Berserk

2

~2A

Гостин
Мангата во однос на чаптерите е одлично сработена по чаптер брои по 50-100 страници.Приказната е премногу крвава, сексуални сцени кои и не се баш вкусни. Кога би подразмислил без пристрасност, на некој начин сум среќен што нема (долгометражен) серијал, и во веќе направениот краток серијал, се кратени сцени кои и не се баш вкусни. Но, од друга страна пак го опишува минатото на Guts....

П.с. до 11ти чаптер сум! :icon_mrgr:

2

~2A

Гостин
The lost children arc e posebno brutalen poradi decata. A posle ovoj arc bice zustro.
И е брутален, веќе сум на 160 чаптер... ми недостасуваат борбите на.... обичните луѓе, но како што кажа Коскенио Крал, Гац веќе е во друг свет, свет помеѓу духови и луѓе....

Како и да е премногу ми се понашаат "затуцани" луѓево што се религиозни, посебно овој Могзус... :sick:
Користи сурови методи за своите дела под оправдание дека треба да почувствуваат болка и мачење за да веруваат најверојатно уште повеќе во Бог.. :confused: .:zbunet:.

Max Legend

The black swordsman
Член од
27 септември 2010
Мислења
4.339
Поени од реакции
6.479
И е брутален, веќе сум на 160 чаптер... ми недостасуваат борбите на.... обичните луѓе, но како што кажа Коскенио Крал, Гац веќе е во друг свет, свет помеѓу духови и луѓе....

Како и да е премногу ми се понашаат "затуцани" луѓево што се религиозни, посебно овој Могзус... :sick:
Користи сурови методи за своите дела под оправдание дека треба да почувствуваат болка и мачење за да веруваат најверојатно уште повеќе во Бог.. :confused: .:zbunet:.

Vo Berserk crkvata e Vatikan od sredniot vek. Mozgus e lika i prilika na spanskata inkvizicija, mracniot period na hristijanstvoto.
--- надополнето: 18 ноември 2013 во 20:56 ---
I ne e kosken kral tuku cerepniot vitez. :D

2

~2A

Гостин
Vo Berserk crkvata e Vatikan od sredniot vek. Mozgus e lika i prilika na spanskata inkvizicija, mracniot period na hristijanstvoto.
--- надополнето: 18 ноември 2013 во 20:56 ---
I ne e kosken kral tuku cerepniot vitez. :D
Ќе "прочачкам" нешто понастрана околу ова ме заинтересира.
--------------------------------------

:facepalm::X3:

My bad. xD

Како и да е одлична манга, само имам мала замерка околу оние сцени, знајш.... xD

Max Legend

The black swordsman
Член од
27 септември 2010
Мислења
4.339
Поени од реакции
6.479
Ќе "прочачкам" нешто понастрана околу ова ме заинтересира.
--------------------------------------

:facepalm::X3:

My bad. xD

Како и да е одлична манга, само имам мала замерка околу оние сцени, знајш.... xD
Niso strasno, i taka si se navikna. :)

2

~2A

Гостин
Кош полн со садисти за мачење луѓе. :cautious:
--- надополнето: 19 ноември 2013 во 13:29 ---
@Max Legend

Зошто Каска не ја напаѓаат толку многу како Гац?
Дали е тоа поради ѓаволот што го роди..?

2

~2A

Гостин
Go zavrsi retribution arcot? Do kade si?
216 чаптер..

Серпико ми е исклучително интелигентна личност, лојалноста му е :cuc:... има голем респект од мене.

Франесе ми е една гнида од човек, носеше опрема за воини, дури и сабја... а та да не знае ни да се самоодбрани ниту, пак знае да чува личност со пречки во развојот (Каска). Не знам зошто ама ја мразам, затоа што беше толку ладна при заповедување на линчување на тие што беа против религијата. Не знам ни како Серпико и прости заради мајка му. :place:

За мене ова е псајхо!
--- надополнето: 21 ноември 2013 во 18:47 ---
:vozbud:

Max Legend

The black swordsman
Член од
27 септември 2010
Мислења
4.339
Поени од реакции
6.479
216 чаптер..

Серпико ми е исклучително интелигентна личност, лојалноста му е :cuc:... има голем респект од мене.

Франесе ми е една гнида од човек, носеше опрема за воини, дури и сабја... а та да не знае ни да се самоодбрани ниту, пак знае да чува личност со пречки во развојот (Каска). Не знам зошто ама ја мразам, затоа што беше толку ладна при заповедување на линчување на тие што беа против религијата. Не знам ни како Серпико и прости заради мајка му. :place:

За мене ова е псајхо!
--- надополнето: 21 ноември 2013 во 18:47 ---
:vozbud:

Farnese e sepak aristokratka, i voedno mnogu privilegirana. Tatko i e najvlijatelniot i najbogatiot covek vo Midland. Pozicijata vo Vatikan i e poradi nastojuvanjeto na tatko i da se prevospita malku, demek ke se izlecinod sostojbata vo koja bese.

A da, scenata so opsednatiot konj i posle koga ja obzede demon mi dojdoa bizarno smesni.

2

~2A

Гостин
Farnese e sepak aristokratka, i voedno mnogu privilegirana. Tatko i e najvlijatelniot i najbogatiot covek vo Midland. Pozicijata vo Vatikan i e poradi nastojuvanjeto na tatko i da se prevospita malku, demek ke se izlecinod sostojbata vo koja bese.

A da, scenata so opsednatiot konj i posle koga ja obzede demon mi dojdoa bizarno smesni.
Да да, ама сепак ме иритира на некој начин.
Туку што се случи со Шарлоте?

Kajgana Shop

На врв Bottom