- Член од
- 26 јануари 2009
- Мислења
- 7.695
- Поени од реакции
- 6.579
Koлку протеин има во јајцата од препелица?
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Забелешка: This feature may not be available in some browsers.
1.1гр. во едно јајце.Koлку протеин има во јајцата од препелица?
1.1гр. во едно јајце.
Под итно на доктор друже, не е заебанција тоа!Иам проблем со вените на подлактиците,кога вежбам,а богами и после тоа ми се изрипени,као наркоман у пм. Незнам дали може да биде нешто опасно,ама не е баш нормално,гледам и кај други дечки не им се толку изразени![]()
sajSiGa, Myers, аква
Едно прашање до вас. Почнав да се чистам имам 5 тежински неделно и 4 кардио од 45-60 минути. За време на кардиото пијам скоро по 2 литри вода дали е добро тоа или да намалам. Исто и за време на тежинскиот тренинг конзумирам доста вода преку 2 литри. Значи на тренинг од 2-2ипол часа пијам преку 3 литри вода, а дневно преку 6 литри. Дали да намалувам или си е ОК.
Исто ме интересира за чистењето дали да одам со зголемување на калориите еднаш неделно (како cheating day) или пак со полнење јх и денови само на протеински внес без јх само немам некој добар пример за таква.
Aуу експерт сум на ова поле сега ќе ти eлаборирам со еден километарски постЕј друштво, дај кажете како да ги здебелам листовите на нозете, стварно не знам што не пробав, не сака. Генетика да, али мора да има нешто што може да се направи. У ПМ
sajSiGa, Myers, аква
Едно прашање до вас. Почнав да се чистам имам 5 тежински неделно и 4 кардио од 45-60 минути. За време на кардиото пијам скоро по 2 литри вода дали е добро тоа или да намалам. Исто и за време на тежинскиот тренинг конзумирам доста вода преку 2 литри. Значи на тренинг од 2-2ипол часа пијам преку 3 литри вода, а дневно преку 6 литри. Дали да намалувам или си е ОК.
Исто ме интересира за чистењето дали да одам со зголемување на калориите еднаш неделно (како cheating day) или пак со полнење јх и денови само на протеински внес без јх само немам некој добар пример за таква.
Зелен чај додадов, краток ми е периодот за чистење затоа толку кардио форсирам. Внесувам преку 170 гр протеин моментално за да не губам мн мускул. Cheatin day немам некоја голема желба за друга храна го навикнав организмот на оваа и немам некоја желба за хамбургери, благо пици и тој ден терам со + 500-700ккал али претежно од здрав извор (ориз, компир, овес, млеко, месо, јајца, урда, банана). Еве една недела откако сум почнат не сум измерен на вага но на огледало гледам доста подобрување, али има уште многу да се топи. Благодарам на советитеПрво, многу е 4 кардио тренинзи неделно од 45-60 минути.
Освен ако не сакаш да изгубиш голем дел од мускулната маса, намали на 3 пати неделно од по 20 минути, па зголемувај се до 40 минути максимум. Ова е мој совет - ти можеш да си останеш на твојата рутина ако мислиш дека така ти одговара.
Водата е во ред. Немаш потреба да ја намалиш, напротив.
Инаку со cheating денот, во ред е еднаш на 6-7 дена од кои моја препорака е да јадеш масимум 2 cheat оброци, останатите здрава исхрана ; да го шокираш организмот, и да му дадеш „удар“ за да не го успори метаболизмот, иако за да стигнеш до тоа ниво треба долго време да се лишиш од секојдневната исхрана и да си на малку калории.
Додади и зелен чај како термогеник кој ќе ти помогне во топењето на мастите.
Се си бара време, и ние сме ги вежбале па пораснале, е сега кај некој има малку утнато и генетиката али со време се си иди. Јас се нервирам за рацете дека не ми растат а дигам тежини, али треба време за се. Не оди ништо брзо.MajMyH да им се прчиме со големи листови а? хахаха
Шала на страна, ако имам некој дел развиен на мене тоа се нозете. Кога почнував теретана се сакав да намалам бутките на нозете и горев малце и успеав во тоа ама после гледам дека сум згрешил
Скоро 10г. играње ракомет си го направија своето кога станува збор за голем лист и општо за големи нозе.
Абе другари, јас се имам искинато од вежбање листови, али ете, голем удел има генетиката, според мене. Татко ми исто е човек со мали листови. а крупен горе, јас ист како него сум. Иначе и јас тренирав кошарка 8-9 години али ете, такви ми се, ма да знам дека од кошарка се градат баш „тенки“ вретенести листови.Се си бара време, и ние сме ги вежбале па пораснале, е сега кај некој има малку утнато и генетиката али со време се си иди. Јас се нервирам за рацете дека не ми растат а дигам тежини, али треба време за се. Не оди ништо брзо.
Има многу фактори, јас тренирав кошарка али пак низок останав, а ги имав вежбано многу (сметај 1.74 сум висок) друго е мојата висина и големина на лист да направам на оваа висина друго може да му расти на некој од 1.90. Инаку има улога и генетиката не дека не, сум видел батки горе ѕверови но листовите слабо.Абе другари, јас се имам искинато од вежбање листови, али ете, голем удел има генетиката, според мене. Татко ми исто е човек со мали листови. а крупен горе, јас ист како него сум. Иначе и јас тренирав кошарка 8-9 години али ете, такви ми се, ма да знам дека од кошарка се градат баш „тенки“ вретенести листови.