Berserk

• Креатор на темата Креатор на темата Max Legend
  • Време на започнување Време на започнување
Toa e misterija. Isto kako sto ne se znae od kade vitezot ima moki za da vidi sto nosi idninata. A ova ima plot holes-ako znael za idninata i festivalot i deka Grifit ke stane Femto, togas Zosto vitezot ne go sprecil neizbeznoto? Dali nekoj go zaprel?

Можеби затоа што и нема некаков проблем со останатите членови на God Hand?
-Нели само со Void се.... затоа што можеби тој го заебал, како што направи Griffith со Guts?

Можеби се гледа себе си во Guts, па затоа го спаси и му го даде неговиот армор?

Можеби затоа што и нема некаков проблем со останатите членови на God Hand?
-Нели само со Void се.... затоа што можеби тој го заебал, како што направи Griffith со Guts?

Можеби се гледа себе си во Guts, па затоа го спаси и му го даде неговиот армор?

Rabotata e sto samiot vitez se deklarira kako neprijatel na celata bozja raka (I'm not one of the unhumans), toj im gi ubiva apostolite isto kako sto Guts pravi. Da bese samo void, ke odese samo kon nego. No toj trgna i protiv Grifit, sakase da go ubie so behelit mecot, no ne mu uspea.

Vitezot go spasi Guts zosto vo nego vide covek koj e resen da se bori do samiot kraj, nezavisno kolku e ocajna situacijata. I druga rabota-toj mozel da se konfrontira so bozjata raka, no po cena da ne gi spasi Kaska i Guts. Na krajot go izbra drugoto.

Nova teorija - sto ako Skull knight ne bil prinesen kako zrtva za bozjata raka? Ova ne sum go primetil no samo sto procitav teorija na eden forumas od mangafox.

Sto ako Gaiserik ne se poznaval so Void voopsto? Na primer, Gaiserik stanal kral na edna ogromna imperija posle mnogu krvavi osvojuvanja. Bil poznat kako surov tiranin i staval vo zatvor na izmacuvanje mnogu neistomislenici, megu koi i Void. Void bil staven na teski izmacuvanja i ostaven vo najbatalenata zandana da umira bavno. Gaiserik ne znael deka Void e seuste ziv. Void, o svojot najgolem ocaj uspeva da ja povika bozjata raka preku behelitot. Mu se ostvaruva zelbata da se odmazdi kon Gaiserik, odnosno so novata mok da mu go srusi kralstvoto, no po cena na ona sto mu bilo najmilo-gradot vo koj Void ziveel i go sakal, a voedno i glaven grad na kralstvoto na Gaiserik. Gradot e zrtvuvan, imperijata propaga, Gaiserik se povlekuva nekade daleku i bara nacin kako da go ubie Void. Besmrtnosta verojatno se dolzi na pomosta koja mu ja davaat vesterkata Flora i elfite od Skjelig.

Интересно....логички е пошто не гледам начин како би се спасил самиот од Еклипсата.

Но тогаш, кој бил мотивот на Void за да.... биди во било каков контакт со Gaiserik? Можеби имал намера да прави нешто слично како Griffith?
--- надополнето: 2 декември 2013 во 12:22 ---
EDIT: Исто и Mozgus спомна нешто дека биле повикани ангелите да го казнат Gaiseric од страна на некој затвореник, кој бил затворен токму од Gaiserik! :vozbud:

Освен првата епизода од анимето, наредните 13 се можеби и најтиња епизоди шо сум гледал од аниме. Ова Шаринган само ме лажи да гледам понатаму. :oops:

А од ова вашево шо го читам за манга е јако, побрзо манга ќе ја прочитам него анимето да го догледам. 2 месеци го гледам и одвај до пола.

Освен првата епизода од анимето, наредните 13 се можеби и најтиња епизоди шо сум гледал од аниме. Ова Шаринган само ме лажи да гледам понатаму. :oops:

А од ова вашево шо го читам за манга е јако, побрзо манга ќе ја прочитам него анимето да го догледам. 2 месеци го гледам и одвај до пола.

Realno mangata e podobra vo sekoj pogled, animeto mozes da go skoknes.

Аууу колку ме заебавте со анимето,ццц како можеше така да зврши.За џабе си поебав цел ден...
Втор дел нема ли?

Аууу колку ме заебавте со анимето,ццц како можеше така да зврши.За џабе си поебав цел ден...
Втор дел нема ли?

Го изгледа цело?
-Бравос!

Иначе нема втор дел, но доколку те интересира што се случува понатаму... можеш да ја читаш мангата која е прилично долга и сеуште не е комплетна и е на Onhold ( авторот работи на друга манга).

Исто така би требало да ја почниш отпочеток да ја читаш, бидејќи има кратено некои сцени.

Втор дел нема ли?

Berserk: Golden Age Arc гледај ги

ако не ти се чита мангата

Кој им е целта на Год Хенд и зошто се демони,а се претставени како слуги на бог?

Кој им е целта на Год Хенд и зошто се демони,а се претставени како слуги на бог?

Vo mangata ima poglavje koe bese trgnato od avtorot, no sepak bese prevedeno i postaveno vo skenovite na stripot. Vo toa poglavje Grifit ima muabet so entitet koj se pretstavuva sebesi kako bogot ili potocno konceptot na bog koj lugeto go stvorile na kolektivno potsvesno nivo. Toj entitet otkriva nekoi raboti za god hand.

Неам никад гледано многу аниме освен Dragonball као копиљ и во последно време Death Note, Full Metal Alchemist и уште некоја али се сретнав со Berserk пред некоја недела.. ги изглеав и филмовите и серијалот, дури и почнав мангата да ја читам (првпат во живот читам манга ми требаше пола саат за да сватам дека од десно на лево се чита xD) и можам да кажам дека е стварно многу добро.

Иначе да ве прашам до кој чаптер на мангата е одработен серијалот ?

Неам никад гледано многу аниме освен Dragonball као копиљ и во последно време Death Note, Full Metal Alchemist и уште некоја али се сретнав со Berserk пред некоја недела.. ги изглеав и филмовите и серијалот, дури и почнав мангата да ја читам (првпат во живот читам манга ми требаше пола саат за да сватам дека од десно на лево се чита xD) и можам да кажам дека е стварно многу добро.

Иначе да ве прашам до кој чаптер на мангата е одработен серијалот ?

Многу малку, не знам точно колку ама можеби помалку и од 1/3.[DOUBLEPOST=1394542748][/DOUBLEPOST]P.s за оние неупатените мангата продолжува после 11 април. ^_^

http://www.bg-anime.info/2014/03/berserk-manga-se-nastavlja-11-aprila.html

Последно уредено од модератор:
Guts_Post-Eclipse_Manga.jpg

имам интересно прашање колку е стар Guts (колку години има ) на сликава

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom