Боди билдинг и теретани - прашања, одговори, заблуди, совети...

• Креатор на темата Креатор на темата ^Capo^
  • Време на започнување Време на започнување
Нема шанси да се направи ништо за толку краток период а и да се направи потоа веднаш ќе се вратат килограмите. Слично како програмираноста на човековиот организам да одржува 37 степени телесна температура така и вашиот организам е програмиран да одржува да кажеме 20% масно ткиво. Потребно е 10-15 неделна диета со намален внес на калории (за 300 помалку од потребнтите) за да ја трајно ја спушти баждарената точка под 20%, т.е. трајно да ги изгубите килограмите

викат со трчање, имаш добра кондиција ..али г`зот ти се смалува.. :S :D

а баш си го сакам ваков ко шо ми е :D
така да, трчање отпаѓа ..др неш?

липосукција

Ако не си спремна да го испотиш газето џабе е...од седење и гладување не биваат резултати,само полошо ќе си направиш за здравјето...

Не ви треба никаква диета.. Ако не јадете благо,пржено и не пиете газирани сокови многу може да се ослабне.. Но тоа незначи сека се останато треба по цел ден да се јаде :)

Јас само да ве поздравам. Мило ми е што темава е и понатаму многу посетена и актуелна.
Како што знаете се вративме од Европското со Злато. Следува месец Јули и Мистер Универзум во Италија.

Јас само да ве поздравам. Мило ми е што темава е и понатаму многу посетена и актуелна.
Како што знаете се вративме од Европското со Злато. Следува месец Јули и Мистер Универзум во Италија.

Претседателе, навреме беа известени за златото на Зоки. Секоја чест за тебе, што успешно го водиш тимот на секој натпревар :)

Луѓе по колку пари одвојувате за овој спорт месечно?
Мене за храна ми одат од 100 до 150 евра, 800 месечно во теретана за суплементи и хемија не кажувам :)

Претседателе, навреме беа известени за златото на Зоки. Секоја чест за тебе, што успешно го водиш тимот на секој натпревар :)

Благодарам на убавите зборови.

--- надополнето ---

Луѓе по колку пари одвојувате за овој спорт месечно?
Мене за храна ми одат од 100 до 150 евра, 800 месечно во теретана за суплементи и хемија не кажувам :)

Ми даде идеа за анкета :)

фала за хорсе пауер искуствата, го зедов, многу е добар, многу брз опоравак и многу мускулна маса(ако комбиниран со добра исхрана и суплементација) :)

па за суплементи давам околу 60-70 евра месечно, хемија не користам, одам во повеќе теретани па месечен есап ми е околу 2000-2500 денари и за храна давам 120-150 евра.

Би било интересно да се направи една анкета да се види кој колку пари троши на овој спорт.Ја на пример давам 800 ден за теретаната и 3000-4500 за исхрана.Суплименти и хемија уште не користам :)

400 теретана , 1300 протеини , 980 BCAA амино , за храна многу накај 5000-5500 за 4 недели .

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom