BinBin - апликација за изнајмување електрични тротинети

• Креатор на темата Креатор на темата Zlatikevichius
  • Време на започнување Време на започнување
Така е. Човекот е свесно битие со голема развиена самосвест. Ја викам и семафорите да се тргнат, ако можеш ќе си поминеш ако не ќе почекаш троа ее па и ти ќе подзакочиш троа ќе заобиколиш и ете стигна.

тоа е главното анархистичко начело, сите вие од семафорите би почнале, и шура си како бафра значи .

Така е. Човекот е свесно битие со голема развиена самосвест. Ја викам и семафорите да се тргнат, ако можеш ќе си поминеш ако не ќе почекаш троа ее па и ти ќе подзакочиш троа ќе заобиколиш и ете стигна.

Па кај попаметните, нема семафори, кружни текови има :P

него сериозна била работава. На некои луѓе не им го деактивирала возењето апликацијата и продолжувала да куца пари нон стоп.

Граѓани пријавуваат неправилности во управувањето со тротинетите во Скопје. Велат дека и покрај тоа што ставиле крај на возењето, апликацијата продолжува да им наплаќа.

тоа е главното анархистичко начело, сите вие од семафорите би почнале, и шура си како бафра значи .

Јас би почнал како Јапонците, прво од дома и од градинка. Самите си чистат, во парковите немаат канти за отпадоци, а пак нема ѓубре, по стадионите се чудиме зашто си чистат после себе, анархисти невидени.

...мора институциите за кои се платени башка си добиле фантастични 78% покачување (процент назначен на заебанција, ако проџе, проџе) да си ја оправдат плата ако не сакаат харам да им биде,
....тоа значи полиција, судство, ЈКП, ЈПП... итн, да превземаат мерки за зачувување и функционирање на програмата за градски тротинети, тоа им е смислата за постоење на тие институции токму поради недоразвиениот човек да биде културен, цивилизиран и совесен,
... и тоа е секаде така, разликата е што во другите држави институциите ја извршуваат работната обврска, а нашиве институции - Не! седат полицајци по кафани и кладилници со униформа велат ,, немет наредба", а другите одговорни моментално јадат морски плодови и апетисани, а богами пијат виски и кафе ,,оригинале" по бифињата во институциите платени со народни пари, па зошто народот да не си тераат ќеф, кој мрднат кој пореметен, кој за инат секогаш попаметни од тие другите спомнати погоре.

Почнаа да ги оставаат на сред улица

Attachments

• IMG_20230523_135138.jpg
    IMG_20230523_135138.jpg
    4,7 MB · Прегледи: 83
Се тригернаа таксисти, и таксисти related ликови :icon_lol:

Ако гледате така ,демек е опасно, и кола, скутер, на крај краева и пешки да идеш е опасно...

Се тригернаа таксисти, и таксисти related ликови :icon_lol:

Ако гледате така ,демек е опасно, и кола, скутер, на крај краева и пешки да идеш е опасно...
Поентата е што овој тип на возило сеуште го нема внесено во ниеден закон за сообраќај. Сите други категории возила се внесени почнувајќи од велосипед, велосипед со мотор, моторцикл па се до Автобус. Ова е ни вода ни киселина. Има сопствен погон што значи би требало да биде велосипед со мотор и според тоа да се движи на десната страна од коловозот, но е премногу мало за да се третира така. Од друга страна знае да биде побрзо од просечен велосипед. Тука е најголемиот проблем пред се.

So trotinetite nekoja kriminalna sema se vrte da vi kazam da ne bide posle nekazano. A i gazdata ne e nas covek, turcin e. Ja majkata bre da mu davame 8 denara na minuta. Realna cena treba da bide 2 denara minuta. Frlajte tie trotineti mamata nivna..zimajte bruselica secete gi na pola za delovi.

Ако возат на тротоар, патека кај што се движат луѓе, треба да внимаваат додека возат,
...е тука е грешката, тротоарот е за пешаци не за „внимателно додека возат“, ако се движат по тротоар треба да е пешак, а не да вози, било што со било која внимателна брзина!

Последно уредено:
...е тука е грешката, тротоарот е за пешаци не за „внимателно додека возат“, ако е движат по тротоар треба да е пешак, а не да вози!
Е грешка си. Тротоарот е за паркирање на коли.

...е тука е грешката, тротоарот е за пешаци не за „внимателно додека возат“, ако е движат по тротоар треба да е пешак, а не да вози!
Епа добро, ако на регионален/селски пат нема тротоар, тогаш ни пешаците не смеат да одат покрај него. Односно секој има право да ги прегази и да не биде казнет. Или некаде некое дете ако претрча преку улица каде не е пешачки, имам право да го згазам, бидејќи по закон не би требало да бидам виновен нели? Кога нема предвидено закон, тогаш се употребува човечното во тебе.

Не правам проблем ни за пречка на патот, ни ако луѓе се зазбореле, нити па ако некој ми засмета, ќе го заобиколам, ќе подзастанам. Ако возам на велосипедска со 30 на саат, и ако има дете/човек пред мене, сигурно нма да се забијам во нив, туку ќе подзастанам, закочам, иако јас сум во право. Нит круната ќе ми падне од глава, нит ништо. Ми се дешавало од икс причини да морам да се движам по велосипедска како пешак, па сум се држел на страна и сум се извинувал на тие што ќе пројдат во тој момент. Нит сум застанал на средина на велосипедската ниту пак сум дремел како мисир за да ги попречувам.

Види ги луѓето кога се качуваат како хиени во автобусот, недозволувајќи им на патниците прво да се симнат од него. Тоа не е регулирано со закон, па не значи дека треба да скокаат како мајмуни коа ќе се отворат вратите. По некои такви манири/правила во општеството, прво се гледа дека не си шетан по светот, второ дека си дно од човек, и нема што да се разговара тука, кој бил крив и како и зошто.

Последно уредено:
Епа добро, ако на регионален/селски пат нема тротоар, тогаш ни пешаците не смеат да одат покрај него. Односно секој има право да ги прегази и да не биде казнет. Или некаде некое дете ако претрча преку улица каде не е пешачки, имам право да го згазам, бидејќи по закон не би требало да бидам виновен нели? Кога нема предвидено закон, тогаш се употребува човечното во тебе.
Кој вели дека нема закон за движење на пешаци по пат каде што нема тротоар? Ти изгледа за возачка немаш полагано.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom