Боди билдинг и теретани - прашања, одговори, заблуди, совети...

• Креатор на темата Креатор на темата ^Capo^
  • Време на започнување Време на започнување
da ,da imam slusnato za nego,samo ne znam sto potocno ima osvoeno,ne znam recisi nisto za negovata kariera...kako i da e,sekoja cest i respekt kon tvojot tatko...pozz
Па според неговите кажувања, најголем минус му е што не заминал странство каде што ќе можел да просперира уште повеќе...

Инаку во 85 се жени, во 87 се родив јас и почна да работи како шофер во градежното Маврово... и толку од кариерата на билдер (секој што се занимава тро од тро со оваа дисциплина знај колку се битни тренинзите) се преориентира на камионџија некое време, а во изминатите 10 години работи молер+монтажа на кнауф. Тешка физичка работа што според мене е клучна за неговата моментална добра форма.

Имам некаде црно-бели слики, да ги најдам и да ги скенирам ќе ги постнам тука :)

А ти планираше да се пријавиш на Mr. Olympia па се разочара:vozbud:
Секако дека и без хемија можеш да направиш тело за почит, со добра исхрана и суплементација.
Далеку од мр олимија :pos2:
Али пораката на даокументарецот (грубо) беше или боцкајте се или баталете железа :toe:

Многу можат погрешно да го протолкуваат

Далеку од мр олимија :pos2:
Али пораката на даокументарецот (грубо) беше или боцкајте се или баталете железа :toe:

Многу можат погрешно да го протолкуваат

Za zal taka e. Ako sakas da uspees kako takmicar,ili bockaj se ili batali takmicarenje i praj si telo za na plaza.

Паа сите погоре споментати
SYSTOL, sustanon, klenbuterol,
и не знам што друго се спомна погоре
:) :)

Clenbuterol
Se prodava pod razni iminja: Broncodil, Contraspasmin, Monores, Novegam, Spiropent i de. Clenbuterolot e bet-2 simpatomimetik, se koristi kako bronhodilator, vo tretmanot za astma.Se srekava vo oblik na tableti, sirup i inekcii. Ima slicno dejstvo kako adrenalionot.Kako CNS (centralen nerven sistem) stimulator, iako ne e steroid sekako dava i nesakani efekti, kako sto se: tresenje na prstite na racete, poermetuvanje na sonot, zgolemuvanje na krvniot pritisok i drugi zanemarlivi. Kako i da e, dosta e rasprostranet niz svetot poradi negoviot termogenski efekt i sposobnosta za sogoruvanje na masti. Poradi dobrata razmena na gasovi koja se vrsi pri upotreba na ovoj preparat, postoi i slab anabolen efekt i zgolemuvanje na silata i izdrzlivosta. Dozata iznesuva od 50-120 mcg/dnevno

Sustanon

rodazni iminja: Durandron,Durateston,Polysteron,Sostenon,Sustenon i dr.
Sustanon 250 e maslen rastvor na 4 razlicni testosteroni. Ovaa mesavina e dizajnirana da promovira brzo dejstvo na testosteronot i istovremeno dolgotrajno. Kako i site testosteronski preparati Sustanonot e jak anabolik so izrazeni androgeni svojstva. Najcesto se koristi vi ciklusi za dobivanje na obem, promovirajki odredena dobivka vo snaga i muskulna masa.Kako i site testosteroni aromatizira, samo ne vo taa merka kako na pr. Enathate ili Cypionate. Ne e preporacliv vo ciklusot pred natprevar zatoa sto e vidlivo i zadrzuvanjeto na voda.Se preporacuva koristenje na antiestrogen.
Kako jak androgen promovira tipicni nesakani efekti: Masna koza, akni,rastenje na vlakna po liceto i teloto.Prorodnoto lacenje na testosteronot prekinuva mnogu brzo, pa vo toj slucaj, pole ciklusot se koristi Clomiphene citrate ili HCG.Poradi toa sto Sustanonot ostanuva aktiven vo teloto i do 4 nedeli,se injektira najmalku ednas na sekoi 10 dena za da se odrzi nivoto na testosteron stabilno.
Efektivna doza se dvizi od 250mg na sekoi 10 dena do 1000mg nedelno.
Najdobro se kombinira so Oxymetholone ili Methandrostenolone. Raboti dobro i so Parabolan, Masteron ili Winstrol ako se bara potvrd i podefiniran izgled.

значи clenbuterol може да се користи во период на слабеење ?
подобар е од fat burnes ?

Дали е точно дека џабе пиеш протеини ако не ги мешаш со декстроза???

значи clenbuterol може да се користи во период на слабеење ?
подобар е од fat burnes ?
poefektiven e,ama i posteten...pa ti sam zakluci dali e podobar...;)

Дали е точно дека џабе пиеш протеини ако не ги мешаш со декстроза???
ne ni slucajno,protein so dekstroza se pie samo vednas po trening,dekstrozata e za ekspresno da gi nadohnadi rezervite na sheker vo organizmot potroseni za vreme na treningot

Tи дојди еднаш до тело за плажа... после думај се за боцкање :smir:
vaka sega ...(spored mene)postojat nekolku stadiumi sto treba da se pominat za da se dostigne edno kvalitetno nivo na razvitok na teloto i na razvitokot na edna individua kako vistinski sportist(ponatamu mozebi i profesionalen takmicar):
-prvo treba da se iskoristat do krajna granica pravilnoto(efektivno)vezbanje vo kombinacija so pravilnata i zdrava ishrana,treba prvostepeno do maksimum da se iskoristi kapacitetot koj go nudi prirodata na organizmot na odredena individua(genetika,metabolizam,muskulni partii i sl),istovremeno sovladuvajki gi tehnikite na pravilno(efektivno)vezbanje i zapoznavajki go svoeto telo(negovite prednosti,slabosti i sl.) koristejki ja samo zdravata i kvalitetna ishrana.
-koga ke se stigne do odredena bariera pri razvitokot na teloto na vezbacot(koga nekoe vreme vekje teloto nema da postignuva napredok,tuku ke stagnira)togas se preporacuva da se zemaat i dodatoci vo ishranata(suplementi) koi ke ovozmozat da se premosti ovaa bariera davajki mu na teloto pogolem vnes na cista hrana neophodna za ponatamosniot razvitok...po odreden period na koristenje na suplementite moze da se zapocne i plus so koristenje na preparatite koi stimuliraat anabolicno dejstvo(koi stimuliraat pogolemo lacenje na zlezdite na testosteron i sl.)
-duri po ovie pominati fazi od razvitokot na teloto(po podolg staz vo ovoj sport(nauka i umetnost)) ako ne ste zadovolni od napredokot moze da se odlucite i da pocnete da koristite steroidi(posebno za tie koi sakaat da se natprevaruvaat,koi se stremat kon samiot vrv),...normalno se zapocnuva so pomali dozi,pa ponatamu...

spored mene ova e patot sto treba sekoja individua da go izodi za da se razvie vo vistinski i kvaliteten sportist(bodibilder i sl.),i za da pocne nekoj da razmisluva za profesionalni angazmani takmicenja i sl.treba da se zdobie so odreden staz vo ovoj sport.
barem jas toa sekogas sum go sovetuval i se uste go sovetuvam na site(osobeno na onie koi mnogu mi znacat,koi za zal ne me slusaat)...:wink:

Пошто зимава ќе имам помалку шанси за трчање....ај ќе ве замолам за некој предлог -како ќе го “потскинам“ стомакот малце , а притоа имајќи предвид дека во јануари нема да посетувам теретана...а од фебруари повторно во стар ритам ,3-4 пати неделно по 1 час.

Последниве две години посетувам теретана , а притоа некористам никакви додатоци - освем што по пат на исхрана ги земам потребните дози квалитетна исхрана (мислам на витамини, минерали, јаг.хид. и сл. )

Ама последниве месец-два некако накачив маса (веројатно предизвикана од залежување после спијање) па иако бев редовен 3-4 пати неделно втеретана стомаков појача :)

Дај кажете некој “марифет“ да го намалам?
Нешто исхрана,додатоци , чаеви , вежби некои или сл. ?

udri na kardio poveke. ne mora da trcas nadvor.odi na tocak steper orbitrek.ete veruvam deka i aleks ke ti kaze ishrana.

Пошто зимава ќе имам помалку шанси за трчање....ај ќе ве замолам за некој предлог -како ќе го “потскинам“ стомакот малце , а притоа имајќи предвид дека во јануари нема да посетувам теретана...а од фебруари повторно во стар ритам ,3-4 пати неделно по 1 час.

Последниве две години посетувам теретана , а притоа некористам никакви додатоци - освем што по пат на исхрана ги земам потребните дози квалитетна исхрана (мислам на витамини, минерали, јаг.хид. и сл. )

Ама последниве месец-два некако накачив маса (веројатно предизвикана од залежување после спијање) па иако бев редовен 3-4 пати неделно втеретана стомаков појача :)

Па имаш избор , тоа е да правиш кардио во теретана точак , степер и сл или пак да трчаш е сеа зашо е ладно се разбира кое кје го избереш , но тоа кардио секако треба да биде проследено со квалитетна исхрана .. Најубаво е ги напишеш твоите пропорции ( висина , тежина и сл ) каква ти е исхраната сега , и што сакаш да постигнес па да може да ти укажеме на грешките .

vo domasna atmosfera improviziraj vezbi,sklekovi,stomacni,cucnjevi i sl.pravi najrazlicni kombinacii od sitite i vezbaj so mali pauizi pomegju serija...so samoto toa sto kaza deka vezbas samo 1 saat vekje e jasno zasto i kako si dozvolil da ti porasne stomakot,stom vekje vezbash 2 godini ne se stedi pravi pointenzivni treninzi,i sekako kombiniraj anaeroben so aeroben trening...za izshranata isfrli gi neesencijalnite masnotii o ishranata,koristi maslinovo maslo,povekje sveza ili varena hrana,najvekje proteinska...JH konsumiraj pred vezbanjeto,...:)

Па според неговите кажувања, најголем минус му е што не заминал странство каде што ќе можел да просперира уште повеќе...

Инаку во 85 се жени, во 87 се родив јас и почна да работи како шофер во градежното Маврово... и толку од кариерата на билдер (секој што се занимава тро од тро со оваа дисциплина знај колку се битни тренинзите) се преориентира на камионџија некое време, а во изминатите 10 години работи молер+монтажа на кнауф. Тешка физичка работа што според мене е клучна за неговата моментална добра форма.

Имам некаде црно-бели слики, да ги најдам и да ги скенирам ќе ги постнам тука :)
steta sto ja prekratil karierata,...sekoja cest za tatko ti, vo toa vreme stom bil shampon,toa e golem uspeh...ako gi najdes slikite obavezno postiraj gi...pozzz

Ladno , ne ladno .. trcam po 4 km 2 nedelno :D golem apatit imam , mora nekade da gi kinam extra kaloriite :pipi:

Ништо не е тоа. 8 км за 7 дена.
Јас само за загревање трчам 1 км пред теретана, инаку, кога работам кардио, трчам минимум секој ден меѓу 5 и 7.5 км. А кога се спремам за трки, под 12 км дневно не сум, ама тогаш и губам многу на килажа.

Елем, пробај повеќе да трчаш, не мора одеднаш, ама трчај поредовно. не смета да комбинираш малку кардио со анаеробите вежби.

Ништо не е тоа. 8 км за 7 дена.
Јас само за загревање трчам 1 км пред теретана, инаку, кога работам кардио, трчам минимум секој ден меѓу 5 и 7.5 км. А кога се спремам за трки, под 12 км дневно не сум, ама тогаш и губам многу на килажа.

Елем, пробај повеќе да трчаш, не мора одеднаш, ама трчај поредовно. не смета да комбинираш малку кардио со анаеробите вежби.

Па добро кажа дека трча два пати неделно, а не 7 дена.... Јасно е дека сите кои одат овој период во теретана се на маса...

Него да прашам после колку веме вежбање употребивте суплементи?

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom