Blu-Ray

• Креатор на темата Креатор на темата shapeless
  • Време на започнување Време на започнување
http://www.sony.com.mk/product/blu-ray-disc-player/bdp-s370#pageType=TechnicalSpecs

Нема .mkv поддршка. :/

Него, Psy, знам што зборам, nHD е! :)

nhd.jpg

која е страната кажи брзо да видам

Ти треба покана за да видиш.

да ама треба целден да седим да најдем таков

??? Во категорија HD ги листаш според големина најмалите прво, па одиш кон поголеми и ќе најдеш кај се приближно 1.5 гига за неколку минути и ќе си избреш што да симнуваш. Се надевам дека за тоа нема да ти треба цел ден за да се снајдеш.

Да не претеруваме, до 2012 ќе има во сите поголеми градови.

Кажав 2 пати веќе во погорните постови дека немам..Нов сум и јас на серверот.

Јас имам 11 покани.

Ќе ви дадам на сите, али не ме срамете и сидајте плииииз. :)
Само, затворени се регистрациите уште, не смееме покани да даваме...

Него Псај, во право си, го најдов и m-HD!

Еве скрин од 1.40 гигабајтната верзија на Mary and Max.
maryandmaxm720ppower185x.png

maryandmaxm720ppower185a.png

Еве за споредба скрин од 1.80 гигабајтната Xvid верзија на Замунда
19e50c13c8284b6b.png

Послаби бои и контрасти, помала резолуција, 2.0 звук...а поголемо. Go figure! :)

Јас имам 11 покани.

Ќе ви дадам на сите, али не ме срамете и сидајте плииииз. :)
Само, затворени се регистрациите уште, не смееме покани да даваме...

Него Псај, во право си, го најдов и m-HD!

Еве скрин од 1.40 гигабајтната верзија на Mary and Max.
maryandmaxm720ppower185x.png

maryandmaxm720ppower185a.png

Еве за споредба скрин од 1.80 гигабајтната Xvid верзија на Замунда
19e50c13c8284b6b.png

Послаби бои и контрасти, помала резолуција, 2.0 звук...а поголемо. Go figure! :)
мене обавезно покана да ми дадеш
колку добро е ова еј ,сликата џам а исто гиабајти има како на Замунда Xvid верзија:vozbud:

Некој талент бил тој што го кодирал.
MPEG4 AVC (h264) не е толку подобар од MPEG4 ASP (divx, xvid) како на примерот погоре.

И, ако правиме дирекна споредба ќе ги споредуваме на исти резолуции.
Или двете во HD или двете во SD.

Se zavisi od ekonomskite moznosti koi sto gi poseduvas...ako imas dovolno pari togas Blu-Ray e fenomenalen nacin za gledanje film/serija/koncert/dokumentarec.

Imam Sony BDP S500 + Bravia 42 inch so koi sekoj film ti izgleda podobro od kino,so ogled na kvalitetot na slikata i zvukot.

Prednosta na Blu-Ray vo sporedba so DVD e ogromna.

Kako prvo kako sto kazav kvalitetot na filmovite e nesporedliv,8 pati pogolema rezolucija i pocist zvuk...ponovite pleeri imaat 7.1 ozvucuvanje so koe dobivas custvo deka si vo samiot film.

Plus mozes redovno da si simnuvas firmware i da go updatuvas playerot so USB,taka sto nema da imas problemi so ponovi verzii na diskot i slicno.

Filmovi kaj ima malku ama mozes da si gi naracuvas od amazon.co.uk kade sto se 2 zona,odnosno Evropska zona i postarinata ne e golema.Na primer ja kupiv Matrix trilogijata za 14 funti plus 4-5 funti postarina.Gi dobivas filmovite plus 7-8 casa dokumenarci,making-of,komentari,trejleri i slicno.

Vo Bugarija prodavaat Blu Ray filmovi megutoa site se 30 leva bez razlika kolku se stari nekoi filmovi...istite tie na amazon se 2-3 pati poevtini,postari filmovi cinat okolu 5-8 funti.

Ako imas nekoe prasanje slobodno prasaj.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom