Не сака он ко Индија. Сака ко у Јапан.
у Јапан има семафори и правила.
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Забелешка: This feature may not be available in some browsers.
Не сака он ко Индија. Сака ко у Јапан.
Ајде, да збориме еве за сообраќајот. Зошто мора да биде сѐ регулирано по закон? Не сите ситуации, не сите случаеви што се на суд се толкуваат според закон. Затоа имаме и многу неправди, затоа што законот како прво ниту е ист за сите, ниту може да се протолкува како што треба во дадената ситуација.Најголем причинител за авионски несреќи се пилотска грешка. Знаев дека не треба пилоти да возат нешо се мати тука еј. Треба и сите дронови да си летаме слободно кој како му текне. Абе кој може нека си земе нека си летка кај сака да си слетуваат кај им текне. Роботи ќе не праат низаедни.
Најголем причинител за авионски несреќи се пилотска грешка. Знаев дека не треба пилоти да возат нешо се мати тука еј. Треба и сите дронови да си летаме слободно кој како му текне. Абе кој може нека си земе нека си летка кај сака да си слетуваат кај им текне. Роботи ќе не праат низаедни.
Ајде, да збориме еве за сообраќајот. Зошто мора да биде сѐ регулирано по закон? Не сите ситуации, не сите случаеви што се на суд се толкуваат според закон. Затоа имаме и многу неправди, затоа што законот како прво ниту е ист за сите, ниту може да се протолкува како што треба во дадената ситуација.
Сакам да кажам, дека е човечки да закочиш/подзастанеш што и да возиш, кола, трактор, велосипед, ролерки. со цел да избегнеш инцидент, без разлика кој е во право според закон.
Епа видиш како сам себе убијал со тоа дека пилотска грешка е причина за несреќи, па никому ништо, тераме животот, народ пак лета, тоа е животот, непредвидлив е.
Од што не сакаш да прифатиш некои работи само скокаше од од кол на кол и ете слета на кол.
Така е живот иде даље. Јас зборам да се намалат ризиците во Сообраќајот и да нема фатални последици. Ама твојата теза е и да има последици живот иде даље.
Не, ти бараш закони за се и сешто, надевајќи се нешто ќе смени тоа, а последни 100 години иако имаме се повеќе закони, народ се полошо живее, па нели ти текнало дека таа корелација, може и да е една од причините за тоа...
Кациги за на точак порано ретко кој носел, сега доста си носат, од што се свесни дека е за нивно добро, не ради законот. Исто и појаси во кола, мнозинството носат за своја лична безбедност, не ради закон.
Абе добро, ти кажав за ситуација која не е баш регулирана со закон. Доколку се најде човек на велосипедска патека, свесно или несвесно, мене не ми дава за право како велосипедист со 25 на саат да се забијам во него. Иако никаде нема закон дека јас треба да застанам. Не знам како да ти кажам, има некои непишани правила/закони, кои сметам дека треба да се почитуваат. Пешаци кога се разминуваат по тесна уличка, едниот застанува, за другиот да помине, односно му дава предност. Ако и двајцата поминат во исто време, ќе се удрат. Каде има таков закон за пешаци?Затоа што е собраќај и ако сакаш да учевствуваш во него има правила и закони. Не ми се верува дека треба исклучок да направам за било што или да се објаснувам за ова. Како што за тој на велосипед, мотор, има правила така треба и за ова. Пример во Словенија со далеку подобра инфраструктура и поголема свест е дозволено само на приватен имот. Ние со очајна инфраструктура уште електрични тротинети ни фалат по улициве. Јас незнам како тоа мислите да не се регулира? И немој со тие тези секој треба да пази. Па нормално бре треба да се пази.
Автоматски споено мислење:
Така е живот иде даље. Јас зборам да се намалат ризиците во Сообраќајот и да нема фатални последици. Ама твојата теза е и да има последици живот иде даље.
Кацига за точак нит сум носел нити ќе носам. Да се спуштам со маунтин бајк по планина има смисла ама за низ град е дебилно. Кацига на мопед или каиш во кола е веќе друг муабет.Не, ти бараш закони за се и сешто, надевајќи се нешто ќе смени тоа, а последни 100 години иако имаме се повеќе закони, народ се полошо живее, па нели ти текнало дека таа корелација, може и да е една од причините за тоа...
Кациги за на точак порано ретко кој носел, сега доста си носат, од што се свесни дека е за нивно добро, не ради законот. Исто и појаси во кола, мнозинството носат за своја лична безбедност, не ради закон.
Ти сакаш секоја будала во секоја возраст Во секое стање дали бил пијан или не дали има положено и знае што е собраќај, дали е слеп или ќор да може да го јавне тротинетот и да фура кај му текне.
Кацига за точак нит сум носел нити ќе носам. Да се спуштам со маунтин бајк по планина има смисла ама за низ град е дебилно. Кацига на мопед или каиш во кола е веќе друг муабет.
Абе добро, ти кажав за ситуација која не е баш регулирана со закон. Доколку се најде човек на велосипедска патека, свесно или несвесно, мене не ми дава за право како велосипедист со 25 на саат да се забијам во него. Иако никаде нема закон дека јас треба да застанам. Не знам како да ти кажам, има некои непишани правила/закони, кои сметам дека треба да се почитуваат. Пешаци кога се разминуваат по тесна уличка, едниот застанува, за другиот да помине, односно му дава предност. Ако и двајцата поминат во исто време, ќе се удрат. Каде има таков закон за пешаци?
Каде има закон дека треба првин патниците да се симнат од автобусот, па други да влезат? Нема, ама според мене, а и многу други низ Европа, така е правилно. Бон-тон, култура и осет за другиот околу тебе, не треба да ги пишува во книга за да се почитуваат.
Абе добро, ти кажав за ситуација која не е баш регулирана со закон. Доколку се најде човек на велосипедска патека, свесно или несвесно, мене не ми дава за право како велосипедист со 25 на саат да се забијам во него. Иако никаде нема закон дека јас треба да застанам. Не знам како да ти кажам, има некои непишани правила/закони, кои сметам дека треба да се почитуваат. Пешаци кога се разминуваат по тесна уличка, едниот застанува, за другиот да помине, односно му дава предност. Ако и двајцата поминат во исто време, ќе се удрат. Каде има таков закон за пешаци?
Каде има закон дека треба првин патниците да се симнат од автобусот, па други да влезат? Нема, ама според мене, а и многу други низ Европа, така е правилно. Бон-тон, култура и осет за другиот околу тебе, не треба да ги пишува во книга за да се почитуваат.
Кацига на точак е дебилна работа. Тоа и здружението на велосипедисти го кажа. Ако беше каишот небитен на големи брзини така тогаш воачите од формула 1 немаше каиши да носат.Јас друго сакам, а во врска темава еве пак ќе ти повторам, доста барате и дозволувате системот да ни се меша во животите, посебно од докажани корумпирани, неспособни вработени во системот.
Ако ти е за пијаните, глеј како народ да не се пијанчи.
Ти во темава по 2 пат си контрадикторен, што е работата, по други теми логички постови имаш.
Не носи кацига, гајле ми е, твој избор.
Зашто би ставил каиш во кола ако возиш со повеќе од 160км...
Кацига на точак е дебилна работа. Тоа и здружението на велосипедисти го кажа. Ако беше каишот небитен на големи брзини така тогаш воачите од формула 1 немаше каиши да носат.
Не сум сигурен дека кацига за возење велосипед е задолжителна. Знам дека имаше иницијатива таков дебилен закон да не помине и тоа од здружението “на точак“.Ааа извини царе, не знаев дека формула возиш.
Дали кацига е дебилна работа не е битно, туку се повикуваш на закони, а на 2 пати кажуваш обратно од законите.
Па тротинетите ако возат по велосипедска, што ти сметаат на тебе? Ако возат со тебе на булевар или на улица, казни ги, згази ги, што ме заболе мене? Тротинетите се супер, автомобилите се супер. Не се супер оние што ги користат и злоупотребуваат. Јас и да возам на булевар, и да возам на велосипедска, и на пешачка, пазам, како и за мене, така и за сите. Се прилагодувам на околината, и не ми е проблем ни да подзастанам, да закочам, да се симнам од точак/тротинет ако тоа го налага ситуацијата. Ама на луѓе што се држат строго до законот, им е најголем проблем да се пред сѐ, луѓе.Човек разбираш ти што е сообраќај и за што зборам?
Деуже ако не можеме да се сложиме на основен минимум дека учесници во сообраќај треба да се регулираат, што муабет да ти правам понатака. Различна димензија сме.