Biljbilj08
1987
Имам еден ваков го купив 600 денари пред 1на недела... 5-6дози по 5грама имам само земено иначе 300грама е паковањетоДа не продава некој креатин монохидрат?Би го купил по добра цена само да е чист.

Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Забелешка: This feature may not be available in some browsers.
Имам еден ваков го купив 600 денари пред 1на недела... 5-6дози по 5грама имам само земено иначе 300грама е паковањетоДа не продава некој креатин монохидрат?Би го купил по добра цена само да е чист.
Премногу вежби, немаш потреба од толку. Опфати ги градите од сите агли, ама не по 2 пати у тренинг.
Премногу вежби, немаш потреба од толку. Опфати ги градите од сите агли, ама не по 2 пати у тренинг.
Мислам дека спомна дека 7 вежби правиш. Јас не сум стручњак ама да сум на твое место би правел 3. И тоа би ги ротирал една недела едни вежби друга недела други вежби и тоа во круг.Кој да ги исфрлам ? И некој ако треба да заменам со други за поефикасен тренинг?
--- надополнето: 5 септември 2012 во 23:32 ---
Кој да ги исфрлам ? И некој ако треба да заменам со други за поефикасен тренинг?
Ај ако може поголемите батковцида разбијат еден мит т.е да потврдат или да негираат нешто.
Хипотетички ситуации:
1.јадеш убаво,вежбаш и пиеш гејнер,креатин или протеин сеедно и да речеме за 3 месеци качуваш 10 кила(може е невозможно ама да речеме така е колку ради примеров што го давам)
2.јадеш убаво,вежбаш и не земаш суплементи и ги качуваш тие 10 кила за 8-9 месеци можеби..........е сеа доколку прекинеш да вежбаш и во 2те ситуации т.е продолжич со други спортови,боречки вежтини и сл со која шема има шанси побрзо да ги изгубиш килограмите и масата/дефиницијата и за колку време отприлика?Ве прашувам зошто сум сигурен дека сте виделе секакви случаи во вашите години искуства со овие работи.Поздрав
озбилно??? ја па мислев брзо растатБез хипотетички ситуации... мускули растат со години не така брзо како што си мислите
немора да значи....за помалку од 3 месеци ставив 4,5гк,без многу маснотии на мене(правев тест пред и после)....вежбав,јадев туна,јајца,урда,гриз,ориз,пилешко,кашкавали,сирења.... после тренинг,пиев 4-5 белки од јајца со мед,банани и млеко измешано,не земав суплементи освен витамин б6 и б12....зависи до човекот,зависи до режимот,и зависи уште од милион работиМОжеш да ставиш маснотии толку за мускул 1.5 до 2.5 кг годишно можеш да ставиш на тебе чист мускул, се што напиша 8 или 9 кила си се заебал
зависи од повеќе работи....креатинот ќе ти помогне да качиш ама сам по себе не прави чуда.Ќе ги изгубиш доколку престанеш да вежбаш а доколку престанеш да пиеш креатин а продолжиш да вежбаш мислам дека горе доле ќе можеш да ги одржуваш тие килограми ама пак зависи од исхраната и од другите суплементи доколку ги земашколку кила можам да качам со креатин од 300грама... и дали кога ке престанам да го користам ке ги изгубам тие качени кила?
5 кг и да после тоа за 2 недели ке ги изгубиш тие килаколку кила можам да качам со креатин од 300грама... и дали кога ке престанам да го користам ке ги изгубам тие качени кила?
колку кила можам да качам со креатин од 300грама... и дали кога ке престанам да го користам ке ги изгубам тие качени кила?
на пример 5кг сум качил ...2-3кг паѓам ,.. 2кг можам да си задржам?Креатинот сам по себе не ти дава килограми,тоа што ти дава е добро конзумирање на креатинот+вежбање+јака исхрана.
замисли го вака,креатинот ти дава сила,а од силата доаѓаат поголеми килажи..за да расте мускулот,треба да го напрегнеш со големи килажи,а после тоа да му ги дадеш потребните нутритивни вредности кои што му се потребни...
значи,пак се враќаме на тоа-исхрана
а незнам дали и колку ќе паднеш,еден од искусниве вежбачи на форумов,мислам Ѓороски кажа дека не е така како што сите мислиме за креатинот,демек вода само ти носи у мускули,после таа вода се исфрла...мускулот ти е 70% вода.
ќе паднеш сигурно,ама нема да е тоа некоја огромна разлика...
на пример 5кг сум качил ...2-3кг паѓам ,.. 2кг можам да си задржам?