BinBin - апликација за изнајмување електрични тротинети

• Креатор на темата Креатор на темата Zlatikevichius
  • Време на започнување Време на започнување
Мислам дека е редно да им пратат вакви и во Тетово, па џукелите да можат да тренираат на подвижен плен :D
Ако те касне куче во одење 5 поени, ако те стигне на тротинет бонус како за три каснувања :D

Денеска кога се враќав од работа, тројца Шкљ на битпазар беа качени на еден тротинет и возеа во спротивна лента ... тројца ејјј :pos: :pos: :pos:
После тој терет, гарант уште утре иде на ремонт !!!

Денеска кога се враќав од работа, тројца Шкљ на битпазар беа качени на еден тротинет и возеа во спротивна лента ... тројца ејјј :pos: :pos: :pos:
После тој терет, гарант уште утре иде на ремонт !!!
Кај да е ќе ги има на ортопедија и во полициските билтени :LOL::LOL::LOL:

Жал ми е што сме самоуништувачки народ, па ваков проект за брзо ќе пропадне. Идејата е супер, цената е малку повисока за наш стандард, ама брка работа. Јас сум презадоволен, но ова нема да трае долго кај нас. Нема ни 4-5 дена поминато од коа ги пуштија, а веќе еден куп се оштетени. Не заслужуваме повеќе.

Жал ми е што сме самоуништувачки народ, па ваков проект за брзо ќе пропадне. Идејата е супер, цената е малку повисока за наш стандард, ама брка работа. Јас сум презадоволен, но ова нема да трае долго кај нас. Нема ни 4-5 дена поминато од коа ги пуштија, а веќе еден куп се оштетени. Не заслужуваме повеќе.
Очигледно не си бил во град каде што овие лајна буквално се расфрлани по тротоарите и велосипедските патеки. Дел од европските градови почнаа да ги забрануваат овие тротинети. Инаку не сме самоуништувачки народ туку тротинетите се премногу евтини. Тие што ги има во Нирнберг се толку робусни што немаат мака ни тенк да ги прегази.

Некако идејата не ми е баш супер. Секоја будала да учевствува во сообраќај без никаква заштита без инфраструктура за истото ми личи на идиотизам од невидени размери. Како ги регулираме со закон овие работи? Малолетни лица? Брзина? Пијани? Дрогирани? 3ца на 1?

Го пробав денес, си реков од работа до дома да тестирам, и на подолги релации дефинитивно е неисплатливо, дури поскапо и од такси испаѓа зошто се блокирани на 10км брзина само за подолго да биде возењето. Сменив еден мислев да не е со проблем и не оди над 10км, ама и вториот исто. Такси за истата релација наплаќа 220 денари, тротинетов 340. Прв и последен пат возење со нив.

Го пробав денес, си реков од работа до дома да тестирам, и на подолги релации дефинитивно е неисплатливо, дури поскапо и од такси испаѓа зошто се блокирани на 10км брзина само за подолго да биде возењето. Сменив еден мислев да не е со проблем и не оди над 10км, ама и вториот исто. Такси за истата релација наплаќа 220 денари, тротинетов 340. Прв и последен пат возење со нив.
Не само што е поевтино туку и по безбедно.

Ау ако е до 10км скроз неисплатливо, освен ако некаде се брзаш и треба да платиш паркинг или пак има некој застој во сообраќај да не ти одговара и такси.

Ау ако е до 10км скроз неисплатливо, освен ако некаде се брзаш и треба да платиш паркинг или пак има некој застој во сообраќај да не ти одговара и такси.
Воопшто не се исплатат, особено што речиси сите поголеми продавници даваат на 24 рати без камата.
Земи си еден тротинет од таму и вози се за џабе, 5 возења со овие бин бин ќе те коштаат колку ратата за цел месец, да не правиме муабет дека и после 2 години тој можеш да го шитнеш за пола цена од тоа што си го купил (гратис и полни го на работа во канцеларија :D)

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom