Blu-Ray

• Креатор на темата Креатор на темата shapeless
  • Време на започнување Време на започнување
Читај ги горните постови Еди, постојат микро хд (m-HD) филмови (рипови по 1,5гб со многу подобар квалитет од било кој двд (оргинал) скоро 5гб (див-икс) околу 2-2гб или пак (двд-рип) 1гб

Читај ги горните постови Еди, постојат микро хд (m-HD) филмови (рипови по 1,5гб со многу подобар квалитет од било кој двд (оргинал) скоро 5гб (див-икс) околу 2-2гб или пак (двд-рип) 1гб

Ги прочитав ама пак за да глеам такви не ми треба блуреј плеер нели.

Да де, не ни мислев дека ти треба, него ти спомна дека гледаш двд или можеби како израз го икористи (двд) називот, како и да е заради тоа мислев микро хд филмовите би ти биле подобра опција.

2-23-09bluray-collection.jpg

ауу мераци ова ,ама скапо да си купиш орогинал плус ти треба bluray dvd плеер
а еве која е разликата од dvd снимка и bluray снимка
dvd_bluray.jpg

само мене ме интересира колку би се движела цената кај нас за bluray dvd плеер ,дискови и др поврзано со bluray?, сто посто скапо за наш стандард

кај да најдам m-HD филмови во торент некоја страна дајте

Да де, не ни мислев дека ти треба, него ти спомна дека гледаш двд или можеби како израз го икористи (двд) називот, како и да е заради тоа мислев микро хд филмовите би ти биле подобра опција.

НЗ на што точно алудираш. Ако мислиш на мојата последна реченица "Ќе си останам на ДВД филмчиња" која е спомната btw мислам на ДВД формат (што купени оригинали, што влечени од Нет) што се гледаат на двд плеер, а не на блуреј плеер.

Е сеа може риповани блуреј, микро хд да вадат подобра слика од ДВД нз, ама тие не можеш да ги купиш од продавница и бројот на филмови што можеш да ги влечеш од Нет е ограничен, а и пак треба да ги конвертирам во ДВД формат (трошење време) пошто не глеам филмови на монитор, а на ТВ откако ќе ги изрежам дисковите.

Мене лично ДВД ми се подобра опција

на zamunda.net има bluray филмови ама ептен се големи така да не се исплати да го симињаш треба да го рипуваш лалп што пиша и Eddie_rebel него да сме ние живи и здрави па да си дочекаме убави времиња поефтини bluray филмови и плеери па да си уживаме во кристално чиста слика

само мене ме интересира колку би се движела цената кај нас за bluray dvd плеер ,дискови и др поврзано со bluray?, сто посто скапо за наш стандард

Оригинал blu-ray со филмови во Бугарија од 30 лева (околу 15 евра) па нагоре

A да порачуваш преку интернет од негде околу 15 $ па нагоре плус поштарина.

Поевтинеле бајги од последниот пат коа проверив

Blu-ray player негде околу 130 $ колку шо видов на Нет, во Македонија колку е не би знаел.

кај да најдам m-HD филмови во торент некоја страна дајте

Торенти тешко, на Рапидшер ги има обично поточно на HD UNIT3D и на Rapid.org али бара покана ( јас немам за жал) Пробај и на Гугл.

на zamunda.net има bluray филмови ама ептен се големи така да не се исплати да го симињаш треба да го рипуваш лалп што пиша и Eddie_rebel него да сме ние живи и здрави па да си дочекаме убави времиња поефтини bluray филмови и плеери па да си уживаме во кристално чиста слика

На Замунда има и помали од 1.5 гига, шо рече Psyside дека се со подобар квалитет од ДВД, побарај ќе најдеш

Значи вака, пред година и пол кога јас прашував - блу-реј плеерите не поддржуваа .mkv формат.
Затоа не ни земав тогаш...

А моментално, не знам каква е состојбата, информиран е некој?

Значи вака, пред година и пол кога јас прашував - блу-реј плеерите не поддржуваа .mkv формат.
Затоа не ни земав тогаш...

А моментално, не знам каква е состојбата, информиран е некој?

http://www.sony.com.mk/hub/blu-ray-disk-pleer
провери од sony има на страната све детално напишано цена невидов некаде

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom