Berserk

• Креатор на темата Креатор на темата Max Legend
  • Време на започнување Време на започнување
Стигнав до 239 чаптер...

Оној од Бакираки кланот што има двајца батки зад него прилично сум сигурен дека не се "ordinary", а зошто тогаш се чуди за The Emperor дека бил Ѓавол?? o_O

Locus прејак армор и шлем носи. :vozbud:
Некој, случајно да не има слика од него како профил, се скапав барање нема баш .... како шо сакам. :confused:

Детенцено што го најде Каска... :love:

Стигнав до 281 чаптер...
:vozbud:
g276.019.jpg

Само што ја завршив мангата и ја ставам на On hold таман за 5-6 години да се надеваме дека ќе заврши. :)

Guts како лик ме инспирира!

Како мал, беше... ај да не кажувам :confused:, имаше страв или фобија... да го допираат, одма стануваше нервозен. Очигледно дека после тоа беше целосно осамен и исполнет со страв. Затоа по некое време кога ги запозна луѓето од бандата на Белиот сокол на некој начин "омекна".

Пристапот му е... како ќе се однесуваат со него, така тој со нив. Најпрвин ми остави впечаток на лош и бесчувствителен човек, но се излажав, најверојатно му било како одбранбен механизам. Му требаше време само да се запознае со останатите луѓе.

Имаше почит кон сите, а најмногу кон Griffith затоа што го почувствува како вистински пријател. Ќе направеше се за него, само ако не..

It is my perception that a true friend never relies on another’s dream. A person with the potential to be my true friend must be able to find his reason for life without my help. And, he would have to put his heart and soul into protecting his dream. He would never hesitate to fight for his dream, even against me. For me, a true friend is one who stands equal on those terms.

A friend would not just follow another's dream... a friend would find his own reason to live..

На некој начин после ова потценување, тој(Guts) тргна по свој пат. Неговиот сон на за некого беден, но за него уживање и единствено нешто што знаеше е мечување.

Но, сепак Guts не ги забораваше моменти со кои ги помина, затоа што ми се чини дека му беа среќни моменти (мал дел од неговиот живот) се врати го спаси... но за што?
-За да... го изневери и искористат пак.

Неговата омраза беше неговото најголемо оружје, би направил се само да го направи тоа што си го зацртал(целта).

P.s. @Max Legend до каде е со приказната мангава? При крај е или?

Iskreno ne veruvam da se gleda krajot. Mozebi uste 15 godini. Veke spomnav zosto bavno e tempoto. A bas doprva treba da se krsat kopjata vo mnogu oblasti. I da se razjasnat mnogu misterii. Da ne bese tolku zabegan za crtanjeto mozevme da vidime barem 40-50 knigi od Miura dosega.

Stom ja zavrsi veruvam ke te kopkaat mnogu raboti. Imas konkreten topik?

Stom ja zavrsi veruvam ke te kopkaat mnogu raboti. Imas konkreten topik?

Повеќе се фокусирав на минатото на Guts...

1)Пред се, ме интересира кој е татко му на Guts? :)
-Скоро никакво инфо не сум начекал, околу него па и за неговата мајка.

2)Кај исчезна Martino?

3) Зошто со себе Guts носи туѓо Behelit?

4)Кај му е шлемот од берзеркер арморот?
Berserker_Armor.jpg

Berserker_armour.png

5. Батките околу главниот на Бакираки кланот ми се сомнителни. Не знам во што да ги класифицирам дали во луѓе или чудовишта...

0000bakiraka.jpg

6. Ме изненади Ganishka како беше против.... Griffith. Зарем не знаеше дека е еден од God Hand-петорката?

7. Детето што се појави неколкупати (последно на бродот), имаше шпекулации дека е од островот на Elf's ама не беше прецизирано..

8. Зошто Caska не ја напаѓаа зли сили (исто има brand како Guts)?

• Ми се допаѓа
Reactions: J +
Повеќе се фокусирав на минатото на Guts...

2)Кај исчезна Martino?

3) Зошто со себе Guts носи туѓо Behelit?

4)Кај му е шлемот од берзеркер арморот?
Berserker_Armor.jpg

Berserker_armour.png

5. Батките околу главниот на Бакираки кланот ми се сомнителни. Не знам во што да ги класифицирам дали во луѓе или чудовишта...

0000bakiraka.jpg

6. Ме изненади Ganishka како беше против.... Griffith. Зарем не знаеше дека е еден од God Hand-петорката?

7. Детето што се појави неколкупати (последно на бродот), имаше шпекулации дека е од островот на Elf's ама не беше прецизирано..

8. Зошто Caska не ја напаѓаа зли сили (исто има brand како Guts)?

Ne se znae koj e tatko mu, najverojatno nema ni da se doznae.

Ne mi teknuva na Martino?

Koga odese protiv baronite, Guts barase behelit kako nacin da gi povika i da se sooci so niv.

Slemot e tamu, samo sto se obrazuva po zamislata na vnatresniot demon na Guts, the beast of darkness.

Bakirakite iako monstruozni, sepak nemaat nisto natprirodno. Samo se epten istrenirani kako vrvni ubijci.

Ganishka bese zrtveno jagne na nekoj nacin. Grifit morase da bide prikazan kako spasitel na covestvoto, kako nekoj koj se bori protiv ultimativno zlo kako Ganishka. Toj dobro znaese koj e Griffit, no sakase mok. Golema mok.

Deteto e na Kaska i Guts. Ti teknuva na onoj deformiran fetus? Toa e teloto na deteto koe bese odzemeno od Grifit za toj da dobie svoe telo koga ke se vrati vo fizickiot svet. Duhot na deteto eprisuten na zemjata i gi stiti svoite roditeli na polna mesecina. Togas dobiva zgolemena mok.

Kaska bese stitena od nejzinoto dete. Ti teknuva na kulata vo Albion? Ete zosto demonite odbegavaa da trgnat po nejze. A ne ja stitese samo nea. Mu ja pokaza vizijata na Guts za toa sto ke k se sluci na Kaska ako ne pobrza da ja najde.

@Max Legend

Martino.jpg

Martino... беше старецот што на некој начин го спаси/наговори да избега Guts од носење во замокот (не знам чиј беше). Му рече да бега низ планина нема да го стасаат, арно ама... го фатија (беше повреден од стрела). И за тоа време додека го бркаа Guts, Martino им избега.

После некое време додека се тепаше Guts против едно разгалено детиште (ама детиште од 100кг), го спаси Martino и толку од него..
--- надополнето: 27 ноември 2013 во 01:20 ---
Deteto e na Kaska i Guts. Ti teknuva na onoj deformiran fetus? Toa e teloto na deteto koe bese odzemeno od Grifit za toj da dobie svoe telo koga ke se vrati vo fizickiot svet. Duhot na deteto eprisuten na zemjata i gi stiti svoite roditeli na polna mesecina. Togas dobiva zgolemena mok.

Ме чуди на Guts, а толку деформирано... Мислев дека е на Griffith. :facepalm:

@Max Legend

Martino.jpg

Martino... беше старецот што на некој начин го спаси/наговори да избега Guts од носење во замокот (не знам чиј беше). Му рече да бега низ планина нема да го стасаат, арно ама... го фатија (беше повреден од стрела). И за тоа време додека го бркаа Guts, Martino им избега.

После некое време додека се тепаше Guts против едно разгалено детиште (ама детиште од 100кг), го спаси Martino и толку од него..
--- надополнето: 27 ноември 2013 во 01:20 ---

Ме чуди на Guts, а толку деформирано... Мислев дека е на Griffith. :facepalm:

Ah, toj. Pa Martino e samo del od flesbekot na Guts i nema da vidime poveke od nego.

Deteto, spored mene, e na Guts, se spandza so Kaska pred da go spasat Grif, deformiranosta e poradi toa sto fetusot bese korumpiran od demon jizz.

2)Кај исчезна Martino?

)?

max одговори на останатите еве една луда идеја што ако Skull Knight МУ Е ТАТКО НА Guts :P
а мислам дека ке се открие кои мѕ се родители понатаму
Martino нели беше убиен од Guts

max одговори на останатите еве една луда идеја што ако Skull Knight МУ Е ТАТКО НА Guts :P
а мислам дека ке се открие кои мѕ се родители понатаму
Martino нели беше убиен од Guts

Не верувам, пошто Skull Knight е негде стар можеби повеќе од илјада години. Некогаш бил човек, ама сега не. Едноставно видел нешто во Guts што го потсетува него на старите времиња кога бил човек.

Овој (Skull Knight или според мене Коскенио :pos:) ми е најголема мистерија, пошто како разбрав и тој имал brand како Guts... тогаш кој го спасил него, како успеал тој самиот да се спаси од Eclipse?

--------------------

Martino не беше убиен, туку накрајот односно кога го држеше како заложник Guts, тој син му на тој лорд-от или што и да беше, дојде Martino и го спаси. :)

И оттука веќе ништо не е јасно што се случило понатаму во врска со Martino.

Veke se znae deka Skullknight e vsusnost varvarskiot kral Gajserik, koj upravuval so golemo kralstvo. Jasno e deka toj ima golem sudir so bozjata raka, a posebno so Void. Mozgus dava malku poveke detali za istorijata na Gajserik. Toj ne bil cveke za mirisanje. Sigurno pravel mnogu losi raboti. Sigurno Void mu bil blizok pred da stane del od rakata, toa e zatoa sto za da stanes apostol moras da zrtvuvas nekoj koj ti e osobeno drag. E sega tuka nastanuva ironijata - eden tiranin na kraj stanuva dobra osoba za koja navivame, a edna mozebi dobra osoba koja zapadnala vo ocaj poradi tiranijata na prviot stanuva epten losa osoba. Bar toa e moja teorija.

E sega tuka ima eden problem. Bozjata raka dobiva nov clen na sekoi 215 godini, prviot clen e valjda Void bidejki nastanot so Gajserik e od pred 1000 godini. Mozgus spomnuva kako nekolku angeli se simnale od neboto za da go kaznat za losite raboti. Ako Void e prviot od bozjata raka, togas koj mu go ponudil statusot? A bozjata raka e kompletirana so Grifit, pette prsti se zavzemeni. Mozebi ima druga bozja raka, no taa bi trebalo da e prisutna na sekoj povik od behelitot.

Questions, questions.

Па и Griffith во очите на луѓето е добар, спасител. Сега ете и Falconia ми се чини се вика кралството негово?
-Тука ги собра сите околни села, каде што би живееле во мир.

За Guts, Iron Chain Knights нели го бркаа оти мислеа дека е лош, несреќа итн..?

Мене поголема мистерија ми е доколку Void го жртвувал Skull Knight-от, кој го спасил него од Eclipse?

Па и Griffith во очите на луѓето е добар, спасител. Сега ете и Falconia ми се чини се вика кралството негово?
-Тука ги собра сите околни села, каде што би живееле во мир.

За Guts, Iron Chain Knights нели го бркаа оти мислеа дека е лош, несреќа итн..?

Мене поголема мистерија ми е доколку Void го жртвувал Skull Knight-от, кој го спасил него од Eclipse?

Falconia ne e samo Midland tuku site mozni kralstva, megu koi i Kushanskata imperija. Site narodi begaat od mitskite zverovi, nemaat zasolnista, osven Falkonija. Grifit ne vladee so edno kralstvo, toj vladee so skoro site kralstva. Falkonija na toj nacin stanuva ogromna imperija. Mozno e da go gledame Grifit vo uloga na rimski imperator so neogranicen avtoritet. Rabotata e dali Grifit moze da deluva kako spasitel na covestvoto ili da go prokolne zasekogas.

А Skull Knight-от ? Како се спасил ако воопшто бил во Еклипсата?

Toa e misterija. Isto kako sto ne se znae od kade vitezot ima moki za da vidi sto nosi idninata. A ova ima plot holes-ako znael za idninata i festivalot i deka Grifit ke stane Femto, togas Zosto vitezot ne go sprecil neizbeznoto? Dali nekoj go zaprel?

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom