Пред спиење не ти е баш ОК пошто го уморуваш срцето,јас после ЏКД кое ми завршува некаде 11 ипол-12 не можам да спијам иако сум преморен,многу брзо ми чука срцето цел кревет ми се дрма од што лупа јако и не можам да заспијам,така да избегавај навечер тренинг.Ме интересираат уште некои работи , па ќе бидам благодарна ако некој може да ми одговори и да ме посоветува.. конкретно ме интересира кој дел од денот е најдобар за вежбање( јас знам некогаш и во 11 навечер да почнам па до 1 по полноќ да вежбам,дали и колку е погрешно ова ноќно вежбање ) и исто така сакам да знам за истегнувањето после вежбање, сите мои вежби завршуваат со тегнење , но не знам зошто е тоа така и колку е битно истегнувањето, и зошто е...
Истегнувањето е добро затоа што стануваш по флексибилна и го намалуваш воспалението,така да чим не те мрзи истегај се што повеќе.[DOUBLEPOST=1422666861][/DOUBLEPOST]
обичниот грип фаќа повеќе на гради и рамо од овој, ако гледаш longterm овој фат е многу побезбеден од обичниот поради проблемите со рамо кој настануваат со време, и секако не би го предложил на почетници бидејќи треба веќе да знаат да го наместат цело тело правилно
За тоа со дланката, мене не ми се јавиле проблеми но можеш да пробаш со подебели некои fat gripz со што ке ја стискаш повеќе шипката и ке биде поисправен зглобот.
Ама јас имам читано дека ако дигаш поголема килажа и таков ти е грипот со палецот надвор може да ти падне на гради цела шипка...мене ми е по сигурно од внатре палецот,и јас скршив зглоб поради не правилно држење на шипка и пре форсирање на килажи на бенџ,сега е друга приказна,ја држам шипката како што треба и немам проблеми.