја препорака за креатин и во однос на пакувањето дали 300gr или 500gr ?

Дада декстроза стимулира лачење на инсулин, а инсулинот како хромон влече се во клетката и протеини и креатин и ЈХ, масти т.е. ја "полни"...
Јас го имам пробано овој креатин и имав забележлив пораст на сила
http://www.napumpajse.com/shop/kreatini-i-stimulansi/crea-pure-micronized.aspx

--- надополнето: Nov 6, 2011 4:12 PM ---
А каде во Скопје може да се купи декстроза?

Дада декстроза стимулира лачење на инсулин, а инсулинот како хромон влече се во клетката и протеини и креатин и ЈХ, масти т.е. ја "полни"...
Јас го имам пробано овој креатин и имав забележлив пораст на сила
http://www.napumpajse.com/shop/kreatini-i-stimulansi/crea-pure-micronized.aspx

--- надополнето: Nov 6, 2011 4:12 PM ---

А каде во Скопје може да се купи декстроза?
Во Гладијатори спроти грчка амбасада.

Веќе ти одговорил sajSiGa за намената на декстрозата во бодибилдингот.
Јас само ќе додадам дека ако ја користите во одреден режим на диета, внимавајте да ја внесете во вкупната грамажа на јаглехидрати во текот на денот. :)

Во врска со грамажата на креатинот, одлуката е твоја.
Но запомни дека се користи периодично во циклуси.
4 недели користење, 3 недели пауза.

Декстроза има во Бисер-Аеродром, продавница за здрава исхрана,200 денари -килограм (не сум баш сигурен)

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom