- Член од
- 26 јануари 2009
- Мислења
- 7.692
- Поени од реакции
- 6.577
Си купив федери за подлактица, па да прашам има ли ефект од нив ?
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Забелешка: This feature may not be available in some browsers.
Од прва рака ќе ти кажам дека не е добар гејнеров. Има ПРЕМНОГУ шеќер. Само ќе се препотиш после полна доза . Подобро земи ја новата верзија од овој гејнер, Muscle Juice 2600 многу помалку шеќер и повеќе протеини а има супер цена. Во случај парите да не ти се проблем ISO-MASS од Ultimate Nutrition ти е дефинитивно најпотполн гејнер.
Епа нема што да купуваш Muscle Juice 2544 полош е. А за пиење гледај барем после тренинг и пред спиење една доза. Ако можеш да си дозволиш и веднаш по станување.Веќе го имам земно потшо евтино ми дојде по пола со другар го зедовме ..сеа барав совет за пиење итн
Дали некој има информација кој е односот на whey/casein во Elite Gourmet на Dymatize?
јас го користев додека бев на диета, и си даде супер резултати. има околу 70% whey и 30% казеин по дозер.Дали некој има информација кој е односот на whey/casein во Elite Gourmet на Dymatize?
Ок фала. Така и мислам пред спиење Gourmet, пред тренинг BCAA a по тренинг IsoflexВо спореденост со цената која се движат по маркетите, касеинот е прилично скап протеин без разлика на фирмата од која потекнува.
Така да, јас лично не верувам дека има повеќе од 5 гр (што е сосема доволно ако те интересира за пред спиење)
Но ова е само мое мислење.
Јас лично го користам заедно со Prostarот, но го конзумирам само пред спиење.
Ок фала. Така и мислам пред спиење Gourmet, пред тренинг BCAA a по тренинг Isoflex
Дали има разлика помеѓу монохидрат од една или друга фирма освен цената или?
Декстрозата е исто така препорачлива (верувам веќе знаеш) за по тренигот, освен ако несакаш протеинот да биде искористен за енергија, наместо храна за мускулот.
--- надополнето: Nov 6, 2011 3:33 PM ---
Чистотата, прави разлика тоа дали е мирконизиран или е обичен монохидрат.
Но, има и фирми кои ги пумпаат цените што не значи дека за помалку пари не се наоѓа еднакво квалитетен креатин.
Благодарам на одговорот, само уште нешто би те прашал. Знам дека се препорачува декстроза со креатинот, од која причина? Дали истата горе наведена или?
Инаку твоја препорака за креатин и во однос на пакувањето дали 300gr или 500gr ?
А каде во Скопје може да се купи декстроза?Декстрозата е исто така препорачлива (верувам веќе знаеш) за по тренигот, освен ако несакаш протеинот да биде искористен за енергија, наместо храна за мускулот.
Во Гладијатори спроти грчка амбасада.Дада декстроза стимулира лачење на инсулин, а инсулинот како хромон влече се во клетката и протеини и креатин и ЈХ, масти т.е. ја "полни"...
Јас го имам пробано овој креатин и имав забележлив пораст на сила
http://www.napumpajse.com/shop/kreatini-i-stimulansi/crea-pure-micronized.aspx
--- надополнето: Nov 6, 2011 4:12 PM ---
А каде во Скопје може да се купи декстроза?
Благодарам на одговорот, само уште нешто би те прашал. Знам дека се препорачува декстроза со креатинот, од која причина? Дали истата горе наведена или?
Инаку твоја препорака за креатин и во однос на пакувањето дали 300gr или 500gr ?