BinBin - апликација за изнајмување електрични тротинети

• Креатор на темата Креатор на темата Zlatikevichius
  • Време на започнување Време на започнување
Очигледно не си бил во град каде што овие лајна буквално се расфрлани по тротоарите и велосипедските патеки. Дел од европските градови почнаа да ги забрануваат овие тротинети. Инаку не сме самоуништувачки народ туку тротинетите се премногу евтини. Тие што ги има во Нирнберг се толку робусни што немаат мака ни тенк да ги прегази.
Не е битно евтини или биле не знам ти какви. сигурно вршат работа да тркнеш до негде кога ти треба итно превоз до поблиско место.

Жално е што народот не цени ништо.Не се само тротинетиве еден куп работи се уништуваат низ градовиве.

Сакаме да ни биде убаво во животот, да имаме убави градови, да си функционираат работите убаво а не си го почитуваме тоа што некој го смислил, направил. Одма да се искрши, уништи, да се расипе.. Не заслужуваме живот ние.

Не е битно евтини или биле не знам ти какви. сигурно вршат работа да тркнеш до негде кога ти треба итно превоз до поблиско место.

Жално е што народот не цени ништо.Не се само тротинетиве еден куп работи се уништуваат низ градовиве.

Сакаме да ни биде убаво во животот, да имаме убави градови, да си функционираат работите убаво а не си го почитуваме тоа што некој го смислил, направил. Одма да се искрши, уништи, да се расипе.. Не заслужуваме живот ние.
Баш е битно, да беше поинаку, тогаш и тротинетите што се изнајмуваат во „цивилизираните“ европски градови ќе беа вакви.

... јас мислам дека „пари“ ќе прават од друга страна од човечката лакомост и непринципиелност (кредити, казни, кривични за крадење), а ова наплатата за возење е само параван!

Вакви тротинети на пример има во Бугарија веќе 3 години, и тоа 3-4 фирми, цената таму е 10 ден./мин. и најчесто се возат од туристи, но како што знам таму мештаните не ги уништуваат туку ја користат приликата да привлекуваат туристи, затоа што овој алтернативен превоз е одлично за туристи.
Како што пишав погоре ова за нас мештаните е скапа работа, освен ако не ти треба за итно да стигнеш до негде, до интституција итн., инаку не се исплати за редовно користење, и воглавно не им е тоа целта, али ова за туристи многу значи, ако сакаме да бидеме привлечни за туристи подобро е да имаме вакви тротинети за изнајмување!

Вакви тротинети на пример има во Бугарија веќе 3 години, и тоа 3-4 фирми, цената таму е 10 ден./мин. и најчесто се возат од туристи, но како што знам таму мештаните не ги уништуваат туку ја користат приликата да привлекуваат туристи, затоа што овој алтернативен превоз е одлично за туристи.
Како што пишав погоре ова за нас мештаните е скапа работа, освен ако не ти треба за итно да стигнеш до негде, до интституција итн., инаку не се исплати за редовно користење, и воглавно не им е тоа целта, али ова за туристи многу значи, ако сакаме да бидеме привлечни за туристи подобро е да имаме вакви тротинети за изнајмување!
...споредуваш метрополи со население колку цело население во МКД, што ќе му е на туристот тротинет во СК со три булевари и неколку улици во центарот, кога може да си рента автомобил!

Не знам како не направиле истражување пред да го пуштат овие кај нас. Скопје рекордер е по украдени точаци, а не па овие што се оставаат насекаде без заштита.

А ова што е фрлено во контињер и во барана што да се каже. Срамота, добар пример оставаме за инвеститори. Утре некој друг ќе сака нешто да креира ама ќе се предомисли заради вакви глупости.
Ова се сигурни дечишта, еј види ме братче што ќе му направам сега на ова.

Не знам како не направиле истражување пред да го пуштат овие кај нас. Скопје рекордер е по украдени точаци, а не па овие што се оставаат насекаде без заштита.

А ова што е фрлено во контињер и во барана што да се каже. Срамота, добар пример оставаме за инвеститори. Утре некој друг ќе сака нешто да креира ама ќе се предомисли заради вакви глупости.
Ова се сигурни дечишта, еј види ме братче што ќе му направам сега на ова.
Сигурен сум многумина во Скопје се такви што ги изнајмуваат за чалам да праат низ град а не поради потреба некоја. Видов видео еден паднал од тротинетот со искинати фармерки и изгребани коленици.

Немаат ли GPS тротинетиве?

Немаат ли GPS тротинетиве?

ќе го блокира со алуминска фолија, и после кога ќе олади и нема да го бараат ќе го шитне на авто пазар. Тие двајцата на сликата што го турија тој у колата ваљда тоа им е намерата.

Вчера вечер земам еден да пробам без да читам упатство(типично балкански), и отклучувам се арно ама не го залетувам пред да дадам гас и никако да тргнам, после 2 минути пробување прекинувам вожња , сликам кодот наместо цел тротинет кога го оставам.
После гледам пишува 30мкд казна може да ти скинат од новчаник ако неправилно си го оставил (јбг)

После ми текнува дека може треба со залет да дадам гас, земам друг, и возам, дека беше веќе после полноќ и на една улица полиција со светло ми сигнализира, а уствари сигнализирале на кола позади мене ама јас веќе застанав, доаѓа млад полицаец и ме прашува како се возат како функционираат сето тоа и му објаснувам, на крај му велам ако не ме стопирате одам оти ова пари лапа ненормално хаха.
Автоматски споено мислење:

Убаво е 2-3 пати чисто меракот да ти помине, после се е ветер и магла.
Правев некоја рачуница, неделно 1 саат да возиш (8.5 минути на ден) од овие електричните , за 1 година ќе дадеш пари колку за еден нов и тоа не од тие најевтините. (52 недели х 450ден. (рачунам со евтината варијанта од 7.5мкд на минута) = 23 400 мкд

Струја ваљда за полнење не троши многу.Плус на евтина ќе полниш, само треба да се пази да не се преполни, гледам по јутуб така се запалувале батериите и експлодирале)

Сума сумарум, Скопјани сега се осеќаат како Амстердамци дека ете еколошки се транспортираат хахахах.
На истоку ништа ново.

Последно уредено:
E sea zamisli,
Sleguvas vo Minhen na Zheleznicka i imas 2km go Salata od koncertot A uste 10min do pocetokot!
UBAN doajga za 10 min + vozenje so 4 stanici.

Resenie, zemas trotinet i letas. 3 min pred koncert na vrata!
Si platil nekoj vic od cena kolku za edno kafe i sto e najvazhno si stasal na vreme!

E za toa se koristat trotineti. I vo mnogu gradovi se koristat. pretezhno vo kasni sati koga se pribiraat po doma a imaat pivnato

E sea zamisli,
Sleguvas vo Minhen na Zheleznicka i imas 2km go Salata od koncertot A uste 10min do pocetokot!
UBAN doajga za 10 min + vozenje so 4 stanici.

Resenie, zemas trotinet i letas. 3 min pred koncert na vrata!
Si platil nekoj vic od cena kolku za edno kafe i sto e najvazhno si stasal na vreme!

E za toa se koristat trotineti. I vo mnogu gradovi se koristat. pretezhno vo kasni sati koga se pribiraat po doma a imaat pivnato
Баш би било интересно пивнат да правиш осумки со едно вакво нестабилно возило. Најверојатно е дека ќе стигнеш до трауматологија.

Баш би било интересно пивнат да правиш осумки со едно вакво нестабилно возило. Најверојатно е дека ќе стигнеш до трауматологија.
Ne napijan tuku pivnato 1-2 piva. dovolno da ne smees so Kola doma da si odis!
A i ako zavrsis na traumatologija nema da bidi strasna rabota :shook: Germancive vikaat " Selber schuld"

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom