Боди билдинг и теретани - прашања, одговори, заблуди, совети...

• Креатор на темата Креатор на темата ^Capo^
  • Време на започнување Време на започнување
Момци,
се двоумам дали да земам креатин сега највеќе од причина што еднаш користев, на dymatize 300гр пакување и не го осетив воопшто иако со ред си го пиев т.е. фаза на полнење и одржување.
Дали можеби грешка правев кога го мешав со протеинот ми остануваше така повеќе од час до час и половина во водата со протеинот или? Некој совет, ако не dymatize кој друг? Знам дека е спомнато за креатинот препорачливо е да се зема со декстроза мислам, нешто друго во комбинација или?
Повеќе од 15 минути не треба да стои креатин растворен бидејќи преминува во креатинин и нема ефект. Пиј го веднаш по тренинг со декстроза (или сок од боровница) и освен ако не ти продале брашно место креатин невозможно е да не го почуствуваш неговиот ефект.

Извинете момци, за каков ефект зборувате?

Значи да си продолжам со диетата и вежбањето во теретана како до сега. Благодарам за советот

Да .. Еве ти страна за калории на зеленчукот.. Кој ќе те засити доста а содржи малку калории..

http://www.bidifit.com.mk/index.asp?tn=fit_articles_sub&cn=155576&c=10572
--- надополнето: Nov 3, 2011 7:53 PM ---
многу е битно да јадеш зелка салата, содржи многу диетални влакна, и е најкорисен зеленчук за време на диета!

Дефинитивно најдобра работа е зелка при диета..

Хммм , земав Амино и Топачи .... некој да ми дае совет како да ги пијам ??

Зимам топачи 2 пати на ден - на празен стомак од сабајле една доза - и пред тренинг другата а амино само пред тренинг ??? Или ??

Хммм , земав Амино и Топачи .... некој да ми дае совет како да ги пијам ??

Зимам топачи 2 пати на ден - на празен стомак од сабајле една доза - и пред тренинг другата а амино само пред тренинг ??? Или ??
лапај амино по 9 таблетки на ден, пиј пред тренинг 3, после тренинг 3 и пред спиење 3 :)
--- надополнето: Nov 3, 2011 8:08 PM ---
лапај амино по 9 таблетки на ден, пиј пред тренинг 3, после тренинг 3 и пред спиење 3 :)
п.с. кој амино ги пиеш?

--- надополнето: Nov 3, 2011 8:08 PM ---

п.с. кој амино ги пиеш?

Ме работиш ова за аминото ???

Иначе , пијам некои анаболик ликвид чуда ...Amino Fuel ? TwinLab .... ?

Ме работиш ова за аминото ???

Иначе , пијам некои анаболик ликвид чуда ...Amino Fuel ? TwinLab .... ?
зашто мислиш дека те работам? јас пиев амино 2300 од апи и пиев по 12 апчиња на ден
--- надополнето: Nov 3, 2011 9:07 PM ---
зашто мислиш дека те работам? јас пиев амино 2300 од апи и пиев по 12 апчиња на ден
кажи ми што бренд ти е аминото и дај ми го точниот линк да ѕирнам

--- надополнето: Nov 3, 2011 9:07 PM ---

кажи ми што бренд ти е аминото и дај ми го точниот линк да ѕирнам

Па ти пиша Amino Fuel од Twinlab, и е течно не е во форма на таблети.

си требал да земеш таблети ако ти се за диета, ова има 9 грама шеќери во сервирање. има 15 гр. амино киселини на 1 сервирање. во тој случај ова се конзумира еднаш на ден мислам...

ефект на зголемена сила

Не мисли сигурно дека повеќе од 10 кила на тег, или во најмала рака неколку повторувања плус е возможно нешто повеќе.
Плус, постојат особи на кои организмот не им го регистрира креатинот (creatine non-responders) и затоа не доаѓа до зголемена мускулна маса и сила по негово користење.

Не мисли сигурно дека повеќе од 10 кила на тег, или во најмала рака неколку повторувања плус е возможно нешто повеќе.
Плус, постојат особи на кои организмот не им го регистрира креатинот (creatine non-responders) и затоа не доаѓа до зголемена мускулна маса и сила по негово користење.
Се мислам дека јас сум еден од нив :confused: само неможам да заклучам со сигурност. Погоре пишав каде мислам дека грешев, твое мислење? Вреди пак да пробам или да идам нешто друго да земам?

Пијте секогаш свежо приготвен напиток, без разлика дали е креатин, протеин или гејнер.
Во светот постојат инстант напитоци, такви до нова година ќе се појават и кај нас на пазарот, но тие се приготвени на начин како што е потребно со цел да се задржат хранливите материи и својствата на стимулансите.

Се мислам дека јас сум еден од нив :confused: само неможам да заклучам со сигурност. Погоре пишав каде мислам дека грешев, твое мислење? Вреди пак да пробам или да идам нешто друго да земам?

Неможеш никогаш да знаеш со сигурност.
Г-динот Бобан веќе ти пиша, пиј го свежо подготвен, не го оставај да седи во вода. И секако, пиј го со декстроза или суво грозје.
Моја препорака е Kre-Alkalyn зошто одговара и кај 90% од non-responderiте на monohidrat.
Плус, е во помали дози, а ефектот е многу подобар бидејќи не создава задржување на водата во мускул.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom