Battlefield 3

MasteR_#0

Addict
Член од
16 мај 2010
Мислења
3.154
Поени од реакции
879
кај модерн варфар игрите ме нервира тоа што ги прават се повеке и повеке со кратка приказна и сето тоа поради брзањето -.- или прави добра игра или воопшто не ја ни почнувај..а од батлфилд очекувам мног па ке видиме што и како ке излезе
Знаеш зошто секоја година излага нова CoD? Activision wants monneh!!! Ја користат истата успешна формула за играта уште од CoD4 (од пред 4 години) со истиот енџин (од игра во игра малку модифициран) и само натрупуваат features во мултиплеерот којшто се базира врз истата CoD4 формула. Додај на тоа нова приказна + map pack = WIN and a LOT of $$$. :party1:

Е сеа финтата е тоа што CoD4 на IW имаше огромен успех, па затоа Activision се уште сакаат да живеат на стара слава, го уништија стариот IW, ги ангажираа останатите студија и сега Activision стана cash pig. Незнам само кај ги искористуваат сите тие пари.

TheTimi

Veni Vidi Vici
Член од
11 јануари 2010
Мислења
768
Поени од реакции
37
stefcho, кампањата може да се каже и дека е најдобриот дел на КОД игрите. Секоја година по излегувањето на Modern Warfare, КОД во мултиплеер поглед стануваше се полоша и полоша. Да ќе ти стават нови опции и оружја WOOOW али што ќе ти се кога 80% од партиите си дисконектиран од серверот што стварно нервира. Замисли имаш 5-6 неискористени, а тешки за добивање кил страјкови и одеднаш си дисконектиран ...
Е ова ако ми се имало барем еднаш случено во било која од батлфилд игрите (сите сум ги играл) јас Тими не се викам (уствари не се викам Тими) :).

Член од
4 јули 2008
Мислења
6.134
Поени од реакции
1.896
Знаеш зошто секоја година излага нова CoD? Activision wants monneh!!! Ја користат истата успешна формула за играта уште од CoD4 (од пред 4 години) со истиот енџин (од игра во игра малку модифициран) и само натрупуваат features во мултиплеерот којшто се базира врз истата CoD4 формула. Додај на тоа нова приказна + map pack = WIN and a LOT of $$$. :party1:

Е сеа финтата е тоа што CoD4 на IW имаше огромен успех, па затоа Activision се уште сакаат да живеат на стара слава, го уништија стариот IW, ги ангажираа останатите студија и сега Activision стана cash pig. Незнам само кај ги искористуваат сите тие пари.
MW беше отскочна даска на Activision WaW и MW2 беа само модови на MW али сето тоа се толерираше иако милтиплеерот на MW2 беше уништен од стимот.Е откако направија нов мод под име Black Ops тотално ја усраа.Истиот посран мултиплеер од MW2 (стим),високи цени и краток синг плеер.Ако не сторат големи промени во MW3 веројатно COD серијалот ќе пропадне.Белким ќе сторат нешто со стотиците милиони кои ги заработија.

TheTimi

Veni Vidi Vici
Член од
11 јануари 2010
Мислења
768
Поени од реакции
37
MW беше отскочна даска на Activision WaW и MW2 беа само модови на MW али сето тоа се толерираше иако милтиплеерот на MW2 беше уништен од стимот.Е откако направија нов мод под име Black Ops тотално ја усраа.Истиот посран мултиплеер од MW2 (стим),високи цени и краток синг плеер.Ако не сторат големи промени во MW3 веројатно COD серијалот ќе пропадне.Белким ќе сторат нешто со стотиците милиони кои ги заработија.
Стотици милиони ? хахах толку само копии продале до сега xDD

sveznajko

Random nobody
Член од
17 август 2006
Мислења
522
Поени од реакции
101
Америте финансираат војни , а си ги враќаат парите преку шиткање на FPS шутери за нив . Clever.

old_School_mk

Програмер, гејмер, psy-trance уживател
Член од
11 август 2009
Мислења
6.160
Поени од реакции
5.938
Што е смешно?Минимум 100 милиони имаат заработено од WaW до BO.
Сакаше да каже: 100 милиони копии х 60 долари просек од игра = 6 милијарди долари.

Секако, не верувам дека продале 100 милиони копии од сите 4 игри и за сите платформи.

TheTimi

Veni Vidi Vici
Член од
11 јануари 2010
Мислења
768
Поени од реакции
37
Сакаше да каже: 100 милиони копии х 60 долари просек од игра = 6 милијарди долари.

Секако, не верувам дека продале 100 милиони копии од сите 4 игри и за сите платформи.
Да тоа сакав да кажам. Можеби продале со сите КОД игри ама не со последните 4. Од нив успеале едно 60-70 милиони да продадат.

MasteR_#0

Addict
Член од
16 мај 2010
Мислења
3.154
Поени од реакции
879
Леле ептен забегавме офтопик, ај малце да скратиме за CoD, иначе ќе дојдат админиве :)

TheTimi

Veni Vidi Vici
Член од
11 јануари 2010
Мислења
768
Поени од реакции
37
Ауу Battlefield 3 беше темава :P

Vespertine

The Ugly Duckling
Член од
22 септември 2009
Мислења
2.932
Поени од реакции
3.387
Играва има доста реални движења, и како што сите забележивме одлични светлосни ефекти.
Онаа што не го сакам во новите игри издадени во последните 2-4 години е тоа што немаат добра кампањска игра (single player), и да имаат ке траат многу кратко, пример игра од 7-8 гига инсталациона - 15 гига инсталирана, ја свртувам за 4-5 дена. Сега веќином игрите се прават за Multiplayer, незнам зашто, мене multiplayer ми е многу досадно. Па ја не се сеќавам у последни 7-8 години да излезе игра што ке ме натера да заебам девојка и друштво само за да се скријам дома навечер, изгасам светло и да играм до утре попладне. :)

Kajgana Shop

На врв Bottom